Чт, 2024-04-25, 06:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 14 » Кримське, Горлівка, Авдіївка та Мар'їнка - найгарячіші точки зони АТО. ВІДЕО
15:34
Кримське, Горлівка, Авдіївка та Мар'їнка - найгарячіші точки зони АТО. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення. Кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зростає. Збільшується і частка епізодів застосовування важкого озброєння, що підлягає відведенню за Мінськими домовленостями. Такі дані оприлюднив сьогодні, 14 липня, речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку точкою найгарячішого протистояння стало село Кримське. Противник вів вогонь по наших позиціях з південно-східного напрямку, і перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, мінометів та БМП періодично спалахували та припинялися цілий день. Також ворожі вилазки та стрілянину зафіксовано у Щасті та в районі Попасної.

На Донецькому напрямку противник активізувався біля Горлівки – ворожий вогонь вівся по всьому периметру окупованого міста – від Луганського до Ленінського. Водночас посилилися масштабні обстріли наших позицій на схід від стратегічної залізниці Костянтинівка – Ясинувата.

Противник на ділянці від Новгородського до Верхньоторецького активно застосовує важке озброєння – 120-мм міномети, танки та ствольну артилерію, ведучи вогонь у темний час доби. На схід від Донецька перестрілки тривають цілодобово по всьому фронту від Авдіївки до Мар’їнки, причому почастішали артилерійські обстріли та снайперський вогонь. На південь від Донецька фактів порушення перемир’я з боку окупантів не було.

На Маріупольському напрямку триває затишшя – зафіксовано лише дві короткочасні провокації противника у Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 12 польотів ворожих безпілотників. Ще один БПЛА країни-агресора прикордонники зафіксували у повітряному просторі України у Запорізькій області.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено. Це сталося на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, 2 липня в Міноборони України повідомили, що всі бойовики пішли із села Широкиного (Донецька область), зараз вони зайняли позиції на схід від цього населеного пункту. У Широкиному встановилася повна тиша.

3 липня батальйон спеціального призначення "Азов" підтвердив цю інформацію.

"З початку Азовського зимового наступу ворог втратив убитими, пораненими і полоненими в Широкиному більш як 800 бойовиків, про що свідчать дані радіоперехоплення. І це заслуга наших хлопців з "Азову", "Донбасу", 37-ї бригади ЗСУ та багатьох інших - заслуга, яку ще оцінять. Ми всі заплатили ціну в понад 60 убитих і 200 поранених", - підкреслили в "Азові".

Село планують розмінувати і облаштують там спостережний пункт російсько-українського Спільного центру контролю та координації.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 728 | Додав: adminA | Теги: найгарячіші точки, Кримське, Авдіївка та Мар'їнка, АТО, Горлівка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ