Сб, 2024-04-20, 12:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 4 » Грузія забороняє російським авіакомпаніям літати в Абхазію й вважає, що ОБСЄ знаходиться в кризі
10:40
Грузія забороняє російським авіакомпаніям літати в Абхазію й вважає, що ОБСЄ знаходиться в кризі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Грузія, підписавши угоду з ЄС про єдиний повітряний простір, попереджає Росію про те, що польоти в Абхазію стануть неприйнятними для Євросоюзу, заявила грузинський міністр економіки й розвитку Віра Кобалія в Брюсселі, передає "Интерфакс-Украина".

- МЗС Грузії: Саміт в Астані показав, що ОБСЄ знаходиться в кризі

Грузія і Євросоюз оформили в четвер угоду про єдиний повітряний простір. Документ підписали 27 країн-членів ЄС і Грузія.

"Якщо російські авіакомпанії будуть літати в Абхазію, це буде вважатися вторгненням у єдиний європейський простір, що буде неприйнятно для Європи", - сказала Кобалія грузинським журналістам у п'ятницю.

За її словами, приєднання Грузії до єдиного європейського простору зробить грузинський авіасервіс "більш захищеним".

Кобалія підкреслила, що крім політичної сторони, цей факт принесе країні економічний ефект. "Членство єдиного європейського повітряного простору підвищить конкуренцію на авіаринку, що відіб'ється на цінах на квитки", - вважає вона.

МЗС Грузії: Саміт в Астані показав, що ОБСЄ знаходиться в кризі

У Грузії розчаровані підсумками саміту ОБСЄ в Казахстані і вважають, що поставлені перед самітом завдання не були вирішені.

"Міністерство закордонних справ Грузії вважає, що прийняття самітом такого рівня, як саміт ОБСЄ в Астані, лише декларації - свідчення того, що ця організація в кризі, і при існуючій системі прийняття рішень неможливо вирішити найважливіші проблеми", - йдеться в заяві МЗС Грузії.

"Проведені в рамках саміту консультації ще раз показали, що необхідно прийняти такий план дій, який зможе ідентифікувати проблему, намітить шляхи вирішення конфліктів і змусити країни-члени ОБСЄ взяти зобов'язання дотримуватися основоположних принципів організації, такі як непорушність територіальної цілісності та кордонів", - йдеться в заяві.

Між тим, МЗС Грузії заявляє про готовність і надалі продовжувати співпрацю у форматі ОБСЄ з усіх важливих питань.

"У рамках саміту ОБСЄ багато часу було приділено розробці плану дій. Дієвий план повинен бути далекосяжним документом, що оглядає існуюче становище у всіх трьох вимірах ОБСЄ (військово-політичному, економічному та охорони навколишнього середовища і гуманітарному) і намітити конкретні шляхи поліпшення ситуації", - йдеться в заяві.

На думку грузинського МЗС, "у відношенні Грузії повинні бути відображені конкретні кроки: поглиблення діалогу, виконання всіх умов угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, підтримка Женевських переговорів, активізація ОБСЄ в процесі відновлення довіри, гідне і безпечне повернення вимушено переміщених осіб і біженців у місця постійного проживання, відновлення місії ОБСЄ в Грузії".

Проте наголошується, що Грузія не може прийняти цей план. "На жаль, через категоричну опору Російської Федерації згадки Грузії в дієвому плані саміту, прийняття документу стало неможливо", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Грузії.

Зазначимо, російська цивільна авіація не зможе виконувати рейси за напрямком Москва - Сухумі. У Тбілісі докладуть усіх зусиль, щоб цього не допустити.

Раніше повідомлялось, що Тбілісі може заблокувати ухвалення підсумкової декларації саміту Організації по безпеці і співпраці в Європі, якщо в ній не буде сформульована позиція про визнання територіальної цілісності Грузії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1005 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ