Чт, 2024-03-28, 13:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 3 » Глави держав-учасників СНД підписали угоду про спільну ППО і сподіваються створити ЗВТ
18:58
Глави держав-учасників СНД підписали угоду про спільну ППО і сподіваються створити ЗВТ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ключовим завданням на даному етапі є завершення формування зони вільної торгівлі. Про це йдеться у заяві глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у зв`язку з 20-річчям утворення CНД, повідомляє УНІАН.

- Президенти України і Таджикистану відмітили важливість економічного співробітництва з країнами СНД
- Ювілейний саміт СНД відкрився в Душанбе, лідер Бєларусі не зміг приїхати

"Ключовим завданням на даному етапі є завершення формування зони вільної торгівлі. Ми переконані у необхідності подальшої модернізації економік, тісної інноваційної співпраці, взаємодії у забезпеченні продовольчої безпеки, максимально ефективного використання енергетичних можливостей держав, створення спільних виробничих і фінансових структур, розширення міжрегіональної співпраці. У поглибленій координації економічної взаємодії ми бачимо можливість більш ефективного використання соціально-економічного потенціалу кожної держави, примноження зусиль у спільному протистоянні ризикам і загрозам фінансових криз", - наголошується у заяві.

Окрім цього, президенти підтверджують, що особлива увага у рамках СНД приділяється розширенню і зміцненню взаємодії у гуманітарній сфері. Буде продовжена співпраця у культурній, освітній, науковій, інформаційній та інших областях. Важливим чинником міждержавного спілкування в Співдружності залишається російська мова, зазначається у документі.

Глави держав мають намір і надалі сприяти підвищенню рівня життя, правовому і соціальному захисту, охороні здоров`я громадян, у першу чергу дітей, матерів, інвалідів, пенсіонерів, учасників Великої Вітчизняної війни і трудівників тилу. На прикладі ветеранів виховувати у підростаючого покоління почуття патріотизму, дружби між народами, пошани до особи, культури і спільної історії.

Окрім цього, з метою надійного забезпечення безпеки громадян президенти мають намір зміцнювати співпрацю у боротьбі з тероризмом та іншими насильницькими проявами екстремізму, транснаціональною організованою злочинністю, незаконною міграцією і торгівлею людьми, незаконним оборотом наркотиків, наслідками техногенних катастроф і стихійних лих.

Окрім цього, в документі наголошується, що важливою умовою успішного розвитку СНД буде мирне врегулювання конфліктів, що є в ньому, на основі зміцнення заходів взаємної довіри, принципів і норм міжнародного права.

Окрім цього, в рамках CHД буде продовжена практика політичних консультацій з ключових питань світової політики і міжнародних проблем, що представляють взаємний інтерес. Вважаємо корисними ініціативи держав – учасниць Співдружності, націлені на збереження регіональної і глобальної безпеки, включаючи пропозицію Російської Федерації за Договором про європейську безпеку. Президенти підтвердили прихильність принципам добросусідства, неподільності безпеки, взаємної довіри, транспарентності, безумовного дотримання загальновизнаних норм і принципів міжнародного права.

"Ми. глави держав – учасниць СНД, з оптимізмом дивимося у майбутнє і заявляємо про прагнення до підвищення ефективності і подальшого розвитку нашої Співдружності як авторитетної регіональної міждержавної організації", - зазначається у документі.

Глави держав СНД підписали угоду щодо протиповітряної оборони

Глави держав СНД підписали за підсумками зустрічі в Душанбе угоду про організацію дій по протиповітряній обороні країн Співдружності при отриманні інформації про захоплення літака, повідомляє РИА "Новости".

Крім того, підписано угоду про увічнення пам`яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць СНД під час Великої Вітчизняної війни.

Президенти СНД визнають, що Співдружність затвердила себе як інтеграційне об'єднання

Співдружність Незалежних Держав затвердила себе як інтеграційне об`єднання, що забезпечує розвиток взаємодії між державами-учасницями.

Про це йдеться в заяві глав держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у зв`язку з 20-річчям утворення CHД, повідомляє УНІАН.

"За короткий історичний період СНД пройшло складний шлях становлення, пошуку оптимальних форм співробітництва й міждержавних відносин і затвердило себе як інтеграційне об`єднання, покликане забезпечувати розвиток взаємодії між державами-учасницями", - йдеться в заяві.

Головним підсумком роботи Співдружності за двадцять років є створення умов для поступального розвитку взаємовигідного співробітництва, що відповідає національним інтересам кожної держави-учасниці СНД.

"Створено необхідні організаційні й правові основи діяльності Співдружності, розвивається договірно-правова база співробітництва, утворені й загалом успішно працюють статутні органи та органи галузевого співробітництва СНД", - йдеться в документі.

Президенти зазначають, що їх намір зміцнювати співробітництва в рамках СНД знайшов відображення в прийнятій Концепції подальшого розвитку Співдружності – комплексному програмному документі, що визначає стратегію та найважливіші пріоритети на перспективу.

Також у документі зазначається, що все більш широке визнання в міжнародному співтоваристві отримує діяльність Місії спостерігачів від СНД за виборами і референдумами в державах–учасницях Співдружності, заснована на загальновизнаних демократичних нормах і правилах. Результати моніторингу виборів і референдумів свідчать про суттєву демократизацію виборчого законодавства і вдосконалення практики його застосування в державах-учасницях СНД.

Нагадаємо, 3 вересня в Душанбе відбувся ювілейний саміт СНД.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ