Чт, 2024-04-18, 20:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » Янукович повинен пам'ятати, що, коли Муму випливла і вижила, вона стала собакою Баскервілів
11:00
Янукович повинен пам'ятати, що, коли Муму випливла і вижила, вона стала собакою Баскервілів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що кримінальне переслідування опозиції - це політичні репресії. Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Про боротьбу з криміналом і корупцією можна було б говорити, якби хоч в одній з кримінальних справ щодо опозиції була встановлена особиста користь. На сьогодні жодному (!) колишньому члену уряду Тимошенко, та і їй самій, слідство як не намагалося, не змогло поставити в провину жодної (!) гривні, присвоєної з метою особистої наживи", - каже він.

- Луценко каже, що настав час індивідуальної боротьби, а не політичних проектів

Луценко підкреслив, що його затримали за одним обвинуваченням, а в СІЗО він потрапив за іншим: "Мене затримали за епізодом з оперативно-розшуковою діяльністю в справі отруєння Віктора Ющенка, а заарештували - за епізодом з моїм водієм".

"Причому формулювання Печерського районного суду було гранично відверте. Суд визнав за можливе мене заарештувати за: 1) заперечення провини; 2) відмову давати свідчення; 3) давання інтерв’ю та коментарів ЗМІ. Враховуючи, що перші дві підстави - це гарантовані мені Конституцією права, я роблю висновок, що причина мого перебування у в’язниці - суто політична", - сказав він.

"Відповідну скаргу на таке рішення суду я вже відправив до Європейського суду з прав людини", - зазначив Луценко.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що нинішні представники влади посадили його за ґрати, щоб покарати за пережитий ними раніше страх. "Я в ув’язненні не через якісь питання, пов’язані з кар'єрою водія (Леоніда Приступлюка). Всі попередні водії всіх попередніх міністрів внутрішніх справ працювали там же (у департаменті розвідувально-пошукової діяльності МВС) і мали ті самі звання (старший оперуповноважений)", - сказав Луценко.

"Я в ув’язненні, бо стоїть завдання – покарати мене за раніше пережитий нинішньою бандократією страх. Так, підконтрольна їм Генпрокуратура врятувала їх від покарання, але екс-міністра потрібно покарати, щоб іншим не кортіло", - заявив він.

"Друге завдання - залякати суспільство, задушити дух Майдану", - упевнений екс-голова МВС.

Луценко каже, що настав час індивідуальної боротьби, а не політичних проектів

Екс-міністр внутрішніх справ, лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко розповів, що він планує робити після виходу на свободу.

"Насамперед поцілую дружину - і за невідсвяткований ювілей, і взагалі за все, що вона винесла. А після цього візьму синів - і в баню", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що навіть залишаючись в СІЗО, він буде відкрито говорити про те, що відбувається в країні.

"І в СІЗО, і на волі я залишуся Луценком, якого і ви, і багато українців знають. Незалежно від місця перебування я відкрито буду говорити про те, що відбувається в країні, вірити у свої ідеали", - сказав політик.

Водночас Луценко визнав, що сьогодні не час для формувань нових політичних проектів.

"Думаю, що зараз не час політичних проектів, на даний момент час індивідуальної боротьби. Головне зараз - не опустити руки, не перейти на бік зла, що тріумфує. Упевнений, що така позиція рано чи пізно приведе до перемоги демократичних проєвропейських сил в Україні", - зазначив Луценко.

Рік правління президента України Віктора Януковича лідер "Народної самооборони" назвав роком брехні, насильства і недбало замаскованих імітацій реформ.

"Хотілося б передати йому, що, ухвалюючи рішення, які вбивають життя людей і країни, він повинен пам'ятати, що, коли Муму випливла і вижила, вона стала собакою Баскервілів", - заявив Луценко.

Наразі Луценко перебуває у Лук'янівському СІЗО. Кримінальну справу проти нього було порушено ще 5 листопада. Підставою для порушення стали обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Леонід Приступлюк у системі МВС із 2005 по 2010 рік, коли Луценко двічі був міністром.

26 грудня екс-міністра затримали і висунули звинувачення у зловживанні службовим становищем. За рішенням суду, проти Луценка було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 2 місяці.

26 січня Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи за звинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Луценка у скоєнні злочинів за трьома епізодами. Також слідчий Генпрокуратури надав Луценку і його адвокатам 48 томів трьох кримінальних справ, об'єднаних в одне провадження.

Окрім зловживання службовим становищем, йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку інкримінують ще й занадто гучне святкування Дня міліції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ