Пт, 2024-04-26, 13:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 13 » Китай звинувачує США в порушенні прав людини
15:43
Китай звинувачує США в порушенні прав людини
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Китай виступає проти того, щоб хто-небудь втручався в його внутрішні справи під приводом захисту прав людини. Про це заявив офіційний представник МЗС Китаю Цинь Ган, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Китай готовий до рівноправного діалогу з іншими державами з даної проблеми, проте рішуче виступає проти того, щоб які-небудь країни використовували питання про права людини для втручання у внутрішні справи країни", відзначив Ган в суботу.

За його словами, "США слід звертати більше уваги на дотримання прав людини у власній країні, припинити виставляти себе "захисником прав людини", і втручатися у внутрішні справи інших країн в опублікованих доповідях на цю тему".

Представник МЗС зазначив, що права людини в Китаї гарантовані конституцією країни, що "багатонаціональний китайський народ користується широкими свободами і правами, що є очевидним фактом".

Заява Гана викликана публікацією в США доповіді про ситуацію із правами людини в різних країнах, у якій міститься критика Китаю щодо цього питання.

Китай опублікував свою доповідь щодо прав людини: США - "джерело численних проблем із правами людини у світі".

Прес-канцелярія Держради КНР опублікувала "Доповідь про дотримання прав людини у 2009 році в США". Китай звинуватив США у відсутності належного захисту прав, життя і майна своїх громадян і втручанні у внутрішні справи інших країн під приводом "захисту прав людини", передає РИА "Новости".

Зокрема в ньому зазначається: "У США не тільки погані справи з дотриманням прав людини усередині країни. Вони також є головним джерелом численних проблем із правами людини у світі".

У ньому вказується, що "США, виступаючи як світовий жандарм в справі дотримання прав людини, ігнорують власні проблеми в цій сфері".

Китай вже одинадцятий рік поспіль публікує подібний документ у відповідь на доповідь Держдепартаменту США про стан прав людини у країнах світу.

Як повідомлялося, в американській доповіді традиційно розкритикували Китай, Іран, Росію, Венесуелу та інші країни.

Звинувачення в серйозному обмеженні свободи думок і зборів висловлені також щодо Північної Кореї, Куби, Білорусі, В'єтнаму, Венесуели і Узбекистану. У доповіді згадується також про порушення прав людини в країнах, де йдуть озброєні конфлікти: у Афганістані, Пакистані, Судані та Конго.

Адміністрація Барака Обами пообіцяла застосовувати для оцінки ситуації з правами людини в Сполучених Штатах ті ж самі критерії, які вона використовує відносно інших держав. Проте в американській доповіді про проблеми в самих Сполучених Штатах не було ні слова, і китайський матеріал, за задумом його авторів, покликаний дати народам світу уявлення про "дійсне положення справ" у США.

Документ об'ємом понад 13 тисяч ієрогліфів нараховує 7 розділів: "Життя, майно і особиста безпека", "Громадські і політичні права", "Економічні, соціальні і культурні права", "Расова дискримінація", "Права жінок і дітей" і "Посягання на права людини в інших країнах".

За оцінками Пекіна, в США "неналежним чином забезпечується безпека в області захисту життя, приватної власності громадян", крім того, "Америка займає перше місце в мірі за кількістю вогнепальної зброї, що перебуває у приватному користуванні", "насильницькі дії відбуваються (навіть) на території учбових закладів".

При цьому, говориться в доповіді, "уряд США допускає серйозні порушення і обмеження громадських і політичних прав населення", що виражається у зловживаннях владою з боку правоохоронних органів, переповненjcns в'язниць і не дотримання прав ув’язнених.

"США не тільки далекі від досконалості в області дотримання прав людини на своїй території, але також є джерелом багатьох бід (в області порушень) прав людини у світі", - резюмують китайські автори доповіді, в якій уважним чином розглядаються труднощі життя жінок, кольорового населення і дітей в Америці.

І навіть в період, коли весь світ страждає від міжнародної фінансової кризи, породженої кризою на ринках іпотечного кредитування США, американський уряд, закриваючи очі на внутрішні проблеми в області прав людини, лізе з шкіри із засудженням інших країн, указують власті КНР. "Ми радимо уряду США згадати історичні уроки і докласти зусилля для поліпшення ситуації в області прав людини у своїй країні", - говориться у документі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1308 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ