Ср, 2024-04-24, 13:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 25 » Комбінат, де друкують бюлетені, охоронятимуть ВВ і СБУ
18:11
Комбінат, де друкують бюлетені, охоронятимуть ВВ і СБУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Поліграфічний комбінат "Україна" охоронятимуть Внутрішні війська, а СБУ вестиме відеонагляд за друком бюлетенів. Про відповідне рішення Ради національної безпеки та оборони на брифінгу для преси повідомила секретар РНБО Раїса Богатирьова.
Зокрема, за її словами, на підставі рішення РНБО та за погодженням з МВС Президент Віктор Ющенко доручив Внутрішнім військам охороняти поліграфкомбінат "Україна" по периметру, поки не будуть надруковані всі бюлетені. Також РНБО дала доручення Міністерству фінансів вирішити всі питання для того, аби Внутрішні війська могли приступити до охорони комбінату, передає УНІАН.

РНБО доручила СБУ забезпечити відеоконтроль над усім процесом друку виборчих бюлетенів.

МВС і Центральна виборча комісія отримали доручення здійснювати контроль не лише за виготовленням бюлетенів, але й за їхнім збереженням і доставкою по всіх регіонах.

Крім того, на пропозицію Міністерства юстиції РНБО прийняла рішення створити контрольну групу з представників уряду, апарату РНБО та СБУ щодо контролю за виконаннями рішення РНБО.

Також Рада національної безпеки і оборони України доручила уряду призначити тимчасового керівника поліграфічного комбінату "Україна" з числа нинішніх заступників.

За словами Богатирьової, враховуючи той факт, що приводом для зіткнення між представниками політичних сил, які беруть участь у виборах, та представниками міліції стала зміна статуту та керівництва комбінату, РНБО прийняла рішення, направлене на те, щоб жодна зі сторін не мала переваг над комбінатом, який друкує виборчі бюлетені.

Відповідно до рішення РНБО, Кабінет міністрів має визначитись з тимчасовим керівником поліграфічного комбінату із числа заступників, які сьогодні працюють на підприємстві. Богатирьова зауважила, що ця людина повинна мати кваліфікацію, досвід, а також доступ до державної таємниці.

Крім того, ця кандидатура має бути погоджена із Службою безпеки України.

"Я зібрав позачергове засідання РНБО для того, щоб розглянути ситуацію на підприємстві "Україна", - заявив Президент України Віктор Ющенко на засіданні РНБО в понеділок. Ющенко заявив, що п'ять "регіоналів" захопили кабінет директора підприємства.

"П'ять народних депутатів від Партії регіонів на знак протесту (проти призначення нового керівника - ред.) Захопили кабінет директора. З п'ятьма народними депутатами присутні ще 20 чоловік", - сказав президент.

Він зауважив, що служба охорони підприємства не впоралася із завданням і пропустила, окрім народних депутатів, по суті невідомих осіб.

За словами глави держави, цьому передувало рішення уряду про призначення нового керівника поліграфкомбінату "Україна".

"Кілька днів тому з ініціативи уряду було змінено статут цього підприємства, і на базі зміненого статуту відбулося призначення нового керівника", - сказав Ющенко, відзначивши, що новий керівник не має допуску до роботи з секретними документами, тобто до державної таємниці, і таким чином не має права управляти цим підприємством.

При цьому президент підкреслив, що це відбувається в процесі підготовки і проведення виборів, зокрема друку на цьому підприємстві виборчих бюлетенів. Він закликав членів РНБО дати оцінку цій ситуації і виробити правильне рішення.

"Нам необхідно встановити дуже ясний, чіткий режим щодо забезпечення нормальної діяльності цього підприємства", - сказав Ющенко.

7 днів тому президент доручив Службі безпеки України встановити повний контроль за друком виборчих бюлетенів, "щоб ні в кого не було сумнівів щодо того, як друкуються бюлетені".

За словами Ющенка, поки немає ніяких рішень Центральної виборчої комісії щодо форми друку бюлетенів, і тому сьогодні країна знаходиться на самому початку процесу друку виборчих бюлетенів.

При цьому Ющенко зауважив, що необхідно унормувати роботу комбінату. Він розкритикував рішення уряду про призначення нового керівника підприємства. У той же час президент зауважив, що не поділяє і той спосіб, який обрали представники Партії регіонів, щоб протистояти такого роду урядовим рішенням.

"Тому, на мою думку, РНБО сьогодні має всі підстави і політичного характеру, і правового характеру, розглянути це питання, звернутися до політичних сил, заспокоїти їх і закликати не вживати ніяких силових чи неправових сценаріїв, тримати політичну коректність і не забувати, що за цими виборами стоїть не тільки їх гідність, але і гідність нашої країни", - сказав Ющенко.

У понеділок вранці представники Партії регіонів заявили, що на ПК "Україна" вдерлися близько ста осіб, вони вибили двері у вестибюлі, побили охоронців, застосували сльозогінний газ, а також використали вогнегасники.

За словами народного депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка, представники правоохоронних органів цьому не перешкоджали. Також депутат повідомив, що в результаті бійок є потерпілі, а очевидці бачили, як з другого чи третього поверху будинку впав чоловік.

Столична прокуратура порушила кримінальну справу за фактом захоплення будівлі поліграфкомбінату "Україна".

"Регіонали" заздалегідь були поінформовані про час захоплення комбінату

"Регіонали" звернулися до керівництва правоохоронних органів і президента України з вимогою відреагувати на незаконні дії із захоплення поліграфічного комбінату "Україна", передає Інтерфакс-Україна.

"Я вранці звернувся до генерального прокурора, керівника СБУ з вимогою припинити це свавілля, це беззаконня ... Ми звернулися також до президента України з вимогою, щоб він, як гарант Конституції, відреагував на незаконні дії, що проводяться за прямою вказівкою Тимошенко", - заявив на прес-конференції в понеділок керівник виборчої кампанії лідера Партії регіонів Віктора Януковича Микола Азаров.

Азаров повідомив про те, що в даний час депутати від Партії регіонів проводять консультації з парламентськими фракціями з проханням "об'єднатися лише в одному питанні - недопущення дестабілізації". "Це всього лише маленька репетиція по дестабілізації ситуації, яка намічена на другий тур президентських виборів", - сказав він.

При цьому Азаров зазначив, що у виборчому штабі володіють інформацією про плани своїх політичних опонентів і мають намір їм протидіяти. "Ми повністю в курсі того, які плани будують Тимошенко та її найближче оточення із дестабілізації ситуації, зокрема, по захопленню комбінату "Україна", - сказав він.

Азаров підкреслив, що "регіонали" були заздалегідь проінформовані про час захоплення комбінату і про сили, які будуть у цьому задіяні. За його словами, про це були своєчасно поінформовані Генеральна прокуратура України, Служба безпеки України, президент України Віктор Ющенко, а також було організоване цілодобове чергування на комбінаті народних депутатів.

За його словами, Янукович, знаючи про "колосальний відрив" від конкурента Тимошенко, зараз не зацікавлений у фальсифікації і зриві президентських виборів.

"У тому, щоб зірвати вибори, особливо на південному сході, зацікавлена тільки одна людина. І випадок на цьому поліграфкомбінаті показує, що вона здатна на все", - додав Азаров.

Він також повідомив, що під час ранкового штурму ПК "Україна", "дії правоохоронних органів і "молодчиків" координував начальник відділу по роботі з правоохоронними органами Кабінету міністрів пан Рудін".

За словами Азарова, в результаті сутичок у двох людей проломлені голови, ще декілька осіб отримали переломи рук, велика кількість постраждалих від отруєння сльозоточивим газом.

Народний депутат також повідомив, що після прибуття на місце події співробітників СБУ і Генпрокуратури, нападники "спішно ретирувалися".

"Ми вимагаємо, щоб прокуратура порушила за фактом ... кримінальну справу та провела розслідування як можна оперативніше", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть події навколо ПК "Україна" стати підставою для відміни або переносу 2-го туру президентських виборів, Азаров зазначив: "Якщо таке в голову декому і прийде, то це означає, що ця провокація готувалася з метою відміни або переносу (виборів - ред.). У них немає підстав для цього".

Тимошенко не потребує послуг поліграфкомбінату, стверджують "бютівці"

У свою чергу заступник керівника центрального штабу кандидата в президенти Тимошенко Андрій Портнов, коментуючи ситуацію, що склалася навколо захоплення поліграфічного комбінату "Україна", заявив, що кандидат у президенти, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не потребує послуг поліграфічного комбінату.

За його словами, ті, хто намагаються породити конфлікт навколо друку виборчих бюлетенів, роблять тільки ведмежу послугу. "Необхідно терміново встановити, хто брав участь у спробі змінити менеджмент комбінату перед виборами, і притягнути винних до відповідальності", - сказав Портнов.

Він висловив жаль, що "дурість деяких чиновників не має кордонів".

Раніше Партія регіонів вже заявляла про спробу змінити керівництво комбінату "Україна" командою Тимошенко, щоб надрукувати зайві 1,5 млн виборчих бюлетенів.

Зокрема, за словами депутата від ПР Василя Грицака, посадові особи Секретаріату Кабміну і керівництва Міністерства фінансів, в управлінні якого знаходиться поліграфкомбінат "Україна", незаконно, в ручному режимі, внесли зміни до статуту цього підприємства. Як результат - наказом виконуючого обов'язки міністра фінансів Ігоря Уманського виконуючим обов'язки генерального директора поліграфкомбінату був призначений Володимир Хомко. Як підкреслив народний депутат, завдання новопризначеного в.о. гендиректора - забезпечення незаконного друку 1,5 млн бюлетенів на користь Тимошенко.

В БЮТ ці заяви назвали провокацією.

Крім того, міністр внутрішній справ Юрій Луценко заявив, що ситуація навколо ПК "Україна" "насправді не така, як її намагалася подати Партія регіонів". "Мова йде не про бюлетені, мова йде про відстоювання бізнесу, близького до цієї партії. Ні про які додаткові тиражі (бюлетенів - ред.) йтися не може", - сказав Луценко.

За його словами, "справа в тому, що поліграфкомбінат "Україна", зокрема, друкує паспорти та інші документи суворої звітності для державних потреб. Як відомо, народний депутат України Василь Грицак, який є близьким до консорціуму ЄДАПС, відмовився друкувати паспорти в січні , внаслідок чого сьогодні у нас 60 тис громадян заплатили гроші, але не можуть отримати паспорт, оскільки ЄДАПС, фактично використовуючи своє монопольне становище і вплив на колишнього директора поліграфічного комбінату "Україна", відмовляється виконувати свої зобов'язання без попередньої оплати. Отже, Міністерство фінансів, в чиєму підпорядкуванні знаходиться поліграфкомбінат "Україна", змінило директора".

"Йдеться про те, що монополію ЄДАПС на друкування паспортів буде розірвано", - відзначив він. м



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1321 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ