Сб, 2024-04-20, 17:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 16 » Історичних персонажів: Хмельницького, Шевченка, Грушевського, Франка з підручників для 5-го класу прибрали
16:26
Історичних персонажів: Хмельницького, Шевченка, Грушевського, Франка з підручників для 5-го класу прибрали
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Доцент Запорізького національного університету, кандидат педагогічних наук Сергій Терно розкритикував навчальну програму, яка лягла в основу нових підручників з історії України для 5-го класу.

Як зазначає газета «Сегодня», школярі мають почати вчитися за ними вже з 1 вересня. З програми, обурюється Терно, зникли Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, Михайло Грушевський, Іван Франко, Леся Українка.

А ще він звертає увагу на те, що у формулюваннях програми зникає поняття «Українська держава». Автори нової редакції програми навівають нам думку, що не було ніякої української держави, не було видатних українців, які відстоювали ідею української державності? », - обурюється Терно.

У Міносвіти пояснюють, що для паніки немає причин: в 5-му класі дітям треба читати лише вступний курс, який повинен зацікавити дитину, а тому було прийнято рішення відмовитися від складних формулювань і хронологічного принципу викладу історії. «Це історія України для дітей, яким 10-11 років, вона не викладається системно.

 Абсурдно говорити, що зникло поняття «Українська держава»! Коли дітям розповідають про відновлення незалежності, хіба мова не про українську державу? Завдання курсу - підготувати школярів до вивчення історії. - говорить директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН Олександр Удод.

Він пояснив, що "ніхто Хмельницького і Грушевського не викидав" - просто в новій програмі немає жодної історичної постаті. «Це принциповий підхід, підтриманий багатьма вчителями і методистами. Курс для 5 класу складається з трьох великих тематичних блоків.

Перший пояснює, як історики дізнаються про минуле. У другому дітям розкажуть про найяскравіші події, про київських князів, козаків, революції, про життя і побут українців. Третій розділ буде про пам'ятники історії - замки і палаци, парки, храми, ікони. Це зацікавить дітей, ми впевнені », - вважає Удод.


За його словами, з 6 класу і по 11-й вже почнеться системне вивчення історії, і там вже школярі дізнаються докладно про всі історичні персонажі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1515 | Додав: adminA | Теги: підручників для 5-го класу . Хмельн, Франка..., Грушевського, Шевченка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ