Чт, 2024-04-18, 05:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 26 » КВУ вважає, що в ЦВК сидять злочинці. Ті забули оголосити початок виборів у Раду
13:49
КВУ вважає, що в ЦВК сидять злочинці. Ті забули оголосити початок виборів у Раду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Центральна виборча комісія вдалася до злочинної бездіяльності у питанні оголошення парламентських виборів, вважає голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, повідомляє УНІАН.

За його словами, Центральна виборча комісія не виконала вимог українського законодавства. "Чому і як – це справа десята, але ЦВК не виконала українське законодавство. Це є бездіяльність державного органу", - сказав він.

- У КВУ вважають найімовірнішою датою проведення виборів до Верховної Ради жовтень 2012 року
- Вибори мера в Києві відбудуться тоді, коли ПР знайде кандидатуру, яка матиме підтримку киян

На думку Черненка, ніхто не заважав ЦВК оголосити початок виборчої кампанії 22 листопада, і в разі внесення змін до Конституції, якими визначається, що вибори до ВР мають відбутися у 2012 році припинити виборчу кампанію. "А те, що відбулося – це злочинна бездіяльність", - сказав він.

Окружний адміністративний суд Києва в середу, 24 листопада, ухвалив рішення повернути позовну заяву лідера Європейської партії України, народного депутата від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Миколи Катеринчука про визнання протиправною бездіяльності Центральної виборчої комісії щодо ухилення від оголошення про початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів 27 березня 2011 року.

"Суддя Окружного адміністративного суду Києва Донець В.А. вважає, що дана суперечка підсудна Київському апеляційному суду. Отже, він вирішив повернути позовну заяву", — повідомив Катеринчук.

Катеринчук напередодні направив до Окружного адміністративного суду Києва позов з проханням визнати протиправною бездіяльність ЦВК у питанні оголошення початку виборчого процесу з виборів депутатів Ради.

Як відомо, ЦВК 22 листопада не змогла ухвалити постанову про встановлення дати парламентських виборів 27 березня 2011 року та про початок виборчої кампанії з 27 листопада 2010 року. З 11 членів ЦВК за ухвалення такої постанови проголосували четверо, а семеро утрималися. Відповідний проект постанови на розгляд засідання ЦВК вніс заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

Раніше, у пятницю 19 листопада Верховна Рада України конституційною більшістю в 305 голосів попередньо схвалила зміни до Конституції, які встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту.

Данний законопроект парламент направив для отримання висновку до Конституційного суду України, і КС визнав цей документ відповідним Основному закону. Перехідними положеннями передбачається, що чергові вибори до Верховної Ради після поновлень положень Конституції в редакції 1996 року за рішенням КС проводяться в останню неділю жовтня 2012 року, а президента - в останню неділю березня 2015 року.

У КВУ вважають найімовірнішою датою проведення виборів до Верховної Ради жовтень 2012 року

Голова правління Комітету виборців України Черненко вважає найімовірнішою датою проведення вибори до Верховної Ради жовтень 2012 року.

Черненко припустив, що влада нині не відкидає можливості проведення парламентських виборів у 2011 році, однак це залежатиме виключно від результатів "пережитої зими". Зокрема, за словами голови КВУ, партії влади важко буде проводити вибори після цієї зими, оскільки набуде чинності Податковий кодекс, підвищені тарифи на комунальні послуги та, як наслідок, підвищаться ціни на всі товари."Тому більш реальною є дата 2012 року. Можливий варіант і 2011 року, однак він на рівні 20%", - сказав Черненко.

За його словами, вибори до парламенту у 2011 році можуть відбутися за умови, якщо Партія регіонів бачитиме, що тільки вона реально готова до цих виборів. Він зазначив, що у такому випадку Партія регіонів не знайде 300 голосів депутатів для внесення змін до Конституції, внаслідок чого і будуть оголошені вибори у 2011 році. "Але тоді таких виборів не зрозуміє Європа", - вважає він.

Також Черненко назвав популістськими заявами вимоги опозиції провести парламентські вибори у 2011 році. За його словами, якби опозиційні партії дійсно хотіли б провести вибори, то 150 народних депутатів здали б свої мандати і, таким чином, вибори до ВР були б призначені автоматично. "Але таких 150 камікадзе в нинішній Верховній Раді немає", - сказав голова правління Комітету виборців.

Вибори мера в Києві відбудуться тоді, коли ПР знайде кандидатуру, яка матиме підтримку киян

Голова правління Комітету виборців Черненко вважає, що вибори міського голови Києва відбудуться не раніше 2012 року.

За його словами, у питанні дати проведення виборів мера столиці може існувати юридична дискусія, оскільки після повернення до Конституції 1996 року дата виборів може трактуватися по-різному. "Зараз виглядає, що вибори мера Києва відбудуться у 2012 році. Але в Україні панує політична доцільність, а потім визначається дата виборів", - сказав Черненко.

Він зазначив, що особа голови КМДА Олександра Попова є знахідкою для Партії регіонів. У той же час, за словами Черненка, ні рейтинг Попова, ні рейтинг Партії регіонів все одно в Києві не зростає.

На його думку, саме тому вибори мера Києва відбудуться тільки тоді, коли Партія регіонів побачить ріст свого рейтингу, або з’явиться такий кандидат на цю посаду, якого Партія регіонів зможе підтримати, не зважаючи на те, що це навіть не буде член партії. "Тому я думаю, що ці вибори будуть не раніше 2012 року", - сказав Черненко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ