Чт, 2024-04-25, 06:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 24 » Лікаря, який допоміг ЦРУ вистежити Усаму бін Ладена у Пакистані, засудили до 33 років в'язниці
12:32
Лікаря, який допоміг ЦРУ вистежити Усаму бін Ладена у Пакистані, засудили до 33 років в'язниці
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Пакистанський лікар Шакіль Афріді, який допоміг ЦРУ США вистежити лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена, убитого в 2011 році, був засуджений сьогодні до 33 років тюремного ув'язнення.

Раніше американська преса повідомила, що ЦРУ дало завдання лікарю Афріді організувати підставну кампанію вакцинації від поліомієліту в пакистанському місті Абботабаді, щоб проникнути в будинок, де, як передбачалося, жив бін Ладен.

Мета кампанії полягала в тому, щоб отримати зразки ДНК членів його сім'ї. Операція призвела до вбивства "терориста номер один" бійцями американського спецназу в ніч на 2 травня 2011 року в приватному будинку в Абботабаді. Тіло бін Ладена було скинуто в море.

Суд у Пакистані в середу визнав Афріді винним у державній зраді за проведення фальшивої вакцинації громадян країни від небезпечного захворювання, передає РИА "Новости".

Як раніше повідомляла американська армійська газета Stars and Stripes, проведена Афріді підставна кампанія підкріпила роздмухувані екстремістами переконання пакистанців у тому, що вакцинація - це спроба західних країн "стерилізувати" мусульман.

На думку коаліції провідних американських гуманітарних організацій InterAction, тактика ЦРУ поставила під загрозу життя багатьох мешканців Пакистану, а також іноземних співробітників, зайнятих у наданні допомоги пакистанському населенню.

У свою чергу, американська влада наполягає на звільненні заарештованого владою Пакистану Шакіля Афріді. На думку держсекретаря США Хілларі Клінтон, підстав утримувати Афріді в ув'язненні в Пакистану немає.

Ідея ЦРУ використати лікаря з Пакистану народилася після того, як одній з медсестер вдалося побувати в будинку бін Ладена, щоб прищепити його дітей і онуків від поліомієліту.

У минулому році від цього захворювання в Пакистані були паралізовані близько 200 дітей, що становить 60% від числа хворих по всьому світу, згідно з даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: Усаму бін Ладена, лікаря, 33 років в'язниці, Пакистані, ЦРУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ