Чт, 2024-04-25, 17:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 26 » Леонід Парфьонов став першим лауреатом премії імені Лістьєва. Він констатував смерть російської тележурналістики.Відео
14:07
Леонід Парфьонов став першим лауреатом премії імені Лістьєва. Він констатував смерть російської тележурналістики.Відео
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російський журналіст Леонід Парфьонов у промові на церемонії вручення йому премії імені Влада Лістьєва в Москві різко розкритикував нинішній стан російського телебачення. Парфьонов став першим лауреатом цієї премії, яка присуджується за яскраве втілення на екрані творчих принципів знаменитого журналіста, убитого в Москві у 1995 році, передає Бі-Бі-Сі.

Приймаючи нагороду, колишній зірковий ведучий НТВ, колишній головний редактор журналу "Русский Newsweek" і автор численних телевізійних проектів зазначив, що, оскільки це професійна премія, він розділяє її зі своїми колегами - співавторами і командою, яка трудиться над телепроектами.

Парфьонов почав свою промову з розповіді про те, що побував в лікарні у жорстоко побитого журналіста газети "КоммерсантЪ" Олега Кашина.

Після цього Парфьонов зробив цілий ряд критичних зауважень з приводу ситуації на російських федеральних телеканалах. "Навряд чи назвеш його (російське телебачення - ред.) суспільним загальнополітичним інститутом", - сказав Леонід Парфьонов.

Аналізуючи стан сучасного телебачення в Росії, Парфьонов сказав, що, на його думку, у 2000-і роки відбулося "одержавлення телеінформації", а всі теми поділилися на "прохідні по ТБ і непрохідні по ТБ".

Парфьонов також зазначив явний брак у федеральному телеефірі критичних або скептичних думок про президента і прем'єр-міністра країни. "Вища влада постає дорогим небіжчиком - про неї тільки добре або нічого", - сказав у своєму виступі автор проекту "Намедни".

Прийоми нинішнього російського телебачення Леонід Парфьонов порівняв з тим, як будувалася телевізійна робота в СРСР - протокольні зйомки зустрічей у Кремлі, інтонаційна підтримка в тексті. "Це не новини, а старини", - сказав Парфьонов.

"Я сам не борець і від інших подвигів не чекаю, але треба хоча б назвати речі своїми іменами", - підсумував журналіст.

Парфьонов згадав також, що в четвер до початку церемонії вручення премії він зустрічався з журналістом "Комерсанта" Олегом Кашиним, жорстоко побитим три тижні тому в центрі Москви. "До нападу на нього Олег Кашин для федерального ефіру не існував і не міг існувати. Він останнім часом писав про радикальну опозицію, протестні рухи і вуличних молодіжних ватажків, а ці теми і герої немислимі на ТБ", - зазначив Леонід Парфьонов.


"... велика частина населення вже і не потребує журналістики. Коли дивуються: ну, побили, подумаєш! хіба мало кого у нас б'ють, а чого через репортера-то такий сир-бор? - мільйони людей не розуміють, що на професійний ризик журналіст йде ради своєї аудиторії", - говорить Парфьонов.

Як підсумував він, "Журналіста б'ють не за те, що він написав, сказав або зняв. А за те, що це прочитали, почули або побачили".

Газета "Комерсант" називає промову журналіста, в якій він розкритикував цензуру на російському телебаченні, "громадянським подвигом".

Премія імені Влада Лістьєва була установлена Фондом "Академія російського телебачення" (АРТ) і Першим каналом навесні 2010 року. Грошовий еквівалент премії складає 1 мільйон рублів

.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 919 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ