Чт, 2024-03-28, 23:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 25 » Глава МЗС Польщі - Україна має використати "перемир’я" для здійснення реформ
11:56
Глава МЗС Польщі - Україна має використати "перемир’я" для здійснення реформ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародна спільнота "повинна виграти час для України" у конфлікті з Росією, аби Київ міг здійснити необхідні реформи й остаточно закріпити демократичні перетворення та європейський вибір. На цьому під час форуму "Європа-Україна" у Лодзі в неділю, 24 січня, наголосив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує Укрінформ.

"Мені здається, що Росія не бажатиме швидко залагодити конфлікт в Україні, оскільки для неї Україна – це частина геополітичного плану, а не просто бажання покарати Україну (за спробу вийти з її орбіти – ред.). Виконання Мінських домовленостей кульгає, але це дає час для України здійснити реформи", - підкреслив Ващиковський.

Він додав: якщо міжнародна спільнота зможе "купити" рік чи два, аби Україна могла здійснити внутрішні реформи, то це буде "величезний успіх" для закріплення демократії в Україні.

Ващиковський зауважив, що російсько-український конфлікт має бути розв’язаний політичними методами, зокрема через механізм санкцій.

"Альтернативою цьому могло б бути лише відкрите протистояння Заходу з Росією, а цього ніхто не хоче", - підкреслив глава польського зовнішньополітичного відомства.

За його словами, в Україні спостерігається зіткнення двох концепцій – країн, які хочуть змін і трансформації, і концепції країн родом з ХІХ століття, коли все вирішує група найпотужніших держав світу.

"Вступ України до європейських структур означатиме, що імперія (Росія – ред.) втратить можливість для розвитку", - констатував Ващиковський.

Він зауважив, що зміни України у демократичному напрямі означатимуть, що на пострадянському просторі можна збудувати країну права, а завдяки цьому згодом це можна буде реалізувати в інших країнах колишнього СРСР.

Нагадаємо, відомий міжнародний економіст Андерс Аслунд у своїй публікації "Сім ключових реформ для України в 2016-му" висловив думку, що попри те, що більшість українців незадоволені ефектом від прийнятих реформ у країні, позитивні зміни все ж відбулися, і уряд повинен зберегти цей імпульс впродовж наступного року.

"Справді, багато українців повторюють як мантру, що жодних реформ (в Україні – ред.) не відбулося, але це не так. Були прийняті сотні чутливих реформаторських законів, і їхні обсяги вражають", - зауважив Аслунд після кількаденного перебування в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: перемир’я, Україна, здійснення реформ, глава МЗС Польщі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ