Чт, 2024-04-25, 21:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Куди інвестувати "зайві" 98 млрд доларів - рада директорів Apple вирішує
13:04
Куди інвестувати "зайві" 98 млрд доларів - рада директорів Apple вирішує
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Рада директорів Apple активізувала обговорення стратегій інвестування 98 мільярдів доларів, що є у компанії, в готівкових коштах і цінних паперах, і у будь-якому разі має намір вирішити це питання на користь акціонерів, заявив на технологічній конференції в Goldman Sachs гендиректор Apple Тім Кук, передає РИА "Новости".

Інвестори Уолл-стріт неодноразово висловлювали занепокоєння щодо того, як Apple має намір розпорядитися запасом готівкових коштів, що зростає, який перевищує бюджети багатьох країн світу і ставить компанію в ряд найбільших світових економік. В ході регулярного фінансового звіту в січні Apple заявила про 98 мільярдів доларів готівкових коштів. Серед потенційних стратегій розпорядження ними аналітики називають купівлю інших гравців індустрії, що перебувають у стані кризи, або виплату дивідендів акціонерам, або зворотний викуп частини акцій.

Виступаючи перед інвесторами, Кук закликав їх до спокою щодо стратегічних рішень Apple. "Ми не ставимо собі за мету зберігати ці кошти. Я прошу лише трохи терпіння, оскільки ми хочемо підійти до цього питання обдумано і вирішити його на користь акціонерів", - заявив він. Кук також пожартував, що Apple не має наміру проводити костюмовані вечірки на зароблені гроші.

"Ми вже вкладаємо мільярди доларів в систему управління виробництвом і постачаннями, в купівлю інших компаній, в інфраструктуру бізнесу і нові дата-центри", - зазначив він.

Коментуючи перспективи бізнесу Apple, Кук заявив, що сектор смартфонів пропонує зараз такі можливості, від яких, за його словами, "відвисає щелепа". Розвиток сегменту планшетних комп'ютерів також йде швидше, ніж прогнозувалося, зазначив Кук, нагадавши про свою заяву, що кількість планшетів, що продаватимуться в майбутньому, буде вища за кількість реалізованих ПК. Надуспішний бренд iPhone створив своєрідний "гало-ефект" для комп'ютерів Mac і планшетів iPad, і в майбутньому компанія має намір використовувати ефект синергії для розробки і просування нових гаджетів, заявив Кук.

Глава Apple вкотре підкреслив, що Росія є одним з найбільш перспективних ринків для компанії, разом з Китаєм і Бразилією.

Відповідаючи на запитання інвесторів про те, як Apple регулює умови праці на заводах своїх постачальників, Кук зазначив, що компанія вкрай серйозно ставиться до цієї проблеми. За його словами, в січні експерти Apple щонеділі досліджували умови праці близько півмільйона працівників, задіяних у виробництві гаджетів компанії, і помітили значне зростання задоволеності співробітників.

Apple неодноразово критикувалася за те, що керівництво компанії фактично не стежить за дотриманням нормальних умов праці на заводах своїх партнерів. Раніше цього місяця в різних виданнях з'явилися матеріали, що свідчать про тяжкі умови праці на заводах Foxconn, одного з найбільших в світі складальників споживчої електроніки: перепрацювання, низька оплата і інші порушення.

Асоціація справедливої праці (Fair Labor Association, FLA) за ініціативою Apple вже взялася до позачергового аудиту фабрик низки партнерів компанії. "Люди по всьому світу мають право на справедливі умови праці, без дискримінації, з конкурентоспроможними зарплатами. Ніхто в нашій індустрії не робить більше для поліпшення умов праці, ніж Apple", - заявив Кук на конференції в Goldman Sachs.

Попри критику і побоювання інвесторів, акції Apple встановили черговий історичний для компанії рекорд на закритті торгів NASDAQ у вівторок, досягнувши рівня 509,46 долара за цінний папір.

Зазначимо, Apple Inc. обійшла за капіталізацією Exxon Mobil Corp. і стала найдорожчою компанією у світі. Вартість акцій Apple на фондовому майданчику Nasdaq зросла на 4,7% і становила 9 серпня 2011 року 369,89 дол, що дозволило підвищити ринкову капіталізацію корпорації до 342,9 млрд дол.

Котирування акцій Exxon впали при цьому на 3,9% - до 67,43 дол на NYSE, що знизило капіталізацію енергокомпанії до 327,9 млрд дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: рада директорів Apple вирішує
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ