Пт, 2024-04-19, 00:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 2 » Як насичення російської армії технікою та ресурсами може призвести до "великої війни" - Горбулін
10:54
Як насичення російської армії технікою та ресурсами може призвести до "великої війни" - Горбулін
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

На думку директора Національного інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна, "велика війна", до якої все наполегливіше готується і яку провокує Росія, цілком може стати реальністю. Про це директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік Національної академії наук написав у статті для "Дзеркала тижня".

Європа може пожертвувати Україною заради "спокійного життя"

"Нинішній короткий, вочевидь, період - чи не остання можливість серйозно заново оцінити поточний стратегічний контекст розгортання військово-політичної ситуації в Україні і навколо України, а також почати думати про те, яким може бути наша відповідь на нові виклики української державності та національної безпеки. І робити це ми повинні не виходячи з наших абстрактних припущень про реальність, а беручи до уваги той факт, що "велика війна", до якої все наполегливіше готується і яку провокує Росія, цілком може стати реальністю", - пише він.

Горбулін нагадує, що особливо тривожною є ситуація на наших кордонах. У Бєлгородській області (Росія будує одну нову (всього в 25 км від українського кордону) і відновлює стару радянську військову базу. У Ростовській області розгорнули нову мотострілецьку дивізію чисельністю близько 10 тисяч осіб. У Брянську область перекинута 28-а окрема мотострілецька бригада разом з технікою та озброєнням. В цілому ж Росія створює 3 нові дивізії - дві у Західному військовому окрузі, одну в Південному. Кожна дивізія - близько 10 тис. осіб.

У 2015 році Росія поповнила Чорноморський флот більш ніж 200 одиницями нової військової техніки, в їх числі - 40 бойових кораблів та суден забезпечення, ЧФ були передані понад 30 літальних апаратів, в тому числі сучасні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанкової техніки.

Горбулін наголошує – "все це нагромадження сил не може тривати нескінченно".

"Особливо враховуючи ослаблення східного кордону РФ (частина військ у Західний військовий округ перекидається звідти). Росія пояснює це необхідністю "адекватно відповісти на посилення НАТО", але є обґрунтовані побоювання, що робиться це з абсолютно іншою метою. Навряд чи можна серйозно поставитися до припущень, що скупчення такої маси військовослужбовців і військової техніки - всього лише "гра м'язами": це все дуже не дешеві "ігри", і вони цілком виправдані, якщо передбачається подальше використання цих сил за прямим призначенням", - вважає директор Національного інституту стратегічних досліджень.

"І саме ми перші на шляху всієї цієї військової машини, очолюваної агресивним і цинічним російським керівником. Ми повинні чітко розуміти, що для України військова загроза з боку Росії не зникне ніколи. Причому ймовірність зростання цієї загрози (і перехід її до активної фази) тим вище, чим менш успішною буде робота Росії з дестабілізації України іншими методами", - підкреслює автор.

Володимир Горбулін з серпня 1996 по листопад 1999 року обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони. Є одним із авторів тодішньої Концепції національної безпеки і оборони України. З червня 2014 року радник президента Петра Порошенка.

Європа може пожертвувати Україною заради "спокійного життя"

Горублін пише, що вже в 2017 році Європа може зробити "гюлленский вибір", віддавши "українське питання" повністю на відкуп РФ в обмін на консервацію нинішньої розстановки сил і відмову від змін.

На його думку, існує пряма аналогія між трикутником Україна-Росія-Європа та історією Ілл–Цаханассьян–"гюлленці" з "Візиту старої дами" швейцарського драматурга Фрідріха Дюрренматта. (У творі пані Цаханассьян спокушає жителів міста Гюллена астрономічною сумою за в обмін на згоду всього міста на вбивство одного громадянина - Альфреда Ілла. Той, безумовно винен в аморальному вчинку, хоча, швидше за все, на страту не заслуговує. Але місто, почавши з проголошення "цінності понад усе", закінчує згодою на вбивство заради "перемоги справедливості" і "відновлення моральності").

На думку Горбуліна, Європа буде близька до аналогічного рішення в 2017 році, коли пройдуть президентські вибори у Франції та парламентські в Німеччині.

Росія вже сьогодні активно спокушає Захід міфами про те, що може "повернути час назад" (у період до 2014 року), що вона допоможе Заходу у вирішенні нагальних проблем (біженці, Сирія, терористи, ІДІЛ - все, що завгодно), що гроші з "дикої, але багатої" Росії знову потечуть до Європи. А для цього потрібно всього лише "вбити" Україну - відмовити їй у міжнародній підтримці, фінансовій допомозі, засудити, та хоч би просто "закрити очі" на те, що робить Росія, пише Горбулін.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 1266 | Додав: adminA | Теги: насичення російської армії технікою, Горбулін, велика війна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ