Пт, 2024-04-19, 14:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Грецькі ЗМІ розпочали чотириденний страйк. Вони вимагають припинити звільнення та скорочення зарплат
15:04
Грецькі ЗМІ розпочали чотириденний страйк. Вони вимагають припинити звільнення та скорочення зарплат
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
.

Грецькі засоби масової інформації почали в четвер вранці безпрецедентний чотириденний страйк, який охопить радіо, телебачення та друковані видання, передає РИА "Новости".

Принаймні сім журналістських профспілок, включно з усіма найбільшими, оголосили про припинення роботи з ранку 7 квітня до ранку 11 квітня. Вони вимагають від працедавців зупинити скорочення робочих місць і доходів співробітників, а також зберегти систему колективних трудових договорів, які для журналістів набагато вигідніші за індивідуальні контракти.

Очікується, що впродовж страйку не виходитимуть газети, радіо та телебачення на чотири дні припинять передавати випуски новин, також не працюватиме державне Афінське агентство новин.

7 квітня багато грецьких газет виходять у розширеному недільному варіанті, також у кіосках з'явилися суботні та недільні тижневики.

Грецький ринок ЗМІ опинився у глибокій кризі через загальний спад економіки. Скоротилися тиражі друкованих видань і обсяг реклами на радіо та телебаченні. Закрилися декілька відомих газет. Зазнають труднощів із фінансуванням більшість ЗМІ, зокрема популярні приватні телеканали. Скоротило витрати і державне телебачення, яке фінансується коштом спеціального податку з громадян країни.

На цьому тлі працедавці вдалися до звільнень, багатьом іншим журналістам запропонували погодитися на скорочення зарплат. У відповідь журналістські профспілки зажадали від працедавців відмовитися від звільнень і підвищити зарплати.

Нагадаємо, журналісти Греції страйкують уже не вперше. Так, наприкінці листопада минулого року грецькі ЗМІ провели попереджувальний 24-годинний страйк. З ранку грецькі телеканали та радіостанції не передавали новин, перестали оновлюватися інформаційні сайти в Інтернеті. Новинна блокада тривала добу.

А напередодні у Греції також відбувся загальний 24-годинний страйк працівників державного сектора. У страйку взяли участь транспортники, співробітники комунальних служб і міського господарства, медики, вчителі та журналісти. По всій країні було закрито держустанови та школи.

У цілому страйки у Греції відбуваються з весни минулого року. За цей час неодноразово на вулиці виходили працівники майже всіх сфер, що призводило до зупинки транспорту, паралізації життя країни.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 902 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ