Вт, 2024-04-23, 08:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 20 » Японці заборонили продаж продуктів з Фукусіми через радіацію. У водопроводах Токіо вже радіоактивна вода
10:49
Японці заборонили продаж продуктів з Фукусіми через радіацію. У водопроводах Токіо вже радіоактивна вода
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Влада Японії розпорядилася припинити продаж всіх продуктів харчування з префектури Фукусіма, де нещодавно були виявлені заражені радіацією продукти, повідомляє 19 березня РИА "Новости" з посиланням на МАГАТЕ.

Фахівці виявили підвищений рівень радіації в молоці і шпинаті в районі поблизу аварійної АЕС, заявив генеральний секретар уряду Японії Юкіо Едано на прес-конференції. У обох продуктах рівень радіації може бути небезпечний для здоров'я, зазначив він.

- У воді Токіо виявлено радіоактивний йод

Радіація в молоці була виявлена за 30 кілометрів, а заражений шпинат - за 80 кілометрів на південь від АЕС. Зупинити продаж продукції розпорядилося міністерство охорони здоров'я Японії. Фахівці визначили, що в продуктах було знайдено радіоактивний йод.

Раніше Едано заявляв, що виміри, проведені міністерством науки Японії в зоні від 20 до 30 кілометрів від АЕС "Фукусіма-1", свідчать, що рівень радіації в цьому районі не становить загрози для здоров'я, навіть якщо знаходитися на вулиці.

Радіоактивний йод має невеликий термін "життя"- приблизно 8 днів, його природне розкладання настає протягом декількох тижнів і представляє ризик для здоров'я людини в короткостроковій перспективі, зазначає МАГАТЕ.

Нагадаємо, що руйнівний землетрус магнітудою 9.0 стався біля північно-східного узбережжя Японії 11 березня. Підземні поштовхи викликали цунамі заввишки більше десяти метрів, які призвели до масштабних руйнувань. Кількість жертв стихії, за останніми даними, перевищила 7 тисяч осіб.

Після землетрусу на японських АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2" було введено режим НС через вихід з ладу систем охолоджування реакторів. Одразу почалися проблеми на всіх шести реакторах "Фукусіма-1" - на першому, другому і третьому реакторах сталися вибухи, скоріш за все, водню, на четвертому реакторі була пожежа

У результаті інцидентів на АЕС сталося кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо станції, а також ввести заборону на польоти в радіусі 30 кілометрів.

Влада Японії визнає, що ситуація на АЕС у Фукусімі залишається вкрай складною, а єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер назвав НП на японській АЕС "апокаліпсисом".

У воді Токіо виявлено радіоактивний йод

Фахівці виявили сліди радіоактивного йоду у водопровідній воді Токіо, поблизу столиці та в ряді префектур, повідомляє агентство Kyodo з посиланням на дані уряду Японії.

За попередніми даними, радіоактивний йод потрапив у воду через аварію на ядерній АЕС "Фукусіма-1". Радіоактивну речовину виявлено в невеликій кількості.

Влада Японії в особі міністерств освіти, культури, спорту, науки і технології повідомили, що рівень радіоактивних речовин у воді не небезпечний для здоров'я людей, навіть якщо пити цю воду, відзначає агентство.

Радіоактивна субстанція йоду виявлена в префектурах Тотігі, Гумма, Ніїгата, Тіба і Сайтама, крім цього в воді Тотігі і Гумма виявлено сліди цезію. У водопровідній воді міста Маебасі префектури Гумма 18 березня було виявлено 2,5 беккереля йоду і 0,38 беккереля цезію на кілограм води, повідомила влада префектури.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 961 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ