Пт, 2024-04-19, 08:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 22 » Європу трясе: землетрус налякав болгар, італійців евакуювали
12:47
Європу трясе: землетрус налякав болгар, італійців евакуювали
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Сильний землетрус магнітудою 5,6 стався недалеко від болгарської столиці Софії в ніч проти вівторка, 22 травня. За даними сейсмологів, зафіксовано за 24 кілометри на захід від Софії. Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 9,5 кілометра.

За першим поштовхом пішло більш як 10 слабких афтершоків. Підземні поштовхи, що почалися о 03.00 за місцевим часом, відчувалися по всій країні. За даними місцевих ЗМІ, в місті Перник на заході країни у деяких будівель обвалилися стіни.

Поштовхи викликали паніку серед людей. Багато жителів Софії покинули свої будинки і досі залишаються на вулицях. "Я ніколи не відчувала нічого подібного. Це було дуже сильно і страшно", - розповіла столична мешканка Іванка Георгієва.

За даними Геологічної служби США (USGS), через півтори години приблизно в тому ж місці, поблизу Софії, стався сильний афтершок магнітудою 4,9.

За даними влади, жертв або поранених немає. Проте в район землетрусу стягнуто сили поліції і пожежників. Болгарська Червоний Хрест також готовий до дій на випадок необхідності.

"Будемо сподіватися, що поштовх не повториться. Я знаю, що люди в паніці, але це цілком нормально", - сказав прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. "Поки що нічого невідомо про жертви або поранених, це хороша новина", - повідомив міністр внутрішніх справ країни Цветан Цветанов.

В Італії за добу сталося сто підземних поштовхів, тисячі людей евакуйовано

Підземні поштовхи другу добу стрясають Італію: 21 травня ввечері фахівці зареєстрували в північній італійській області Емілія-Романья чергові два землетруси магнітудою 4,1 і 3,5, з будинків за цей час було евакуйовано назагал близько 6000 людей, повідомляють місцеві ЗМІ. Тільки за останню добу на півночі Італії сталося сто підземних поштовхів.

Епіцентр землетрусу залягав у районі містечка Фіналі-Емілія в провінції Модена, і так вже сильно потерпілого під час попередньої сейсмічної активності в цій зоні.

Як повідомив голова Емілії-Романьї Васко Еррані, минулої ночі спеціальні табори, відкриті для жителів постраждалих районів, прийняли у своїх стінах майже п'ять тисяч осіб, з яких близько 1300 - жителі провінції Феррара, більш як 3300 - Модени і приблизно 300 - жителі провінції Болонья.

Всього ж, за його словами, в даний момент налічується близько 6000 евакуйованих жителів із різних міст, зачеплених землетрусом. Хтось із цих людей позбувся даху над головою, боїхні будинки було повністю зруйновано, а хтось не може повернутися у власні квартири, аж поки фахівці не перевірять будівлі на предмет безпеки і сейсмічної стійкості. "Повернутися додому цим людям буде складно доти, доки підземні поштовхи тривають", - зазначив Еррані.

Як на зло, в Італії почалися сильні зливи і встановилася холодна погода. Через це страждають і люди, які ночують просто неба, і рятувальники, яким набагато складніше виконувати свою роботу.

Прем'єр-міністр Маріо Монті, який дочасно повернувся 21 травня зі США, де він перебував у робочій поїздці, увечері прибув до Феррари, щоб особисто оглянути постраждалі території. 22 травня глава уряду відвідає найбільш постраждалі райони, а потім у Римі проведе засідання Ради міністрів, на якому, як очікується, буде оголошено надзвичайний стан у зв'язку із землетрусом.

Нагадаємо, в ніч проти 20 травня за 36 кілометрів на північ від міста Болонья стався землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього був зафіксований перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра.

Потім афтершоковий землетрус магнітудою 5,1 стався на півночі Італії. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки домів, будівель і церков, загинули семеро людей, більш ніж 50 постраждали, завдані збитки, ймовірно, оцінюються в десятки мільйонів євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1199 | Додав: admin | Теги: Болгарія, Землетрус, Італія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ