Чт, 2024-04-25, 07:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 7 » КМДА підвищує квартплату в 2-3 рази, а тарифи на опалення і гарячу воду - на 30-40%
17:48
КМДА підвищує квартплату в 2-3 рази, а тарифи на опалення і гарячу воду - на 30-40%
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Наприкінці літа - початку осені в Києві подорожчають практично всі житлово-комунальні послуги для населення. Тарифи на опалення і гарячу воду зростуть з 1 липня на 30-40%, а розмір квартплати планується збільшити вдвічі-втричі. Про це йдеться у розпорядженні КМДА №392 від 31 травня 2010 р, пише "Деловая столица".
Розпорядження припускає підвищення з 1 липня розцінок на гарячу воду для населення на 30%, а на опалення - на 40%. Таким чином, вартість гарячої води для городян за наявності лічильника зросте з 8,8 до 11,75 грн за 1 куб м, при його відсутності - з 30,8 до 41,14 грн за 1 люд на місяць. Централізоване опалення з 1 липня подорожчає з 130,6 до 184,41 грн за 1 Гкал за наявності будинкового лічильника і з 1,6 до 2,26 грн за 1 кв м опалювальної площі в місяць - при його відсутності. Також розпорядження вимагає від ГУ цінової політики мерії підготувати проект про поетапне (з 1 вересня і з 1 листопада 2010 р.) приведення тарифів на послугу гарячого водопостачання і опалення до економічно обґрунтованого рівня.

Представники муніципалітету стверджують, що з 1 липня розцінки на опалення і гаряче водопостачання просто повернуть на рівень, встановлений міськадміністрацією в серпні минулого року. Їх дію на початку жовтня 2009 р. припинило укладення тристороннього меморандуму між НАК "Нафтогаз Україні", КМДА і ВАТ "АК "Київенерго", який був необхідний для стабільного забезпечення столиці газом впродовж усього опалювального сезону.

"На підставі положень цього меморандуму НАК "Нафтогаз Україні" при нерозрахунках за газ не застосовувала штрафних санкцій. Тепер ситуація змінилася: Кабмін вимагає від КМДА повного розрахунку перед ВАТ "АК "Київенерго", якому мерія заборговувала за різницю в тарифах більш як 1,8 млрд грн, і гарантій відсутності боргів в майбутньому. У такій ситуації у міської влади немає іншого виходу, окрім підвищення розцінок для населення", - пояснюють представники муніципалітету.

У МінЖКГ одразу ж пообіцяли, що перевірять обґрунтованість наміченого збільшення тарифів. А представники БЮТ і блоку Віталія Клічка в міськраді і поготів заявили про плани оскаржити їх в суді. Втім, опозиційні депутати не можуть відповісти на питання, як без підвищення розцінок не накопичувати борги перед ВАТ "АК "Київенерго". Адже на компенсацію різниці в тарифах в столичному бюджеті на нинішній рік не закладено ні копійки. А серйозність наміру центральної влади змусити КМДА розрахуватися з "Київенерго" підтверджена постановою Кабміну №371 від 31 травня, в якому місцевій владі доручено в найближчий час взяти кредит на суму 2 млрд грн і витратити його на розрахунок з "Київенерго".

Втім, зростання вартості комунальних послуг - це ще півбіди. З початку осені мерія підготувала для городян ще один сюрприз - чергове подорожчання послуг жеків. Якщо сьогодні середня квартплата в комунальних будинках становить 1,7 грн за 1 кв м площі квартири, то в другому півріччі вона може зрости вдвічі-тричі. За інформацією ГУ житлового господарства КМДА, громадські слухання, в ході яких жеки доводять до відома жителів нову ціну своїх послуг, вже пройшли в 60% багатоповерхівок.

"Ще два-три місяці займе процедура перевірки розрахунків жеків і узгодження результатів слухань. Значить, нова квартплата по всіх будинках Києва може бути впроваджена розпорядженням міськадміністрації у вересні-жовтні. Поки можна сказати, що послуги жеків однозначно коштуватимуть більше 3 грн за 1 кв м квартири", - сказала начальник відділу економічного аналізу і прогнозування ГУ житлового господарства КМДА Вікторія Старовойт.

У районних адміністраціях стверджують, що в мерії їм заборонили коментувати цю ситуацію. Неофіційно ж чиновники РДА заявляють, що 3 грн за 1 кв м - далеко не межа. Як розповіли в управлінні ЖКГ одного з районів Києва, за наслідками слухань на території району послуги комунальних жеків зростуть в ціні в середньому до 4,2 грн за 1 кв м площі квартири.

"Ці тарифи вперше повністю покриватимуть собівартість послуг. Адже на компенсацію їх різниці, як це було раніше, в столичному бюджеті теж немає грошей. Згідно з постановою Кабміну №529 мешканці навіть оплачуватимуть проведення поточних ремонтів в будинку", - пояснюють в районних УЖГ. Таким чином, в Києві розцінки КП впритул наблизяться до тарифів приватних жеків, що становлять в середньому по місту близько 5 грн за 1 кв м площі квартири.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1139 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ