Ср, 2024-04-24, 13:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 2 » Глава НБУ обіцяє курс 20-22 грн/дол: ми вже на фінішній прямій
12:47
Глава НБУ обіцяє курс 20-22 грн/дол: ми вже на фінішній прямій
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кредит МВФ дозволить стабілізувати курс на позначці 20-22 гривні. Про це заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарєва в інтерв'ю ТСН.

За її словами, курс з відміткою 25-34 грн спричинений панікою і не має під собою економічного підґрунтя. У той же час, Гонтарєва зазначила, що курс 20-22 гривні зумовлений макроекономічними показниками.

Україна незабаром побачить здорову банківську систему, сказала Гонтарєва.

"Ми не починаємо реформи банківського сектора, ми вже перебуваємо на фінішній прямій. На жаль, ви бачили, скільки банків вибуло з ринку... Я вам скажу, що у нас залишиться здорова і дуже сильна банківська система. Ті банки, які залишилися і пройшли стрес-тести, які повністю показали прозорість свого акціонерного капіталу, - це і буде здорова банківська система, яку ми побачимо найближчим часом", - зазначила вона.

За її словами, НБУ зараз займається виведенням так званих зомбі-банків або банків, які відмивали гроші.

"Повірте мені, дуже багато проплачених демонстрацій під Національним банком якраз влаштовані недбайливими власниками цих банків. Крім того, ми будемо приймати понеділок закон, який в програмі МВФ називається "Попередні умови". Якщо не буде прийнятий цей закон - не запрацює наша програма. Цей закон про відповідальність акціонерів і менеджменту. Тому ні у кого не вийде вкравши і вивівши гроші, залишитися зі своїм бізнесом", - додала Гонтарєва.

Нагадаємо, 11 березня очікується розгляд Радою МВФ програми економічних реформ в Україні, підтримку якій буде надано в рамках нової угоди про механізм розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд.

Раніше президент України Петро Порошенко пообіцяв повернути долар на позначку 20-22 гривні і не допустити подальших курсових коливань.

"Проводимо рішучі дії, щоб повернути долар на позначку 20-22 гривні. Курсову нестабільність хтось використовує для дестабілізації в країні в умовах підготовки до підписання угоди з МВФ", - зазначив Порошенко.

ЗМІ: у понеділок вранці депутати знову піднімуть питання про відставку Гонтарєвої

Зазначається, що сьогодні долю глави Нацбанку обговорювали на засіданні ради коаліції. Пленарне засідання Верховної Ради, на якому мають розглядати "реформаторські" законопроекти, від яких залежить отримання Україною кредиту МВФ, почнеться в понеділок, 2 березня, о 16 годині. Перед цим, об 11:00 відбудеться засідання фракції "Блоку Петра Порошенко" на якому будуть розглядати спірне питання - відставку глави Нацбанку Валерії Гонтарєвої, повідомляє LB.ua.

За даними джерел видання, сьогодні доля Гонтарєвої піднімалася на засіданні ради коаліції, і "Самопоміч", і Радикальна партія і "Народний фронт" висловилися за її відставку перед прийняттям законопроектів.

"Батьківщина" теж схильна підтримати таке рішення, тоді як Блок Порошенка не готовий дати всі свої голоси за нього. Завтра вранці вирішиться, чи будуть депутати президентської фракції голосувати за звільнення Гонтарєвої чи ні.

У середу, 25 лютого, на нараді в Адміністрації президента за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та інших високопосадовців Порошенко висловив підтримку Гонтарєвій.

Оскільки депутати почали бунтувати, в четвер, 26 лютого, на раді коаліції голова фракції БПП Юрій Луценко сказав, що Гонтарєва може сама написати заяву про відставку. Проте вже в п'ятницю, 27 лютого, на засіданні фракції БПП, куди прийшли представники уряду, Луценко знову почав ухилятися від цього питання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: курс 20-22 грн/дол, Глава НБУ, фінішній прямій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ