Пт, 2024-03-29, 10:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Грузія збирає гроші на викуп своїх моряків. А в США пірату дали 30 років
11:48
Грузія збирає гроші на викуп своїх моряків. А в США пірату дали 30 років
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Об'єднані профспілки Грузії оголосили про збір грошей на спеціальний банківський рахунок для звільнення 13 грузинських моряків з піратського полону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

- У США судили пірата Сомалі. Його засудили до 30 років тюремного ув'язнення

Торгівельне судно MV OLIB G під мальтійським прапором, на борту якого знаходилися 13 грузинських і 3 турецьких моряків, на початку вересня цього року було захоплене піратами Сомалі. Вони вийшли на зв'язок із власниками судна - грецькою компанією FRIO VENTURES і зажадали викуп у розмірі 15 мільйонів доларів, проте після переговорів погодилися на 1 мільйон. Грецька компанія кілька днів тому відмовилася виплачувати викуп. Пірати пригрозили розстріляти екіпаж і потопити судно.

Як заявив голова Об'єднаних профспілок Грузії Іраклій Петріашвілі, реальний вихід на цьому етапі - якимсь чином зібрати гроші, оскільки переговори між судновласником і піратами фактично перервані.

Він повідомив номер банківського рахунку та номер телефону, дзвінок на який коштуватиме 1 ларі (57 центів). Зібрана сума буде направлена на звільнення грузинських моряків.

За даними Міжнародного морського бюро, кількість нападів безпосередньо в Аденській затоці в першому півріччі 2010 року значно знизилася. За звітний період там відбулися 33 напади проти 86 атак в січні-червні 2009 року. ММБ пояснює зниження активності піратів присутністю в затоці ВМС багатьох держав.

Міжнародне співтовариство серйозно занепокоїлося ситуацією в Сомалі лише в останні п'ять років, коли ця країна, яка розпалася ще в 1991 році, перетворилася на міжнародний центр морського піратства.

У США судили пірата Сомалі. Його засудили до 30 років тюремного ув'язнення

У США пірата засудили до 30 років тюремного ув'язнення. Федеральний суд американського штату Вірджинія посадив за ґрати пірата Сомалі за напад на американський військовий корабель у берегів Сомалі в квітні цього року, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Пірати, серед яких був і засуджений Джама Ідле Ібрагим, спробували напасти на флотилію США, помилково прийнявши кораблі за торгові судна.

Хоча провину пірата, спійманого на місці злочину, сторона звинувачення без особливих зусиль могла довести сама, все ж таки суд дозволив Джаме Ідлу Ібрагиму визнати себе винним, що дозволило пом'якшити для нього міру покарання. В обмін на жест з боку звинувачення Сомалі пообіцяло дати в суді свідчення проти п'ятьох піратів, які звинувачуються в захопленні американського фрегата USS Nicholas.

Їм загрожує довічне ув'язнення. Останній раунд слухань призначений на березень 2011 року, в ході яких і повинен буде виступити зі свідченнями Ібрагим.

В результаті такої домовленності, суддя зняв з Ібрагима звинувачення в піратстві, що, за законами штату, автоматично означає довічне ув'язнення. Сомалі звинуватили в нападі на корабель, в спробі пограбунку, в насильстві щодо членів екіпажу і в застосуванні вогнепальної зброї. За все це він проведе у в'язниці 30 років.

"Сьогодні вперше за останніх 150 років суд Норфолка виніс вирок піратові, - йдеться в заключенні адвоката федерального суду Вірджинії Ніли Макбрайд. - Загроза піратства розростається по всьому світу, і сьогоднішній вирок демонструє, що Сполучені Штати змусять сучасних піратів відповідати за свої вчинки в залах суду".

Боротьба з піратами быля узбережжя Сомалі в основному здійснюється в рамках з 2008 року військово-морської місії Євросоюзу "Аталанта", яка розпочалась в 2008 році, та операції НАТО Ocean Shield, яка дії з 2009 року. Під час операції Ocean Shield, окрім першочергового завдання - боротьби з піратством, передбачається також допомогти країнам регіону запустити власні заходи протидії піратам.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1031 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ