Вт, 2024-04-16, 23:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Січень » 22 » Глава УГКЦ - Ми соборно повинні зробили все для того, щоби нашої державності не втратити! ВІДЕО
11:47
Глава УГКЦ - Ми соборно повинні зробили все для того, щоби нашої державності не втратити! ВІДЕО
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму привітанні з нагоди Дня Соборності наголосив на тому, що  зараз ідея соборності є чимось життєдайним і життєво необхідним для українського народу, оскільки соборність — це означає дбати про те, що об’єднує. Навіть більше, ставити за найвищу цінність все те, що може нас об’єднувати, що нас може надихати і робити сильнішими, бо разом нас не подолати.

Україна єдина

Щороку 22 січня в Україні відзначають День Соборності. Цей день є особливим в історії нашої Батьківщини, бо ми згадуємо проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, тобто момент об’єднання в одну соборну незалежну Українську державу.

На думку Предстоятеля, тепер свято соборності, передусім, означає соборність нашого з вами змагання, тобто спільні змагання за майбутнє європейської вільної України.

«Я хочу побажати соборного мислення нашим державним мужам, які б вміли добро народу і держави ставити вище понад власні егоїстичні й приватні інтереси. Я хочу побажати соборності духа нашим політикам, які б не шматували нашу країну своєю вузькою, лобістською діяльністю, а дбали про реальне добро тих людей, які довірили їм владу. Я хочу побажати в День Соборності нашому українському народу відчуття єдності в тому, що ми обрали європейський шлях нашого розвитку!» — наголосив очільник греко-католиків.

Глава Церкви також зазначив, що День Соборності цього року має ще одне особливе значення. Саме сто років тому, 22 січня 1918 року, був проголошений IV Універсал Української Центральної Ради, у якому проголошувалася суверенна Українська держава, тобто ми святкуємо сторіччя відновлення Української державності.

Блаженніший Святослав переконаний, що єдність та соборність є тими важливими цінностями, які забезпечують нам вільну українську Україну. «Я хочу привітати усіх нас з цим святом, а також хочу побажати, щоб ми соборно зробили все для того, щоби в черговий раз цієї державності, незалежності та свободи не втратити! Єднаймося у соборності і ми переможемо! Нехай нам щастить, а Господь у цьому благословляє!» — наостанок побажав українцям Предстоятель УГКЦ.  Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: глава УГКЦ, все для того, соборно, щоби нашої державності не втратити!
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ