Пт, 2024-03-29, 08:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 9 » ГПУ оприлюднить звіт на наступному тижні. Аваков заявив, що не піде на компроміси у справі бійні під Радою
15:53
ГПУ оприлюднить звіт на наступному тижні. Аваков заявив, що не піде на компроміси у справі бійні під Радою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що не піде на жодні компроміси в питанні притягнення до відповідальності винних у подіях 31 серпня під будівлею Верховної Ради.

"Я не піду ні на які компроміси - ні присмачені політичними заслугами, ні присмачені політичними прапорами - на те, щоб якось вигородити або закрити очі на тих, хто все це організував", - сказав глава МВС журналістам у середу в Києві.

"Політична відповідальність, кримінальна відповідальність, вся відповідальність, яку диктує людська совість, повинна бути, інакше держава не буде існувати", - підкреслив міністр.

За його словами, зловмисники мали намір кинути не одну гранату. "Передбачалося, що гранати кинуть і в військовослужбовців, і у вікна Верховної Ради, де були депутати", - сказав Аваков.

У свою чергу генеральний прокурор Віктор Шокін обіцяє, що Генеральна прокуратура України наступного тижня оприлюднить інформацію щодо розслідування подій 31 серпня під будівлею Верховної Ради.

"Я думаю, наступного тижня - у вівторок або в середу - ви всі почуєте звіт, інформацію про цю подію", - сказав Шокін.

Відповідаючи на запитання про те, скільки насправді було кинуто гранат під будівлею Верховної Ради, він сказав: "Не знаю".

Генпрокурор знову нагадав, що розслідуванням кримінального провадження щодо подій 31 серпня займається Головне слідче управління МВС.

Народний депутат, екс-радник голови МВС України Антон Геращенко має намір звернутися до керівництва країни та міського голови Києва Віталія Кличка щодо встановлення камер відеоспостереження в місцях проведення масових акцій у столиці.

"Я думаю звернутися (до керівництва України - ред.) і до Кличка з тим, щоб таке рішення було проголосоване. Це досить дорого, але це треба зробити - на площі перед Верховною Радою і на Майдані Незалежності - у тих місцях, в яких в основному проводяться масові акції", - сказав він журналістам у середу в Києві.

"Треба поставити 4-6 камер, щоб ніхто не міг уникнути покарання. Щоб якщо хтось і кине гранату, то це повинно бути зафіксовано камерами", - додав Геращенко.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею Верховної Ради після ухвалення в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім пролунала низка вибухів, було кинуто бойову гранату.

У результаті протистоянь троє бійців Нацгвардії померли від поранень. Більш ніж 150 - отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Станом на 1 вересня результаті зіткнень 141 поранений перебував у лікарнях, десятеро з-поміж цих людей - з важкими пораненнями.

Крім того, постраждали журналісти, зокрема й співробітник французького телеканалу.Осколком був поранений і заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловіка, котрий кинув гранату, затримано й він зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.

18 учасників акції, підозрюваних у масових заворушеннях, затримані і перебувають в ізоляторах тимчасового утримання Києва. Оголошено підозри 4 особам.

У мітингах під Радою брали участь представники ВО "Свобода", Радикальної партії і "Правого сектора". При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях лише представників "Свободи" й особисто лідера партії Олега Тягнибока. Міліція викликала на допит лідерів та членів ВО "Свобода".

"Свобода", у свою чергу, покладає відповідальність на чинну владу і вимагає відставки міністра внутрішніх справ.

Президент України Петро Порошенко вважає, що організатори зіткнень, у тому числі політики, повинні понести сувору відповідальність.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу щодо зіткнень під Радою за частиною 3 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

А прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України - статті 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків), частиною 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), статті 293 (групове порушення громадського порядку) і частиною 2 статті 294 (масові заворушення).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: компроміси, тижні, справа бійні під Радою, Аваков, звіт, ГПУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ