Ср, 2024-04-24, 12:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 25 » Громадянина України, учасника заворушень у Львові 9 травня, затримали в Росії. Готується його екстрадиція
14:23
Громадянина України, учасника заворушень у Львові 9 травня, затримали в Росії. Готується його екстрадиція
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Правоохоронці затримали 19 травня в селищі Еруда Північно-Єнісейського району Красноярського краю громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за напад на ветерана Великої Вітчизняної війни 9 травня у Львові, повідомляє в середу прес-служба ГУВС Красноярського краю.

"Чоловік прибув в північне селище для роботи на одному з золотодобувних підприємств. Як з'ясувалося, з 1992 року він періодично приїжджав працювати в Красноярський край вахтовим методом", - йдеться в повідомленні.

Співробітники поліції встановили, що 9 травня даний громадянин, перебуваючи у Львові на Пагорбі Слави, де проходили урочистості на честь Дня Перемоги, зірвав з ветерана Калиніка георгіївську стрічку і військову медаль. При спробі ветерана підняти нагороду з землі, зловмисник ударив літню людину по руці, пошкодивши її, передає "Інтерфакс".

"Відносно 45-річного чоловіка в Україні було порушено кримінальну справу за ст. 296 КК України (хуліганство) і взято підписку про невиїзд. Незважаючи на це, він виїхав до Росії, після чого був оголошений правоохоронцями України в міжнародний розшук", - зазначили в прес-службі.

Наразі затриманий перебуває під вартою в ОВС Північно-Єнісейського району і очікує рішення про екстрадицію на батьківщину.

Раніше повідомлялося, що Львівська облрада просить Міністерство закордонних справ України з‘ясувати місцезнаходження затриманого у РФ українця Романа Семчія.

Нагадаємо, що 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоний прапор перемоги. Янукович, попри обіцянки підписати цей закон, так цього і не зробив. У свою чергу, у Львові та Львівській області постановили червоні прапори не вивішувати.

Незважаючи на заборону місцевої влади Львова щодо проведення будь-яких акцій 9 травня, представники проросійських організацій Криму "Русское единство" і "Родина" 9 травня приїхали до Львова для святкування Дня Перемоги. Після того як вони розвернули на Пагорбі слави 30-метровий червоний прапор, сталася сутичка між активістами цих організацій і представниками ВО "Свобода".

Крім того, у російських дипломатів по дорозі на Пагорб Слави у Львові відібрали і розтоптали вінок, який генконсул Росії в Львові Олег Астахов мав намір покласти на військовому кладовищі. Дипломат назвав інцидент "образою Росії".

13 травня голова МВС Анатолій Могильов виступив у Верховній Раді під час години запитань до уряду, де заявив, що події у Львові 9 травня стали заздалегідь спланованою акцією з боку праворадикальних сил і що масового виїзду ліворадикальних сил до Львова на 9 травня не було.

Багато політиків і експертів вважають, що у Львові відбулася звичайна провокація для роз'єднання українців, яка писалася "зверху".

19 травня личаківський районний суд Львова ухвалив застосувати до депутатів Самбірської районної ради від ВО "Свобода" братів Михайла і Володимира Ковалівих як запобіжний захід утримання під вартою у Львівському слідчому ізоляторі №19. Їх затримано в зв'язку з подіями у Львові 9 травня.

20 травня затримали Степана Підкуймуху, коли він прибув до Львівського міського управління міліції на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня у Львові.

23 травня ГПУ у безладах у Львові звинуватила місцеву владу та пояснила заворушення на День Перемоги прийняттям низки незаконних рішень органами місцевого самоврядування.

Водночас "ліві" сили заявили про свій намір 22 червня, в роковини початку Великої Вітчизняної війни, у Львові провести ще більший за масштабністю захід з використанням червоних прапорів, аніж був 9 травня. Крім того, харківський губернатор Михайло Добкін заявляв, що пропонуватиме делегації з Харківщини поїхати 22 червня до Львова.

У свою чергу губернатор Львівської області Михайло Цимбалюк заявив, що у Львові на гостей 22 червня не чекають.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 863 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ