Пт, 2024-03-29, 02:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 12 » Кількість жертв вибуху в мінському метро зросла до 12. КДБ Бєларусі вийшов на виконавця вибуху
11:10
Кількість жертв вибуху в мінському метро зросла до 12. КДБ Бєларусі вийшов на виконавця вибуху
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/
.

У правоохоронних органів Бєларусі, що розслідують кримінальну справу за фактом теракту в метро Мінська, є дані про найбільш ймовірного виконавця вибуху, заявили в КДБ республіки 12 квітня. Ведуться пошуки підозрюваного, передає ИТАР-ТАСС.

Кількість загиблих у результаті теракту зросла до 12 осіб. За медичною допомогою до закладів охорони здоров'я звернулися 157 потерпілих під час вибуху. До ранку 12 квітня опізнані дев'ять загиблих, повідомляє білоруське агентство БЕЛТА. Каріна Андруковіч, спочатку згадана в списку загиблих, виявилася живою.

- Одну з двох ліній метро в Мінську закрили, поки експерти вивчають докази
- Лукашенко: теракт в метро може бути пов'язаний з терактом на концерті в 2008 році
- Генсек ООН співчуває білорусам. Росія, Великобританія і Ізраїль пропонують допомогу
- Експерти: бомба у мінському метро була радіокерованою, пороховою і "явно самопальною"
- Міліція Мінська просить громадян не ходити з великими сумками і допомогти з розслідуванням
- СБУ посилила антитерористичні заходи у зв'язку з вибухами в мінському метро. Українців немає серед потерпілих в Бєларусі

26 поранених перебувають у важкому стані, 58 осіб - з травмами середньої тяжкості. Потерпілі розміщені в п'яти лікарнях міста. За словами міністра охорони здоров'я Василя Жарко, після отримання сигналу про НП до місця події було направлено 98 машин "швидкої допомоги". У постраждалих під час вибуху в більшості випадків пошкоджені верхні і нижні кінцівки, а також черевна порожнина, повідомив головлікар другої клінічної лікарні Мінська Віталій Гурко.

На 13 квітня в Мінську оголошено День жалоби у зв'язку з трагедією. У найближчі кілька днів також вирішено обмежити по всій республіці проведення розважальних заходів. Похорони загиблих відбудуться 13-15 квітня.

У прес-службі президента Бєларусі з посиланням на міністра внутрішніх справ Анатолія Кулєшова повідомили, що за попередніми даними, потужність вибуху на станції "Жовтнева" склала від 5 до 7 кг в тротиловому еквіваленті. Вибуховий пристрій імовірно знаходився під лавкою на платформі навпроти другого вагону поїзда, що прямував з боку станції "Площа Перемоги" до станції "Майдан Незалежності".

Вибуховий пристрій було начинено металевими кульками діаметром близько 1 см. У результаті вибуху утворилася воронка діаметром близько 80 см. На момент вибуху в даному місці знаходилося близько 300 людей. У цей же час у протилежному напрямку рухався інший потяг, який змушений був пройти без зупинки.

Нагадаємо, вибух на станції метро "Жовтнева" в Мінську стався 11 квітня ввечері, коли в метро було людно.

Одну з двох ліній метро в Мінську закрили, поки експерти вивчають докази

Як повідомляє влада, ситуація в місті залишається спокійною. Всі співробітники правоохоронних органів республіки переведені на посилений режим роботи. Після вибуху на станції метро "Жовтнева" одна з двох ліній мінського метрополітену буде тимчасово зачинена, передає "Інтерфакс".

У штатному режимі почне працювати лінія метро "Автозаводська". Друга лінія - "Московська", де на станції "Жовтнева" прогримів вибух, поки працювати не буде. Для забезпечення нормального пасажирського руху столична влада розпорядилася вивести додаткові автобуси на маршрути, які проходять паралельно тимчасово закритій лінії метрополітену.

Раніше президент Бєларусі Олександр Лукашенко доручив виділити необхідну кількість автобусів для перевезення людей по маршруту першої лінії метро. "У найкоротші терміни рух в метро треба відновити", - підкреслив президент. "Я розумію, що це, перш за все, пов'язано з роботою слідчої групи. Але є й інші питання. Тому треба, щоб уже сьогодні стояли напоготові бригади ремонтників, які очистять станцію. Як тільки стане можливим, прокурор дасть відповідну відмашку - відновіть рух", - заявив Лукашенко.

У зв'язку з терактом у мінському метро водії мінських маршрутних таксі відмовляються брати гроші за проїзд, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на радіостанцію "Комерсант ФМ". "Маршрутники після вибуху возять безкоштовно. Росії ще далеко до такої взаємовиручки!" - передає радіостанція повідомлення користувачів сервісу мікроблогів "Twitter".

Лукашенко: теракт в метро може бути пов'язаний з терактом на концерті в 2008 році

Президент Бєларусі доручив створити слідчу групу з розслідування теракту в мінському метро, посилити заходи безпеки, "вивернути все навиворіт", але знайти всіх винних.

Він доручив держсекретареві ради Держбезпеки і голові МВС "гранично посилити заходи безпеки". "Дійте рішуче. Думаю, люди нас зрозуміють", - сказав президент. Він також підкреслив: "Вивернути все навиворіт. Особлива увага - до наявності незареєстрованої зброї, вибухівки та боєприпасів".

"Результати повинні бути щодня, з наростанням підсумку. У зв'язку з цим доручаю Генпрокурору негайно створити слідчу групу, а якщо вона створена - посилити її співробітниками прокуратури, МВС, КДБ", - сказав Лукашенко 11 квітня ввечері на екстреній нараді. "Працюйте день і ніч. Підкреслюю - результати мають бути щодня", - заявив Лукашенко.

Міністр внутрішніх справ Бєларусі Анатолій Кулєшов повідомив, що в даний час організовано перевірку всього транспорту, що виїжджає і в'їжджає в республіку. При цьому під особливою увагою правоохоронних органів - кордони Вітебської, Могильовської і Гомельської областей.

Як заявив на нараді Лукашенко, він не виключає зв'язку вибуху в метро з подіями 3 липня 2008 року, передає агентство БЕЛТА. "Може бути, це ланки одного ланцюга. Встановіть, кому вигідно підірвати спокій і стабільність у країні, хто за цим стоїть", - сказав президент. Лукашенко доручив КДБ вивчити можливий зв'язок двох вибухів.

"Я хочу, щоб ви запам'ятали - ви несете особисту відповідальність за розслідування цієї кримінальної справи", - підкреслив голова держави, звертаючись до голови КДБ.

Звертаючись до громадян країни, президент зазначив: "Без вас нам буде важко знайти цих виродків. Ви повинні нам допомогти".

Нагадаємо, вибух 3 липня 2008 прогримів під час гала-концерту з нагоди Дня незалежності Бєларусі. У результаті вибуху постраждали близько 50 осіб, смертельних випадків не було.

Тим часом генеральна прокуратура Бєларусі офіційно визнала вибух в мінському метрополітені терористичним актом. Заступник генпрокурора, керівник слідчої групи Андрій Швед повідомив, що за даним фактом порушено кримінальну справу, створено об'єднану слідчу групу. Проводиться, зокрема, вилучення всіх записів систем відеоспостереження в районі події. На місці трагедії, як і раніше, працюють слідчо-оперативні бригади.

Генсек ООН співчуває білорусам. Росія, Великобританія і Ізраїль пропонують допомогу

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив співчуття народу Бєларусі і, перш за все, жертвам "смертоносного вибуху" в мінському метро, а також побажав швидкого одужання пораненим.

"Генеральний секретар засмучений звісткою про смертельний вибух 11 квітня в мінському метрополітені в Республіці Бєларусь, який, як повідомляється, забрав життя, щонайменше, 11 людей і залишив багатьох пораненими", - йдеться в офіційній заяві Пан Гі Муна, оприлюдненій прес-секретарем ООН 11 квітня ввечері.

"Він висловив свої щирі співчуття народу Бєларусі і, перш за все, сім'ям жертв. Він побажав пораненим швидкого відновлення", - наголошується в заяві.

Допомогу керівництву Бєларусі в розслідуванні теракту запропонували Росія, Великобританія та Ізраїль. Як заявив Олександр Лукашенко в ході оперативної наради, від цієї допомоги відмовлятися в жодному разі не можна. "Але основне навантаження в розслідуванні лягає на бєларуські правоохоронні органи", - підкреслив він.

Експерти: бомба у мінському метро була радіокерованою, пороховою і "явно самопальною"

Вибуховий пристрій, що спрацював в мінському метро, швидше за все було радіокерованим. Про це 12 квітня повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на анонімного експерта з силових структур.

"Вибуховий пристрій, що спрацював у мінському метро, був, швидше за все, радіокерованим. Зараз ми збираємо по шматочках залишки цього пристрою, будемо встановлювати, який тип вибухівки використовувався", - заявив експерт. Він уточнив, що бомба була захована у спортивній сумці і залишена під лавкою на пероні.

Вибуховий пристрій був "явно самопальним", виготовлений, швидше за все, недосвідченими в подібних справах "майстрами", заявив експерт в області антитерору, що побажав залишитися неназваним.

Він зазначив, що в створенні бомби використовувався порох. "Це підтверджується характером зовнішніх пошкоджень на тілах громадян. Саме порох дає характерні опіки шкіри та дихальних шляхів", - сказав експерт.

"Вибухові пристрої, що використовувалися терористами останнім часом, принаймні, в Росії, виготовлялися на базі інших вибухових речовин", - продовжив він.

Співрозмовник "Інтерфаксу" переконаний у необхідності проведення "максимально ретельних пошукових заходів, якими повинні займатися виключно професіонали". "У цьому сенсі дуже добре, що до Мінська прибули відповідні фахівці з Росії", - сказав експерт.

Міліція Мінська просить громадян не ходити з великими сумками і допомогти з розслідуванням

Міліція Мінська, де був здійснений теракт, просить громадян утриматися від поїздок з великогабаритною поклажею без крайньої необхідності, передає РИА "Новости".

"Щоб уникнути конфліктних ситуацій просимо в ці дні виявити підвищену увагу як до власних речей, так і до безхазяйних, а також просимо утриматися від поїздок з великогабаритною поклажею без крайньої необхідності", - йдеться у зверненні до громадян міського управління внутрішніх справ Мінська.

У мінському УВС зазначили, що у зв'язку з терактом столична міліція переведена на посилений режим служби. Міліціонери звернулися до громадян з проханням допомогти в розслідуванні.

"Будь-які ваші фото, відеоматеріали, що запам'яталися деталі події чи інша слідчо значима інформація може допомогти в розкритті цього злочину", - йдеться у зверненні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1003 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ