Ср, 2024-04-24, 11:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 11 » Я виграв всі вибори, які були останні 5-6 років у державі, в тому числі і вибори 2004 року
13:27
Я виграв всі вибори, які були останні 5-6 років у державі, в тому числі і вибори 2004 року
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович запевняє, що не боїться повторення протестів на Майдані. Про це він заявив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, коментуючи встановлення паркану на Майдані незалежності.

Він також запевнив, що в Україні немає обмежень щодо проведення мітингів у будь-яких місцях. "Я вважаю, що ніяких парканів там не повинно бути", - заявив президент.

- Янукович запевняє, що "корупціонери" наймають лобістів за кордоном
- Президент заговорив про важливість "спадкоємності влади"

Наявність паркану він пояснив будівельними роботами. "Можливо, йде відновлення, ремонт Майдану. Там нещодавно стояла новорічна ялинка, вона була демонтована. Я цього не знаю, у нас немає ніякої заборони і в будь-яких місцях проводяться протестні заходи. Вони в нас не мають ніяких обмежень", - запевнив президент.

На зауваження, що паркан там поставлено, щоби попередити подібні демонстрації, які можуть вплинути на його президентство, Янукович заявив, що нічого не боїться. "Я нічого не лякаюсь, мені здається, я не схожий на людину, яка перелякана. Чи вам здається, що я схожий на тих, хто переляканий? Я виграв всі вибори, які були останні 5-6 років у державі, в тому числі і вибори 2004 року", - наголосив президент.

"Я ніколи не боявся людей, я вважаю, що одна справа – це демократія, яку ми повинні цінувати, демократія повинна базуватися на верховенстві права, свободі слова, захисті прав людини. А зовсім інша річ – це прикриватися демократичними гаслами, приховуючи за цими гаслами корупцію і бюрократію. Я кажу про це, а про що ви кажете?", - обурився Янукович.

За його словами, Україна "пройшла непростий шлях, і останні п’ять років переконали український народ, що політична нестабільність не сприяє розвитку країни і життю людей". "Будь-які революції відбуваються в країнах, де влада є закритою та консервативною", - зауважив він.

"Україна зовсім інша держава і я скажу вам, що 2004 рік, з однієї сторони, дав надію українському суспільству, а з другої сторони, він багато чому навчив український народ. Останні п'ять років безлад, який був у нашій країні, не тільки погіршив життя наших людей, а він значно зашкодив іміджу нашої країни за її межами", - додав Янукович.

У той же час більшість експертів вважає, що за рік правління Янукович наблизився до диктаторського режиму, як Леонід Кучма в останній рік правління.

Занепокоєні станом демократії в Україні і представники ЄС. Про проблеми з демократією та вибірковість правосуддя заявляли президент Європарламенту Єжи Бузек та єврокомісар Штефан Фюле. Також міністр закордонних справ Литовської Республіки, чинний глава ОБСЄ Аудронюс Ажубаліс заявляв, що ситуація з правами людини і свободою ЗМІ в Україні викликає певні питання.

Також нещодавно єврокомісар з питань розширення Фюле заявив, що без дотримання прав на мирні зібрання та свободу засобів масової інформації Україні не бачити зближення з Європейським Союзом.

Янукович запевняє, що "корупціонери" наймають лобістів за кордоном

Янукович заявив, що корупціонери і бюрократи прикриваються демократичними гаслами. Таким чином він прокоментував заяви про те, що боротьба із корупцією в Україні націлена на людей, які є опонентами влади, а не на людей з чинного уряду, які є корупціонерами.

"Я скажу так, що корупціонери і бюрократи прикриваються цими словами, вишукуючи для себе можливості захисту, в тому числі прикриваючись демократичними гаслами", - зазначив Янукович.

"А якщо подивитися на довідку, хто притягується до відповідальності, таку довідку можна отримати у правоохоронних органах, то у ній видно – до відповідальності притягуються незалежно від приналежності до політичної сили", - заявив він. Президент зазначив, що "для прокурора не має значення колір політичного прапора тієї чи іншої людини, яка порушує закони України".

"Безумовно, опір, який творить бюрократія і корупціонери, лежить у площині того, що вони наймають різні лобістські групи на різних рівнях – як всередині країни, так і за її межами", - сказав Янукович. "Ці групи за гроші нав’язують і українському суспільству, і світові точку зору, про яку ви мені сказали", - заявив він.

Крім того, Янукович переконаний, що "початок будь-яких реформ не відчує жодна людина, бо будь-які реформи спочатку не несуть в собі позитив". "Але головне, на що спрямовані українські реформи – це передусім подолання корупції, яка пронизала практично всі гілки влади", - заявив він.

"Але я хочу сказати, що мова сьогодні йде про пострадянську систему, яка існувала 20 років, і там працювали люди", - додав Янукович. "Тому, крім вищої ланки керівництва, яке дуже часто змінювалось у зв’язку із політичною боротьбою в Україні, є ще середня і нижча ланки, які залишались і жили своїм життям, – і саме там була найбільша корупція", - вважає президент.

Крім того, коментуючи інформацію про випадки тиску на підприємців, які брали участь у протестах проти Податкового кодексу, він заявив: "У тих випадках, коли ми маємо інформацію, що є тиск на цих людей, ми виправляємо ситуацію". "Таких прикладів я можу навести багато, коли до нас зверталися і ми наводили порядок у цих питаннях", - сказав Янукович.

Також Янукович вважає, що заяви про порушення демократичних стандартів в Україні є намаганням "корупціонерів та бюрократів" захистити себе від переслідування. Президент сказав, що за останні 20 років незалежності України через брак економічних реформ у державі "закладено фундамент глобальної корупції", який намагається розбити нова влада.

Президент заговорив про важливість "спадкоємності влади"

Президент Віктор Янукович заявляє про важливість "спадкоємності влади" в Україні. На питання британського журналіста, які зміни він зможе побачити, повернувшись до України за 5 років, Янукович відповів: "Дуже важливо за ці п'ять років зберегти політичну стабільність – це головна умова".

"Далі дуже важливо, щоб була спадкоємність влади, яка мала б можливість продовжити ці реформи і виконувати наші міжнародні зобов’язання перед нашими партнерами", - додав він.

На думку Януковича, "мова йде про процес європейської інтеграції, який зумовлює певне реформування" України, "це те домашнє завдання, яке повинна робити Україна". "Тому через 5 років країна вже буде іншою, вона буде більш сучасною, буде більш наближена за стандартами до Європи, і я переконаний в тому, що це піде на користь українському народу", - сказав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1148 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ