Чт, 2024-04-25, 21:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Фіналісти зосереджені на "роботі" у комісіях: там вирішується доля виборів
13:19
Фіналісти зосереджені на "роботі" у комісіях: там вирішується доля виборів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Фракція БЮТ заявляє, що Партія регіонів має намір фальсифікувати результати президентських виборів. У спробі фальсифікувати результати виборів через вилучення членів виборчих комісій звинувачує Партію регіонів віце-спікер і бютівець Микола Томенко. Про це він заявив на брифінгу у вівторок, пише "Українська правда".
"Як не повірити в нумерологію. Кажуть, що велика кількість шісток небезпечна для народу. У нас шоста сесія шостого скликання, а Партія регіонів зібрала 166 підписів за позачергове засідання. Це значить, що є намір зробити щось недобре з виборами", - заявив Томенко.

За його словами, робота йде в трьох напрямках.

Перший напрямок, на думку Томенка, зміни до закону про виборів, який дозволить проводити засідання виборчих комісій без кворуму у 2\1 голосів.

"Прийняти таке рішення - сфальсифікувати вибори", - попередив віце-спікер.

"В Донецькій області вже велика кількість членів комісій від БЮТ виключені за поданням членів ЦВК від Партії регіонів", - розповів він.

В разі, якщо Верховна Рада не ухвалить зміни в закон, тоді, за словами Томенка, "вже підготовлене подання від члена ЦВК від Партії регіонів Охендовського, яким ці ж норми пропонуються не через закон, а через рішення ЦВК".

"Ця постанова планується на п'ятницю, щоб вже ніхто не встиг зреагувати", - додав він

"Третій напрямок вже діє. Це робота щоденна. От я маю дані, які працюють комісії в непростих регіонах. Наприклад, Краматорську. Там є один чоловік, якого перетягли з БЮТ на сторону Партії регіонів. Засідання комісії оголошують на 15 годину, а проводиться воно о 12. Ухвалюється відповідне рішення, а потім членів комісії від БЮТ за пропуски виключають. Таким чином, іде зачистка членів комісії від одного кандидатів в президенти", - заявив Томенко.

Кожем'якін каже, що "регіонали" пройшли "хорошу школу Ківалова"

Крім того, про те, що Партія регіонів має намір фальсифікувати результати президентських виборів заявив на засіданні парламенту і перший заступник керівника фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

"Те, як сьогодні Партія регіонів проводить виборчу кампанію, свідчить про неготовність наших опонентів до проведення чесних, відкритих і прозорих виборів", - сказав він.

На думку Кожем'якіна, "вся надія в таборі Януковича на фальсифікацію результатів (виборів)". За його словами, саме тому Партія регіонів внесла до ВР законопроект, який змінює нинішній паритетний підхід до формування виборчих комісій.

Кожем'якін зазначив, що також "наближені до Партії регіонів більшість членів ЦВК демонструє, що вони пройшли гарну школу пана Ківалова".

За його словами, деякі члени ЦВК "намагаються давати такі роз'яснення до закону "Про вибори Президента України", які створюють перешкоди для нормальної роботи членів виборчих комісій від кандидата на посаду президента України Юлії Тимошенко".

"Ми попереджаємо, що будь-які спроби рухатися в цьому напрямку роблять вибори нелегітимними, неправомочними, а їхні результати не відображають справжнього вибору українського народу", - підкреслив Кожем'якін.

Він закликав Партію регіонів "припинити провокації".

Кожем'якін також піддав гострій критиці відмову Януковича від дебатів з Тимошенко. За його словами, вчора напроти Тимошенко на теледебатах "було пусте місце". "Така ж ціна вашим звинуваченням і обіцянкам", - додав він. За словами Кожем'якіна, Партія регіонів "панічно боїться чесного протистояння".

У ПР кажуть, що вони борються зі спробами зірвати вибори

У свою чергу, перший заступник голови Верховної Ради, народний депутат від Партії регіонів Олександр Лавринович заявив, що його політична сила не допустить зриву виборів президента України та спотворення волевиявлення виборців.

За його словами, те, що сьогодні дехто з команди БЮТ намагається звинуватити фракцію Партії регіонів у тому, що у неї є бажання зірвати вибори, насправді є лише бажанням захистити справжні результати виборів.

За його словами, фракція Партії регіонів робить все, щоб не допустити паралізації роботи виборчих комісій.

"Ми забезпечимо чесне і прозоре проведення виборів. Ми повинні забезпечити перехід до нової якості української влади без суспільних потрясінь", - сказав Лавринович.

Другий тур виборів президента України призначено на 7 лютого. За посаду глави держави будуть боротися лідер Партії регіонів Янукович і прем'єр-міністр України Тимошенко.

Закон щодо зміни роботи ЦВК ПР планує провести в парламенті завтра.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1311 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ