Пт, 2024-04-26, 00:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Янукович ветував Податковий кодекс і доручив до 2 грудня доопрацювати його. Підприємці не задоволені
19:32
Янукович ветував Податковий кодекс і доручив до 2 грудня доопрацювати його. Підприємці не задоволені
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович заявив, що застосував вето до Податкового кодексу, ухваленого раніше Верховною Радою України. "Сьогодні я заветував Податковий кодекс", - сказав глава держави на нараді з економічним блоком уряду і Адміністрацією президента в аеропорту "Бориспіль" перед вильотом в Астану на саміт ОБСЄ у вівторок, 30 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

Янукович зазначив, що уряд створив робочу групу з відпрацювання Податкового кодексу і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер.

- Єфремов вважає, що у авторів Податкового кодексу є право на помилку. А щоб подолати вето не треба буде 300 голосів
- Майдан не розходиться: підприємці бояться, що влада їх надурить
- Підприємці задоволені ветуванням Податкового кодексу, але й надалі вимагатимуть відставки уряду
- Янукович нарешті прочитав ПК і також помітив там свавілля податкової

"Сьогодні урядом створена робоча група, в яку входять представники президента, малого і середнього бізнесу. Сьогодні-завтра група напрацює зміни до Податкового кодексу, які я розгляну в четвер, - якщо вони відповідатимуть тим вимогам, які стоять перед Податковим кодексом, я їх підпишу і направлю до парламенту", - сказав президент.

"Кодекс потрібно допрацювати по деяких розділах, і по яких саме, я хотів би сьогодні почути від вас", - сказав Янукович.

Янукович доручив присутнім до четверга попрацювати над розділами Податкового кодексу, які потрібно змінити.

На думку Януковича, потрібно доопрацювати ті розділи Податкового кодексу, які стосуються захисту прав товаровиробників і бізнесу.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр України Микола Азаров, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, віце-прем'єр Борис Колесніков, міністр юстиції Олександр Лавринович, голова Адміністрації президента Cергій Льовочкін, його перший заступник Ірина Акимова і заступник голови адміністрації Олена Лукаш.

Пізніше спікер ВР Володимир Литвин заявив, що не виключає розгляду ветованого Податкового кодексу на засіданні у четвер. "Я думаю, що в четвер ми будемо розглядати пропозиції президента до цього документу", - зазначив спікер.

Литвин наголосив, що не має намірів давати оцінки самому рішенню президента. За його словами, "треба говорити про політичні, економічні та кадрові наслідки цього кроку".

Водночас спікер не відповів на питання, якими саме будуть кадрові наслідки.

Як відомо, вчора підприємці відмовились зустрічатися з прем'єром Миколою Азаровим. У підприємців на Майдані Незалежності, які мітингують проти Податкового кодексу, є всього три вимоги: вето Податкового кодексу, відставка Верховної Ради і відставка уряду.

Раніше повідомлялося, що підприємці до четверга, 2 грудня, призупинили акцію протесту, чекаючи відповіді президента України Віктора Януковича. Організатори акції, враховуючи складні погодні умови, вирішили зробити паузу. Крім того, раніше підприємці розглядали можливість провести наступну масову акцію 30 листопада і 6 грудня.

26 листопада спікер Володимир Литвин підписав і передав на підпис президентові Януковичу прийнятий парламентом Податковий кодекс.

27 листопада президент Янукович і прем'єр Азаров відвідали наметове містечко на Майдані і поспілкувалися з підприємцями. Після розмови президент не виключив, що накладе вето на Податковий кодекс, і заявив про можливість зміни кадрів у зв'язку з масовими протестами.

Податковим кодексом збільшено ставки оподаткування для підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, а також скорочено перелік видів діяльності; реформується транспортний податок; вводяться жорсткі рамки застосування пільг; скорочується ставка податку на прибуток, однак розширяється база застосування податку; посилюється фіскальний тиск і розширюються повноваження податківців.

Підприємці задоволені ветуванням Податкового кодексу, але й надалі вимагатимуть відставки уряду

Громадська організація "За чесні податки" повідомила, що з заяви Януковича про ветування Податкового кодексу не випливає, що він згоден на розробку абсолютно нового документа, як цього вимагають підприємці України.

"Янукович заявив, що ветував Податковий кодекс. Це, звісно, маленька перемога. Люди, які місяць тому не існували для влади, а два тижні тому були корупціонерами-злодіями, сьогодні – хоча б номінально – визначили рішення президента. Щойно Національну координаційну раду підприємців України запросили на офіційне оприлюднення цього рішення до Кабміну. Від них ми отримаємо точну інформацію про рішення Януковича і зробимо висновки", – йдеться в повідомленні.

Водночас інша громадська організація "Місто волі" повідомляє, що "у протестуючих громадян залишаються питання, в якій формі це зроблено (ветовано Податковий кодекс), і чи не буде Кодекс повернуто у ВР з незначними поправками?"

Проте підприємці і надалі вимагатимуть відставки Кабміну або його частини. Про це  заявив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

За його словами, підприємці, як мінімум, будуть вимагати відставки блоку уряду, що відповідає за розробку Податкового кодексу - міністра фінансів Федора Ярошенка, віце-прем'єра Сергія Тігіпка, голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського і прем'єра Миколи Азарова, який "не повністю прочитав" Податковий кодекс.

Швецов також повідомив, що підприємці будуть наполягати на участі представників малого та середнього бізнесу в розробці нового Податкового кодексу.

Янукович нарешті прочитав ПК і також помітив там свавілля податкової

Кожен громадянин повинен відчувати, що в Податковому кодексі враховані як потреби держави, так і його особисті інтереси, вважає президент України Віктор Янукович.

"Я розділяю стурбованість людей тим, що в цьому проекті (Податкового кодексу) істотно обмежені права підприємців, непомірно посилена роль податкової адміністрації. Я категорично проти таких підходів і, користуючись правом вето, повертаю Податковий кодекс до Верховної Ради", - йдеться в заяві президента, оприлюдненій на сайті глави держави.

"Кодекс повинні поважати громадяни, йому повинні довіряти вітчизняні підприємці і закордонні інвестори", - підкреслив Янукович.

Він зазначив, що Податковий кодекс повинен стати "ефективним і справедливим інструментом в боротьбі з тіньовою економікою, прозорим механізмом наповнення бюджету країни, рушійною силою модернізації країни".

Президент зажадав від депутатів "глибокої і прискореної роботи над Податковим кодексом".

Крім того, Янукович зажадав від уряду провести реформу податкової служби з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративного свавілля і зловживань.

Президент зазначив, що останніми роками в суспільстві посіяна недовіра до влади.

"Корупція, бюрократизм, політичний егоїзм і пустопорожня демагогія створили величезну прірву між владою і суспільством. Подолати цю прірву ми можемо тільки разом, підтримуючи постійний діалог, повертаючи довіру і надію в наше суспільство", - резюмував Янукович.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1093 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ