Пт, 2024-04-19, 19:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 29 » Київ втрачає поле для маневру у взаєминах з Москвою, вважає екс-посол США в Україні
11:37
Київ втрачає поле для маневру у взаєминах з Москвою, вважає екс-посол США в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Внутрішня політика Президента України в бік згортання демократії знижує можливості Києва для маневру у відносинах з Москвою, заявив в інтерв’ю Українській службі "Голосу Америки" колишній посол США в Україні, старший експерт Інституту імені Брукінгса Стівен Пайфер.

"Президент створив конфлікт між його зовнішньополітичними устремліннями і тим, що він робить у внутрішній політиці. Я вірю, що президент хоче мати збалансовані відносини і з Росією, і з Європейським Союзом", - заявив Пайфер.

"Але я боюся, що через погіршення ситуації з дотриманням демократичних принципів, про що заявили лідери багатьох європейських країн і США, коментуючи суд над Юлією Тимошенко, виникає питання, чи можливо зблизити Україну з Європою, якщо Україна віддаляється від європейських демократичних принципів" , - вважає експерт.

У зв'язку з цим Пайфер закликав Януковича і його оточення згадати, що вони прийшли до влади демократичним шляхом і зможуть бути переобрані, якщо не"діятимуть в інтересах народу і не дотримуватимуться європейських стандартів".

"Вони не повинні шукати можливість відправити до в'язниці своїх опонентів або отримати контроль над медіапростором. Якщо вони будуть проводити правильну політику, вони матимуть підтримку серед громадян. Але те, що вони роблять зараз, практично відкидає можливість отримання Януковичем запрошення до Вашингтона, оскільки сьогодні навколо України дуже багато негативу. Так же на ситуацію в Україні дивляться і в Європі", - вважає він.

На думку Пайфера, така ситуація може перешкодити європейській інтеграції України: "Якщо Європа через згортання демократії в Україні вирішить, що Україна не готова, і Україна не отримає договору про асоціацію з ЄС та вільну торгівлю, і не зможе піти на зближення з Європою, це зіграє на руку Росії, яка отримає можливість чинити тиск на Україну. Україна втратить свободу для маневру, яку вона б мала в разі зміцнення відносин з Європою".

Раніше екс-посол США попередив, що згортання демократії в Україні зашкодить і Януковичу. А на початку серпня Янукович запросив американського лідера до України. Але посольство США в Україні ще тоді вважало неможливим візит президента США Барака Обами в Україну. Також Пайфер вважає, що дії Януковича закривають його зовнішньополітичний шлях на Захід.

Нагадаємо, США і Європа спостерігають за судовим процесом щодо "газової" справи проти екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ