Пт, 2024-03-29, 00:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 12 » Картина Пікассо і скульптура Джакометті стали найдорожчими творами мистецтва у світі
17:15
Картина Пікассо і скульптура Джакометті стали найдорожчими творами мистецтва у світі
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Картину Пабло Пікассо "Алжирські жінки (Версія О)" (Les femmes d'Alger (Version "O"), яку фахівці оцінюють у 140 млн доларів, продано на аукціоні в Нью-Йорку за рекордні 179,365 млн. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому Christie's, передає http://khustNEWS.com/.

Торги почалися з 100 мільйонів, проте потім у результаті запеклої суперечки ця сума зросла більш ніж у півтора разу, зазначає агентство Reuters. Ім'я нового власника полотна не називається. Наголошується, що ставки робилися по телефону. Врешті "Алжирські жінки" стали найдорожчим твором мистецтва, який будь-коли продавали на торгах.

Пікассо написав цю картину 1955 року на пам'ять про Анрі Матісса, який помер роком раніше. Центральна фігура на ній - кохана художника і його муза Жаклін Рок, що стала в 1961 році дружиною Пікассо. Полотно є частиною серії з 15 картин, створених художником у період з 1954 по 1955 рік. Його надихнула картина Ежена Делакруа "Алжирські жінки у своїх кімнатах", написана в 1834 році. Нині вона зберігається в Луврі.

Попереднього разу "Алжирських жінок" виставляли на аукціон у 1997 році - вартість роботи легендарного іспанського художника оцінювалася в 31,9 млн доларів. Хто тоді придбав витвір мистецтва, невідомо. До цього - в 1956 році - картину було продано за 212,5 тис. доларів. Саме таку суму подружжя-меценати Віктор і Саллі Ганц заплатили Пікассо за полотно.

Особливу цінність картина представляє через те, що вона є фактично єдиною роботою Пікассо, що належить приватній особі.

Раніше найдорожчим полотном з тих, що продавалися на аукціонах, був триптих Френсіса Бекона "Три начерки до портрета Люсьєна Фройда". У листопаді 2013 року на Christie's його розіграли за 142 млн доларів.

Тим часом на аукціоні в Нью-Йорку був поставлений ще один рекорд - "Людина, що вказує" швейцарського майстра Альберто Джакометті була продана за 141 285 млна доларів. Бронзову скульптуру створено в 1947 році, фахівці оцінювали її в 130 млн доларів.

"Людина, що вказує" побила рекорд іншої скульптури Джакометті - "Людина, що крокує I" (L'Homme Qui Marche I). У 2010 за 104 млн доларів році її продали на аукціоні Christie's.

Альберто Джакометті - відомий скульптор і художник XX століття, улюбленець паризької богеми 30-40-х років. Одним з його найвідоміших скульптурних творів є "Людина, що крокує" 1960 року. Джакометті - яскрава постать у сюрреалістичному і експресіоністському напрямку мистецтва. Його роботи вважаються одними з найдорожчих на сучасному арт-ринку. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: картина Пікассо і скульптура Джаком, світі, найдорожчими творами мистецтва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ