Пт, 2024-04-19, 13:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 30 » Іспанський суд видав ордер на арешт українського олігарха, який був близький до екс-голови виборчого штабу Трампа - ABC
12:07
Іспанський суд видав ордер на арешт українського олігарха, який був близький до екс-голови виборчого штабу Трампа - ABC
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  Минулої п'ятниці суд першої інстанції в Барселоні "видав за клопотанням прокуратури у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю" Європейський ордер на арешт і видачу "українського олігарха Дмитра Фірташа, якого звинувачують в тісних зв'язках з організованою злочинністю і відмиванні в Іспанії 10 млн євро - доходів від ймовірної злочинної діяльності", - пишуть журналісти ABC Пабло Муньйос і Крус Морсільйо.

"Мультимільйонер Фірташ, який має колосальний вплив у своїй країні, кілька років тому підтримував комерційні відносини з Полом Манафортом, першим головою виборчого штабу обраного президента США Дональда Трампа. Ці зв'язки, а також контакти з мультимільйонерами, близькими до російської мафії і президента Володимира Путіна, змусили довірену особу Трампа в серпні піти у відставку", - нагадують автори.

24 листопада іспанські поліцейські заарештували п'ятьох осіб - трьох у Марбельї (провінція Малага) і ще двох у Барселоні. "Це було зроблено, щоб зруйнувати мережу відмивання грошей, якою користувалася організація, очолювана Фірташем", - йдеться в статті.

У Марбельї були арештовані два адвокати - Антоніо де Фортуні-і-Майнес і його син Алехандро Мануель де Фортуні-Гамаче. "За версією слідства, вони розробили заплутану серію банківських, торгових та ділових операцій, єдиною логічною метою яких було відмивання грошей їхніх клієнтів", - повідомляє видання.

Автори уточнюють: клієнтом цих двох адвокатів був не сам Фірташ, а "один з його найближчого кола - Харес Юссеф, який, мабуть, спрямовував адвокатському бюро кошти, які йому передавав Фірташ. Його правою рукою і, отже, заступником в Марбельї був його син Маским Юссеф", - йдеться в статті.

Заарештовано також іспанську адвоката Сусану Сола Іглесіас. "Її основним обов'язком в організації було консультування деяких операцій, яких вважають сумнівними, і участь в них", - йдеться в статті.

"У Барселоні було арештовано якогось співробітника однієї банківської організації та податкового консультанта, теж підозрюваних в участі в операціях з відмивання грошей", - додає газета, не називаючи імен.

Вищезазначена операція іспанської поліції, проведена 24 листопада, - "це друга фаза операції "Варіола", пишуть автори. Під час першої фази в липні цього року було затримано 12 осіб, в тому числі Степана Черновецького, сина колишнього мера Києва.

За словами авторів, Фірташа і Черновецького об'єднує той факт, що "для відмивання грошей у нашій країні" вони вдавалися до послуг одних і тих самих осіб - Сусани Сола і Місбаха Альдрубі.

"Це одна з найважливіших операцій в Іспанії, спрямованих на боротьбу з мафіозними угрупованнями з території колишнього СРСР", - підкреслюють автори.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: іспанський суд, Трамп, арешт українського олігарха, Ордер, ABC
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ