Сб, 2024-04-20, 18:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 5 » Хорист собору Святого Петра поставляв чоловіків для любовних утіх високопосадовців Ватикану
20:31
Хорист собору Святого Петра поставляв чоловіків для любовних утіх високопосадовців Ватикану
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/


У Ватикані розгорівся скандал на сексуальному ґрунті. Цього разу він пов'язаний з персонами, причетними до "ближнього круга" понтифіка.
Зі своєї посади був звільнений 29-річний хорист собору Святого Петра, нігерієць Томас Чінеду Ехім. Його підозрюють в тому, що він підшукував чоловіків, готових "утішити" високопоставлених персон при Святому престолі. Про це пише сьогодні британська газета The Guardian, передає NEWSru.com.

Хорист був пов'язаний з нджело Бальдуччи - урядовцем, який одночасно був радником ватиканської Конгрегації евангелізації народів, - однієї з дев'яти конгрегацій Римської курії, що спостерігає за міжнародними місіонерськими діями Римсько-католицької церкви.

10 лютого Бальдуччи був арештований за підозрою в корупції. Будучи пов'язаний з однією з державних будівельних компаній, він консультував Ватикан з питань будівництва і, ймовірно, був причетний до просування будівельних контрактів, контрольованих урядом.

При розслідуванні корупційних справ поліція займалася прослуховуванням телефонних розмов підозрюваних. Бальдуччі "засікли" на бесідах з хористом Томасом Ехімом. Мова в них йшла про "специфічні" чоловічі питання.

Роздруківки цих переговорів опинилися у розпорядженні The Guardian. З них стає ясно, що апетити урядовця були достатньо великі. Принаймні, однин з направлених до нього молодих людей навчався у семінарії.

У одній з бесід Ехім вибачається перед Бальдуччі, що його послання прийшло, коли той був на репетиції в соборі Святого Петра. Потім співак описує людину, яку Бальдуччі має зустріти: "97 кілограмів, два метри зросту, вік 33 роки, дуже активний".

Подробиці особистого життя Бальдуччі, як пише газета, спричинили немало неприємностей Ватикану. Річ у тому, що Анджело Бальдуччі з 1995 року є одним з носіїв титулу "Благородні мужі Його Святейшества" - тобто свого роду камер-юнкера. Цей титул нерідко переходить у спадок у сім'ях, які довгий час пов'язані по службі з Ватиканом. Його також удостоюються особи, що надали серйозної допомоги Святому престолу або підтримки в яких-небудь господарських проектах Католицької церкви. Володарі титулу нерідко беруть участь в урочистих церемоніях у Ватикані, присутні при таких значних подіях, як, наприклад, візити голів держав. У 2005 році їм було довірено нести труну з тілом Папи Іоанна Павла IІ.

Як зазначає The Guardian, хоча Католицька церква безпосередньо не засуджує гомосексуалізм, але називає гомосексуальні дії "хворобливими". Її катехізис недвозначно заявляє, що вони у жодному випадку не можуть бути схвалені.

Тим часом увагу італійських правоохоронних органів привернули не тільки можливі корупційні дії Бальдуччі, але й таємна сторона його життя. Вивчення його контактів дозволяє припускати, що у нього були покровителі. Не виключено, що мова може йти про його зв'язки з цілою організованою мережею, що підтримує і експлуатує чоловічу проституцію.

До такого висновку преса приходить на підставі зізнань Томаса Ехіма. В інтерв'ю журналу Panorama він заявив, що познайомився з Бальдуччі більше 10 років тому. Той якось повідав співакові, що був одружений, але просив тримати це в таємниці.

З роздруківок розмов видно, що Ехім у 2008 році впродовж 5 місяців "поставив" для Бальдуччі щонайменше десяток партнерів. Серед них - "два чорні хлопці з Куби", чоловік-фотомодель з Неаполя і регбіст з Риму.

У січні цього року поліція записала розмову, в якій Бальдуччі та Ехим обговорюють якогось семінариста. В іншій бесіді Ехім рекомендує приятеля того семінариста, тому що сам семінарист недоступний. Він повідомив, що приятель "буде трохи краще", що він "вище, трохи вище, ніж Ви". Пізніше Ехім говорить, що "може прислати [його] негайно", і питає, де Бальдуччі. Той відповідає: "у семінарії.., де кардинал живе". Ехім обіцяє, що "приятель" може опинитися там протягом півгодини - "зловити таксі і доїхати".

Яка буде реакція Ватикану на історію Бальдуччі, поки неясно. Одне з джерел заявило, що підстав для звільнення "Благородного чоловіка" немає. Інше сказало, що необхідно буде дочекатися судового рішення.

Адвокат же Бальдуччі Франко Коппі сказав, що залишає питання без коментарів: "по-перше, тому що у нас є серйозніші справи, по-друге, якщо ці підозри і справедливі, то вони зачіпають приватне життя Бальдуччі. Ганебно, що ці роздруківки стенограм, які ніякого стосунку до справи не мають, зараз опубліковані".

У 2008 році католицька церква пропонувала використовувати психологічну перевірку для осіб, охочих прийняти духовний сан. На думку авторів ідеї, це має відсіяти тих кандидатів, які не можуть контролювати свої сексуальні пориви.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1189 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ