Пт, 2024-04-19, 16:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 4 » Галицькі депутати вимагають від керівництва країни припинити політичний терор
16:03
Галицькі депутати вимагають від керівництва країни припинити політичний терор
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Івано-Франківська обласна рада вимагає від президента України Віктора Януковича та генерального прокурора України Віктора Пшонки припинити політичні репресії в державі.

Про це йдеться у зверненні депутатів облради, прийнятому 4 січня на сесії, повідомляє УНІАН.

- Львівські депутати вимагають припинити політичний терор

У поіменному режимі за документ проголосувало 68 депутатів, "проти" - 6, зокрема депутат облради, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, "утрималось" - 27, були відсутніми на сесії – 12 і один депутат не голосував.

"Ми, депутати Івано-Франківської облради, вважаємо, що ті показові репресії, які сьогодні в Україні здійснює чинний політичний режим, мають на меті нейтралізувати політичну опозицію, посіяти в суспільстві страх перед державною карально-репресивною машиною та зневіру українського суспільства у своїх силах й підготувати ґрунт для повної монополізації влади прокремлівським кланом донецьких олігархів", - наголошується у зверненні.

Депутати облради вважають, що, "прикриваючись боротьбою з корупцією та наведенням порядку у державі, режим Януковича-Азарова вже тривалий час ініціює масове притягнення до відповідальності учасників акцій протесту проти підписання принизливих "харківських угод", арешти членів колишнього уряду Юлії Тимошенко, порушення проти них кримінальних справ, влаштовує масове й показове побиття народних депутатів у залі Верховної Ради України, організовує політичне полювання на неугодних після знищення пам’ятника совєтському диктаторові Сталіну у Запоріжжі".

"Тим самим вищі органи державної влади демонструють яскраво виражене намагання придушити будь-який опір антинародному та антиукраїнському режимові й побудувати в Україні кагебістсько-путінську модель авторитаризму, - вважають депутати Івано-Франківської облради. – Цим вони не тільки протиставляють себе українському народові, а й провокують недовіру українських громадян до самого інституту власної держави, а отже, діють на догоду кремлівському керівництву та чинять найбільший злочин проти Української держави".

Івано-Франківська облрада усвідомлює ту суспільну загрозу, яку несе для Української держави "вибіркове й політично мотивоване переслідування", та закликає президента України й генерального прокурора "припинити політичні репресії". "При цьому звертаємо увагу, що президент України, як найвища посадова особа та гарант дотримання Конституції й прав та свобод громадян, несе всю повноту персональної відповідальності за можливі наслідки вчинення в державі антиконституційних дій та встановлення авторитарного режиму", - наголосили депутати облради.

Львівські депутати вимагають припинити політичний терор

Депутати Львівської обласної ради вимагають від президента України Віктора Януковича, парламенту та генерального прокурора Віктора Пшонки припинити політичний терор в Україні, зокрема, проти лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та членів її уряду.

Звернення підтримали 74 депутати, повідомили у прес-службі Львівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина". 3 січня із пропозицією прийняти таку заяву до депутатів Львівської обласної ради звернулися понад 220 делегатів конференції Львівської обласної організації ВО "Батьківщина".

Депутати облради засудили арешти та кримінальні переслідування екс-міністра навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, колишнього керівника Державної митної служби Анатолія Макаренка, колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, інших посадовців у попередньому уряді Валерія Іващенка, Тараса Шепітька, Тетяни Грицун, Тетяни Слюз, Марії Кушнір.

Коментуючи ухвалене звернення, лідер Львівської обласної "Батьківщини" Роман Ілик сказав: "Зрозуміло, що найбільших переслідувань сьогодні зазнають члени команди Юлії Тимошенко та безпосередньо лідер "Батьківщини", за яку в другому турі президентських виборів у лютому 2010 р. проголосувало 86 відсотків мешканців Львівщини. Тому для нас дуже важливо, що Львівська обласна рада, у якій, на жаль, не представлена наша партія, поставила чітку вимогу Януковичу – припинити політичний терор".

Ухвалення подібних звернень представники "Батьківщини" ініціюватимуть у місцевих радах Львівщини усіх рівнів, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше уряд США висловив українському уряду стурбованість у зв'язку з фактами вибіркового переслідування політичних опонентів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ