Сб, 2024-04-20, 13:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Липень » 26 » Хочуть переїхати в інші країни на постійне місце проживання 710 мільйонів людей у світі
12:22
Хочуть переїхати в інші країни на постійне місце проживання 710 мільйонів людей у світі
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

І 23 мільйони осіб от-от зроблять це, свідчать підсумки опитування, проведеного міжнародною організацією “Gallup” у 160 країнах на замовлення Міжнародної організації з міграції.

Автори доповіді вважають, що дані, які вони отримали під час цього дослідження, можуть бути надійним орієнтиром для визначення реальних міграційних потоків. Однак розрив між бажаним і дійсним різниться від країни до країни. Так, у Фінляндії свої наміри здійснюють кожні вісім із десяти потенційних мігрантів.

Докладніше про міграційні тенденції та загрози в світі ми розмовляли з Варварою Жлуктенко, речницею представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, та Олександрою Слободян, експертом з питань міграції центру “СЕDОS”.

-- Які саме країни обирають мігранти?

В. Жлуктенко: -- Відповідно до опитування “Gallup”, найбільш привабливою країною для мігрантів є США. На другому місці -- Великобританія. Далі -- Саудівська Аравія, Франція, Канада, Німеччина, а також Південна Африка.

Зрозуміло, що йдеться про країни -- лідери економічного розвитку в світі. Крім того, ці країни мають тривалу міграційну історію, деякі з них взагалі заснували мігранти.

Сьогодні у цих країнах живуть великі діаспори вихідців з інших країн і відповідно налагоджено усталені канали міграції до них. Цікаво, що кількість людей, які бажають переїхати до Німеччини, з 2010-го по 2015 рік зросла на 60%.

О. Слободян: -- Саудівська Аравія та Південно-Африканська Республіка — це зростаючі економіки, які потребують великої кількості трудових мігрантів.

Сюди мігрують переважно вихідці з найближчих країн -- зазвичай з Індії, Бангладешу.

-- У яких країнах живе більшість потенційних мігрантів?

О. Слободян: -- Зрозуміло, що найбільшу частину мігрантів нині становлять біженці, які кидають рідні місця через збройні конфлікти. Це громадяни Сирії, Афганістану. Ще 60% потенційних мігрантів -- це вихідці з країн Африки, найбільше з Нігерії, Конго. А також з Індії.

Хоч Індію не можна назвати бідною державою, але є низка факторів, які виштовхують людей за межі країни. Країна густонаселена, тут велика народжуваність, великі сім'ї, досі діє кастова система.

І в межах касти люди сподіваються на підтримку одне одного. Часто не вдається відкласти якісь гроші, бо доводиться допомагати іншим членам цієї громади, в якій вона живе.

Індійські весілля дуже витратні, на них запрошують багато людей, заведено дарувати цінні подарунки. Як би не було смішно, але навіть задля того, щоб не потрапити на таке весілля, люди емігрують.

-- Які люди в нинішньому світі найбільш схильні мігрувати?

В. Жлуктенко: -- Переважно це молоді самотні чоловіки, які мають середню освіту. Їх не обтяжують зобов’язання перед родинами, тому вони є більш мобільними й готовими ризикувати в прагненні кращих умов та перспектив.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 647 | Додав: adminA | Теги: 710 мільйонів людей, постійне місце проживання, інші країни, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ