Чт, 2024-03-28, 10:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 28 » Газпром не хоче переглядати ціни на газ для України
12:29
Газпром не хоче переглядати ціни на газ для України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що його компанія сьогодні не вбачає підстав для перегляду ціни на газ для України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми на сьогоднішній день не вбачаємо жодних підстав для перегляду цін. Ціни абсолютно ринкові. Можу сказати, що для України ціни значно нижчі, ніж для кількох країн в Європі", - сказав Міллер за підсумками російсько-українських переговорів у Києві.

Україна домагається знижки на газ не перший рік. Але все - безрезультатно.

22 травня 2012 року, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і глава "Газпрому" Олексій Міллер в Москві провели робочу зустріч, де обговорили питання співпраці Росії і України в газовій сфері.

Як повідомили в російській компанії, за підсумками зустрічі нових пропозицій щодо розвитку співпраці в газовій сфері українською стороною зроблено не було - зустріч пройшла безрезультатно.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Микола Азаров раніше заявляв, що Україна не має претензій до Росії через укладені невигідні для Української сторони газові контракти.

"Нам прикро, що ціна така висока, що нас за щось карають. Але претензії у нас - лише до українських офіційних осіб, які підписали контракт з порушенням чинного українського законодавства та завдали колосальні збитки своїй країні", - відзначав він.

Нагадаємо, 29 травня 2012 року голова правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Євген Бакулін заявив, що Україна, провадячи переговори з російським "Газпромом", вимагає перегляду чинних газових контрактів, а не отримання знижки ціни на імпортований газ.

"Газпром" заперечує узгодження заявки України на 27 млрд кубів

"Газпром" заперечує наявність домовленостей про зниження контрактних обсягів постачань газу до України.

"Ні. Як і раніше, контракт передбачає річну контрактну кількість 52 млрд кубометрів. Жодних домовленостей про зниження цих обсягів немає. Ми працюємо чітко за цим контрактом ", - сказав голова "Газпрому" Олексій Міллер, коментуючи заяву української сторони.

Відповідаючи на запитання, що буде в разі недобору Україною усього обсягу, Міллер сказав: "Все прописано в контракті. Господарські відносини все покажуть. "Проблеми потрібно вирішувати мірою їхньої появи", - додав голова "Газпрому".

Раніше міністр вугільної промисловості і енергетики України Юрій Бойко заявив, що Київ і Москва погодили заявку на закупівлю газу на 2013 рік. На уточнююче питання, чи йде мова про закупівлю України 27 млрд куб м газу.

Бойко заявив: "Я думаю, ми закупимо ще менше".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в країні на 2012 рік, з урахуванням імпорту Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" в обсязі 27 млрд куб м російського газу.

Але в "Газпромі" цього ж дня заявили, що розраховують на те, що Україна закупить в цьому році 40 млрд куб м газу.

Газпром і Нафтогаз обговорили, як уникнути складнощів із транзитом

"Газпром" обговорив з НАК "Нафтогаз Україна", як минути складнощі з транзитом, повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер.

"Ми обговорювали питання підготовки до осінньо-зимового максимуму 2012-2013 років, питання закачування необхідних обсягів у підземні сховища України, провели відверті обговорення всіх питань, режимів проходження осінньо-зимового максимуму. Ми не хочемо повторення ситуації минулої зими, коли Україна відбирала газ з транзитних обсягів. Треба розуміти, що січень і лютий можуть бути аномально холодними", - сказав він.

Міллер нагадав, що "Газпром" надав Україні аванс в рахунок майбутнього транзиту в 2 млрд долл для створення необхідних обсягів у сховищах.

"Якщо потрібне додаткове фінансування, ми готові розглянути це питання і надати додаткове фінансування", - сказав він.

Глава "Газпрому" додав, що треба провести підготовку до зимового сезону так, щоб не постраждали ні споживачі України, ні споживачі Європи.

Нагадаємо, "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали угоду про надання "Газпромом" авансу на 2 млрд дол за транзит газу 7 червня 2012 року.

Тоді Міллер зазначив, що "це дуже хороша новина для наших європейських партнерів, для наших споживачів, оскільки повні українські підземні сховища - це надійна гарантія транзиту російського газу майбутньої зими".

"Україна отримала всі необхідні фінансові, оборотні кошти для успішного закачування", - додав він.

Раніше Міллер висловлював побоювання в тому, що Україна закачує недостатню кількість газу в ПСГ, що підвищує ризики невиконання Україною зобов'язань транзитувати в повному обсязі російський газ в Європу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: Газпром не хоче, ціни на газ для України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ