Пт, 2024-03-29, 01:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Ющенко може визнати Раду нелегітимною
11:31
Ющенко може визнати Раду нелегітимною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У парламенті продовжується президентська виборча кампанія: фракція БЮТ заявляє, що Віктор Ющенко за допомогою Конституційного суду має намір визнати не відповідною Конституції діяльність Ради VI скликання. Крім наступу на президента, прихильники Юлії Тимошенко влаштували інформаційний штурм Партії регіонів, пише газета "Экономические известия".

Головною темою вчорашніх обговорень у парламенті були зовсім не соціальні стандарти, а можливий відтік промисловців з-під крила Віктора Януковича. У кулуарах Ради говорили, що нібито голова правління ВАТ "Мотор Січ" "регіонал" В'ячеслав Богуслаєв планує залишити партію.

Як мотиви можливого рішення Богуслаєва називалася незгода з партійною лінією з приводу необхідності підвищення соціальних стандартів - через те, що працівникам на підприємстві доведеться підвищувати зарплатню. А депутати від БЮТ уголос підраховували втрати промисловців із ПР, якщо їхня ж фракція пропагуватиме соціальну політику.

В той же час нардеп-"регіонал" Ярослав Сухий відзначив, що вчора троє депутатів від ПР, котрі очолюють великі підприємства, - В'ячеслав Богуслаєв, Юхим Звягільський (шахта ім. Засядька) і Георгій Скудар (співвласник ЗАТ "Новокраматорський машинобудівний завод") - заявили, що підтримують вимоги Партії регіонів про підвищення соціальних стандартів.

Аргументи "регіоналів" полягають у тому, що підвищення соцвиплат відіб'ється більшою мірою на бюджетних організаціях, а на підприємствах і так високий рівень оплати праці.

"У 2004 році Богуслаєв запропонував Запоріжжю голосувати за Януковича, а в 2005 році проти нього були політичні репресії - 8 кримінальних справ, які були згодом закриті як безпідставні", - сказав Сухий, назвавши інформацію про можливий вихід з партії Богуслаєва PR-технологіями, ініційованими політичними опонентами.

В оточенні голови правління "Мотор Січ" також спростовують розмови про можливу зміну "регіоналом" політичної орієнтації. Глава наглядової ради ВАТ Анатолій Малиш заявив, що це - вигадка, яка не має під собою ніяких підстав. Утім, за інформацією видання, підстави для цього є.

Оточення прем'єра у неофіційних розмовах не приховує, що Юлія Тимошенко хоче напередодні виборів заручитися підтримкою керівників великих промислових підприємств, і не виключено, що пропозиції про формальну підтримку Богуслаєву були зроблені, але його реакція на це не обрадувала урядовців чи лідера Партії регіонів.

Окрім цього, прем'єр узялася піднімати авіабудування, зокрема за допомогою контрактів з іноземними державами, в чому може бути зацікавлене підприємство, очолюване регіоналом.

Окрім можливого демаршу промисловців із ПР, у кулуарах Ради обговорювалися і плани Віктора Ющенка за допомогою Конституційного суду визнати не відповідною Основному закону роботу парламенту VI скликання.

"Віктор Янукович і Віктор Ющенко домовилися паралізувати роботу Верховної Ради, аж до введення в країні надзвичайного положення. Для цього на початку наступного тижня президент зробить подання до Конституційного суду про те, що робота парламенту незаконна, оскільки регламент Ради визначається не законом, а ухвалою", - говорить один із депутатів від БЮТ.

Співрозмовник видання додав, що на сьогоднішньому засіданні Ради коаліція планує ухвалити закон "Про регламент Верховної Ради" і внести деякі зміни до закону "Про вибори президента", щоб убезпечити себе від зриву чергових президентських виборів. "Якщо "регіонали" не дадуть проголосувати за ці документи, то самі доведуть змову з президентом", - додав "бютівець".

А заступник голови Секретаріату президента Ігор Попов, котрий представляє інтереси глави держави в Раді, заявив, що Віктор Ющенко не готує таке подання в КС.

Чиновник додав, що чув інформацію про звернення в КС у кулуарах Ради, але не знає "звідки вона узялася і як юридично це можна організувати". "Тобто, як може бути визнана нелегітимність ВР і у зв'язку з чим? Я не володію відповідною інформацією і не бачу можливості, як це можна зробити", - здивувався Попов.

Голова комітету Ради з правової політики Сергій Міщенко (БЮТ) вважає, що якщо президент звернеться до КС з питанням про нелегітимність роботи парламенту, у нього не буде шансів.

"Немає різниці, якими документами керується Рада в своїй діяльності. Є закон "Про регламент" або ця ухвала - все одно ці документи регулюють діяльність Верховної Ради лише в точкових і канцелярських питаннях", - сказав "бютівець".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1570 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ