Чт, 2024-04-25, 21:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 15 » Каддафі в аудіозверненні закликав народ звільнити країну від НАТО. Повстанці захопили місто Сурман
12:31
Каддафі в аудіозверненні закликав народ звільнити країну від НАТО. Повстанці захопили місто Сурман
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійський лідер Муаммар Каддафі закликав свій народ "озброюватися і звільнити країну від зрадників і НАТО". Його аудіозвернення було передано сьогодні державним телебаченням, яке стверджувало, що це був прямий ефір.

За останній час, коли повстанці повели наступ на низку міст навколо Тріполі, це була перша поява Каддафі в ефірі, зауважує ИТАР-ТАСС.

- Лівійські повстанці захопили місто на захід від Тріполі

У звуковому посланні керівник Джамахірії передрікає "швидкий кінець" бунтівникам, яких він назвав "щурами". Схожна доля, за його словами, чекає і на "колонізаторів" (Північноатлантичний альянс).

"Лівійський народе, встаньте, візьміть вашу зброю і йдіть на битву за звільнення Лівії п'ядь за п'яддю від зрадників і НАТО", - сказав полковник Каддафі в прямому ефірі по телефону.

Виступ супроводжувався кадрами із Зеленої площі в центрі Тріполі, де зібралися декілька сотень людей на підтримку нинішнього режиму. Велику частину промови чутно не було через технічні неполадки на місцевому ТБ.

Лівійські повстанці захопили місто на захід від Тріполі

Лівійські повстанці захопили прибережне місто Сурман за 70 км від Тріполі. Про це 14 серпня повідомив представник заколотників, передає Lenta.ru.

Співрозмовник заявив, що в даний час місто повністю контролюється опозицією. За його словами, в ході боїв за Сурман десять повстанців були вбиті, ще 34 отримали поранення.

Раніше в неділю, 14 серпня, повстанці підняли свій прапор над стратегічно важливим містом Аль-Завія за 47 км на захід від лівійської столиці. Тим не менш, у місті залишаються прихильники лівійського лідера Муаммара Каддафі. Вони зберегли під своїм контролем нафтопереробний завод на околиці Аль-Завії. Один з повстанців заявив, що це єдиний подібний завод на заході Лівії, який не припинив роботу через бойові дій.

Тим часом вже добу тривають сутички урядових військ і повстанців на кордоні Лівії з Тунісом. Прес-секретар режиму Каддафі Муса Ібрагім заявив, що іноземцям заборонили проїзд по автомобільній трасі, що пролягає в цих місцях, "щоб уберегти їх від куль".

На південь від Тріполі йдуть бої за місто Гар'ян. Бунтівники стверджують, що контролюють 70% території міста. Муса Ібрагім цю інформацію спростував.

Як зазначається, у разі як Гар'ян захоплять повстанці, Тріполі - оплот сил Каддафі - опиниться в оточенні військ противника.

При цьому варто звернути увагу на те, що перевірити достовірність заяв обох сторін про свої успіхи не є можливим: вони не допускають іноземних журналістів до районів бойових дій.

В суботу, 13 серпня, повстанці заявили про захоплення нафтовидобувного міста Брега і розташованого на транспортній магістралі міста Гар'ян, контроль над яким кілька разів вдавалося повернути армії Муамара Каддафі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 792 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ