Ср, 2024-04-24, 12:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 31 » Голова ЦВК: явка виборців на місцевих виборах значно нижча, ніж на виборах президента
19:57
Голова ЦВК: явка виборців на місцевих виборах значно нижча, ніж на виборах президента
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Явка виборців на місцевих виборах в Україні значно нижча, ніж на попередніх виборах президента. Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал сьогодні на прес-конференції за результатами телефонних повідомлень з територіальних виборчих комісій, передає УНІАН.

"Явка виборців на місцевих виборах в середньому по Україні станом на 15-ту годину становить 28,8%. У першому турі на президентських виборах також станом на 15-ту годину явка становила 49,85%, а у другому турі – 47,6%", - сказав Шаповал.

За його словами, найвища явка виборців станом на 15.00 зафіксована у Черкаській області і найнижча у Чернівецькій – 21,2%.

Голова ЦВК підкреслив, що це неофіційні дані, оскільки інформація отримана у телефонному режимі від територіальних виборчих комісій, які також по телефону збирали інформацію про явку від дільничних виборчих комісій.

На Кіровоградщині найнижча активність виборців спостерігається в обласному центрі, де станом на 17.00 проголосували близько 27% виборців, повідомив керівник обласного виборчого штабу Партії регіонів Юрій Тітов.

За його словами, найнижча явка виборців – близько 10,5% (станом на 15.00) зафіксована на міській виборчій дільниці №49, що розташована в приміщенні Державної льотної академії України.

"Це дільниця, де сьогодні зранку було виявлено відеокамеру, розташовану в зоні кабінки для голосування. Одразу після вилучення камери на дільниці знизилась участь студентів у голосуванні", - зазначив Тітов. Ситуацію із загальною низькою явкою він пояснив низьким рівнем підготовки до напливу виборців, недостатньою кількістю кабінок для голосування.

Станом на 15.00 явка виборців на Дніпропетровщині становила 26%. "Це вдвічі нижче, ніж на президентських виборах 2010 року", - повідомив голова обласної територіальної виборчої комісії Павло Шандиба.

Він також зазначив, що слабка організація виборів пов'язана з недостатньою кількістю часу, який було відпущено на їх підготовку. Слабку організацію виборів в області відзначають й опозиційні партії, передає Інтерфакс-Україна.

Станом на 15.00 явка на виборах до місцевих органів влади в Криму становила 30%. За даними територіальних виборчих комісій, найбільшу явку зареєстровано в Чорноморському районі Криму - 41,6%, Роздольненському - 40%, в місті Армянську, а також Білогірському та Первомайському районах – 36%. Найнижча явка в Сімферополі - 23,5%, в Ялті - 26,8%, у Керчі - 27,6%, в Євпаторії - 27,8%.

На Полтавщині станом на 13.00 проголосували 22,7% виборців, повідомили журналістам у неділю в Центрі зв'язків із громадськістю УМВС Полтавської області. "Надзвичайних подій під час виборчого процесу не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

У міліції додали, що цей показник вищий порівняно з другим туром президентських виборів, 7 лютого 2010 року. Тоді станом на 13.00 проголосували 19,5% виборців.

Загальна кількість виборців на території області становить близько 1 млн 207 тис людей. Загалом у області зареєстровано 1820 виборчих комісій, з яких 534 територіальних і 1286 дільничних.

Явка на місцевих виборах на Харківщині станом до полудня досягала 20%. Порушень не зафіксовано, повідомив голова харківського облвиборчкому.

"До облвиборчкому сьогодні скарг на процес виборів на 12 годину дня не надходило. У мене є оперативні дані з територіальних комісій - сьогодні на 11 годину дня в деяких районах сільської місцевості явка становила до 20%," - заявив на брифінгу голова Харківського облвиборчкому Олександр Русанов.

За словами Русанова, всі 1768 дільниць у Харкові та Харківській області відкрилися вчасно, порушень зафіксовано не було. Також Русанов повідомив, що 29 жовтня облвиборчком скасував реєстрацію Харківської облорганізації партії "Реформи і порядок".

У Черкасах також без інцидентів працюють усі 123 виборчих дільниці. За прогнозами місцевих політологів, найгострішою обіцяє бути боротьба за крісло черкаського мера, між чинним мером, головою партії "Вільних демократів" Сергієм Одаричем і представником Партії регіонів Євгеном Влізло.

Водночас, як повідомила керівник юридичного департаменту партії Світлана Кустова, партія "Наша Україна" веде паралельний підрахунок явки виборців на виборах до місцевих органів влади.

За її словами, було знайдено протоколи, підписані всіма членами виборчої комісії, про встановлення результатів виборів. "Якщо в протоколах територіальних виборчих комісій з підбиття підсумків виборів на дільницях стоятимуть інші дані, ніж фактичні, які ми отримаємо, природно, вимагатимемо перерахунку голосів", - сказала вона.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1156 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ