Сб, 2024-04-20, 07:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 3 » Яценюк доручив оновити менеджмент компанії - Укрзалізниця на 100% залишиться у власності держави
09:58
Яценюк доручив оновити менеджмент компанії - Укрзалізниця на 100% залишиться у власності держави
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України має намір і далі продовжити процес корпоратизації "Укрзалізниці", проте це не означає приватизацію компанії, сказав у ході засідання уряду прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Корпоратизація "Укрзалізниці" означає, що "Укрзалізниця" на 100% належатиме виключно державі. І будь-які спроби приватизації компанії ні в кого не пройдуть. Але це кардинальна зміна системи менеджменту, управління, реальна прозорість та боротьба з корупцією в системі "Укрзалізниці", - сказав Яценюк, передає УНІАН.

Яценюк закликав Міністерство інфраструктури оновити менеджмент створюваної на базі "Укрзалізниці" публічної акціонерної компанії.

"Звичайно, продовжуйте працювати із співробітниками "Укрзалізниці", але основне - це заміна менеджменту в рамках затвердженого статуту, і я хочу бачити там ефективний і незаангажований менеджмент публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", - сказав Яценюк на засіданні уряду.

Також він поставив завдання Міністерству інфраструктури підготувати комплексний план модернізації українських залізниць і провести зустрічі з представниками вітчизняних компаній, які виконують ремонт і модернізацію об`єктів залізничної інфраструктури.

"Укрзалізниця" повинна стати однією з рушійних сил української економіки. Вагони, рейки, шпали, колеса ми виробляємо самі, тобто, фактично, рівень локалізації з модернізації залізниць на 100% робиться в Україні. Росія нам перекрила ринок, але внутрішній попит на залізничну інфраструктуру неймовірний. Чим швидше ви корпоратизуєте "Укрзалізницю", тим швидше прийде фінансовий ресурс на те, щоб купувати в наших заводів українські вагони, шпали і локомотиви", - сказав Яценюк.

Присутній на засіданні уряду міністр інфраструктури Андрій Пивоварський наголосив, що аналогічна реформа залізничної галузі в низці країн була проведена в середньому за 5 років, тоді як у планах транспортного відомства здійснити її за два-три роки.

Міністр виключив масові звільнення в "Укрзалізниці" після проведення корпоратизації підприємства.

"Всіх звільнять? Категорично ні. Всі працівники переходять на роботу в нове підприємство, а так буде змінено систему управління - залишаться найкращі, і там можливі перестановки", - сказав Пивоварський.

Пивоварський також повідомив, що Кабмін 2 вересня може ухвалити рішення про створення ПАТ "Українська залізниця"

"Сьогодні я проситиму моїх колег міністрів ухвалити рішення про створення ПАТ "Укрзалізниця", - сказав Пивоварський, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, він зазначив, що буде ухвалено рішення про затвердження статуту АТ, створення правління, наглядової ради.

Раніше Пивоварський зазначав, що питання про приватизацію "Укрзалізниці" не стояло, не стоїть і не стоятиме в майбутньому.

"Про приватизацію ні в міністерстві, ні на рівні Кабінету Міністрів ніхто не говорив, це законодавчо заборонено", - зазначав він.

За словами Пивоварського, вартість майна та майнових прав Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці"), оцінку яких проводили з метою формування на базі відомства статутного капіталу публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", становить близько 245 млрд грн без урахування активів держкомпанії в анексованному Криму і зони проведення антитерористичної операції на сході країни.

"За результатами незалежної оцінки, яку провела компанія Deloitte, оцінка "Укрзалізниці" на сьогодні становить приблизно 245 млрд грн. Це оцінка за ринковою вартістю. Якщо взяти за відновлюваною вартістю - це приблизно 1,2 трлн грн", - сказав Пивоварський.

Він також додав, що оцінку активів "Укрзалізниці" підтвердив Фонд державного майна як ключовий орган, який здійснює процеси приватизації в Україні.

"На кінець 2014 року оцінка "Укрзалізниці" була 245 млрд грн, і це не враховуючи окупованого Криму, який за балансовою вартістю було взято, і не враховуючи майно в зоні АТО, це майно також йшло за балансовою вартістю. Коли будуть звільнені Крим і зона АТО, ми дооцінимо "Укрзалізницю" і отримаємо ще вищу вартість", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" 12 травня поточного року заявила про порушення зобов'язань з виплати основної суми за деякими внутрішнім двосторонніми кредитними угодами, крос-дефолт по єврооблігаціях і плани реструктуризації боргу перед приватними кредиторами на 32 млрд гривень при загальній сумі боргу в 37,5 млрд гривень, у тому числі внутрішнього - 22 млрд гривень.

Яценюк на інвестиційній конференції Україна-США у Вашингтоні закликав кредиторів ухвалити пропозицію України щодо реструктуризації зовнішнього боргу обсягом 15,3 млрд дол. Кредитори, своєю чергою, погодилися на реструктуризацію 17 млрд гривень внутрішнього боргу Укрзалізниці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: 100%, власність держави, менеджмент компанії, Яценюк, Укрзалізниця
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ