Чт, 2024-04-18, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 7 » ГПУ підтвердила проведення обшуку в Онопенка. Запевняють, що до самого судді претензій немає
11:11
ГПУ підтвердила проведення обшуку в Онопенка. Запевняють, що до самого судді претензій немає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховного Суду Василь Онопенко не є підозрюваним або звинуваченим в жодній кримінальній справі, які веде Генпрокуратура України. Про це заявляє прес-служба відомства, повідомляють "Українські новини".

"Генеральна прокуратура України не має ніяких претензій до голови Верховного Суду України Онопенка В.В., який не є звинуваченим і підозрюваним в жодній кримінальній справі, які веде Генеральна прокуратура України", - мовиться в повідомленні.

У Головному управлінні з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури також підтвердили, що провели обшуки у 5 житлових приміщеннях у рамках розслідування справи проти доньки голови Верховного Суду Ірини за підозрою в шахрайстві на 0,3 млн доларів.

Відповідно до повідомлення, наразі Головне управління з розслідування особливо важливих справ проводить досудове слідство у кримінальній справі проти доньки Онопенка та її колишнього чоловіка Володимира Котлярова про заволодіння шляхом шахрайства коштами громадянина Валерія Ксендзенка в іноземній валюті на суму, еквівалентну 2,4 млн гривень.

Оскільки під час проведення дослідчої перевірки і досудового слідства особи, підозрювані у вчиненні злочину, за повідомленням Генпрокуратури, ухилялися від правоохоронних органів і їхнє місце перебування не було встановлено, слідчі на підставі мотивованих постанов Печерського районного суду Києва провели обшуки в місцях їхнього можливого перебування в 5 житлових приміщеннях, що їм належать, зокрема в приватному будинку в Києві, де, за наявною інформацією, перебувала Ірина Онопенко.

Як розповіло "КомерсантЪ-Україна" джерело, знайоме з ходом розслідування, коли співробітники ГПУ і Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС приїхали на квартиру, де прописана пані Онопенко, з'ясувалося, що вона там давно не живе. Сусіди дали співробітникам правоохоронних органів адресу будинку, в якому, за їхньою інформацією, зараз проживає дочка голови Верховного суду. "Коли прибули туди, побачили, що вона в цьому будинку дійсно живе - там перебували діти, няні. Але приїхав Василь Васильович (Онопенко - ред.) і сказав: "Це мій будинок, я тут живу", - розповіло джерело видання.

При цьому, відповідно до інформації Київського міського бюро технічної інвентаризації, право власності на зазначений будинок взагалі ні за ким не зареєстровано.

Генеральна прокуратура також перевіряє інформацію про причетність колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука до незаконного заволодіння шляхом шахрайства кредитними коштами іноземного банку у валюті сумою, еквівалентною 64 млн гривням.

Корнійчук є зятем Василя Онопенка.

На початку лютого Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти доньки голови Верховного Суду Василя Онопенка і ще одного підприємця за підозрою в заволодінні шахрайським способом 300 тис доларів (2,4 млн грн).

22 грудня 2010 року Генпрокуратура відкрила кримінальну справу проти Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, що призвело до тяжких наслідки. Корнійчука досі утримують у СІЗО.

Йому висувається в провину той факт, що він, перебуваючи на посту першого заступника міністра юстиції, підписав листа, яким дозволив проведення конкурсу на юридичне обслуговування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" в одного виконавця.

Нещодавно Онопенко офіційно заявив, що у відставку не піде. "Моя позиція державницька, тому у відставку я не збираюся", - сказав він.

Раніше Онопенко виступив із жорсткою критикою звуження повноважень ВСУ в результаті реформи судової системи в Україні і передачі будівель суду Вищому спеціалізованому суду з розгляду громадянських кримінальних справ. Водночас він заявив, що не збирається у відставку і "боротиметься за незалежність судової системи" після проведення судової реформи.

,

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ