Чт, 2024-03-28, 17:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Яценюк - Україна не отримає чергового траншу від МВФ без призначення антикорупційного прокурора
19:32
Яценюк - Україна не отримає чергового траншу від МВФ без призначення антикорупційного прокурора
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Питання ефективної боротьби з корупцією є одним із ключових у програмі реформ, а механізм функціонування Антикорупційного бюро та антикорупційного прокурора - найбільш актуальним і важливим для донорів України, включаючи ключового кредитора країни - Міжнародний валютний фонд. Про це на засіданні уряду сказав прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, уряд зі свого боку зробив усі необхідні кроки для того, щоб антикорупційний прокурор розпочав роботу. Однак, якщо ця інституція не зможе виконувати свої функції, Україна не отримає фінансової підтримки, а також не зможе розраховувати на черговий транш від МВФ, передає УНІАН.

"Не буде ані безвізового режиму, ані наступного траншу МВФ. Тому що це один із ключових елементів країни з боротьби із корупцією, - сказав Яценюк. - Сподіваюся, що антикорупційний прокурор буде призначений - Антикорупційне бюро почне свою роботу з розслідування справ стосовно чиновників, які вчинили корупційні правопорушення".

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону "Про прокуратуру", якими передбачено створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляв, що саме антикорупційний прокурор буде представляти обвинувачення по розслідуваних НАБ справах у суді як окремий підрозділ у системі Генеральної прокуратури. Ситник неодноразово наголошував, що затримка з призначенням антикорупційного прокурора загрожує зривом роботи бюро.

11 березня поточного року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. - 4 серпня. З 22 вересня в Україні працює чергова місія МВФ. Представники Фонду вже відзначили позитивні зміни в економіці України, проте, за їхніми словами, перше півріччя показало більше падіння, ніж очікувалося. І тому місія переглянула прогноз падіння економіки України за 2015 року до "мінус" 11% падіння ВВП проти раніше виданих "мінус" 9%.

Водночас, зростання на 2% можливе вже в 2016 році - з ростом споживання, впевненості інвесторів, поліпшення показників експорту та лібералізації банківської системи. При цьому, раніше міністр фінансів України Наталя Яресько заявляла, що за підсумками роботи місії уряд очікує, що Україна успішно отримає черговий, третій, транш кредиту МВФ, який буде спрямовано у золотовалютні резерви Національного банку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: черговий транш, антикорупційний прокурор, МВФ, Україна, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ