Чт, 2024-03-28, 23:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 30 » Луценко знаходиться в камері для довічно ув'язнених з підвищеною охороною та відеокамерами
11:37
Луценко знаходиться в камері для довічно ув'язнених з підвищеною охороною та відеокамерами
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін має намір оскаржити рішення про порушення кримінальної справи щодо стеження за водієм Володимира Сацюка. Про це адвокат Луценка повідомив в інтерв'ю газету Сегодня.

"Я отримав ухвалу про порушення кримінальної справи при затриманні Луценка, а також висунуті йому звинувачення", - розповів адвокат. "Ухвали ми будемо оскаржувати, оскільки вважаємо їх незаконними", - додав він.

- На Луценка "нанизують обвинувачення як на новорічну ялинку", вважає його дружина

За словами Фоміна, вчора у нього не було можливості поспілкуватися з Луценком тет-а-тет, оскільки екс-голову МВС охороняють за посиленим варіантом: "Із СІЗО в прокуратуру і назад його супроводжували четверо співробітників міліції, наручниками він пристебнутий до руки одного з них".

Також, як повідомляє видання, стало відомо, що колишній міністр внутрішніх справ України знаходиться в СІЗО №13 на Лук'яновці - на ділянці для тих, хто отримав довічний вирок і чекає на рішення касаційної інстанції.

За інформацією газети, ця ділянка (або пост) знаходиться на одному з верхніх поверхів старого, "єкатеринінського" корпусу, тут особливий режим охорони і спостереження. Є відеокамери, які фіксують все на посту.

Тут заборонено небажані контакти і будь-які небезпеки для в'язнів. Сусідів по камері у екс-міністра не 40-50, як у більшості камер Лук'яновки, а двоє: екс-прокурор з Макіївки Лаврищев і колишній майор міліції Бурмака, який служив інспектором з особливих доручень інспекції з особового складу київського міліційного главку.

У камері є телевізор, сплять вони не на ліжках, а на металевих полицях і матрацах. Ліжка з сіткою не ставлять, тому що ув'язнені можуть зробити з них зброю.

За словами омбудсмена Ніни Карпачової, камера нормально освітлена, повітря свіже, але в ізоляторі СБУ Луценко сподобалося більше, - він має намір добиватися переведення туди. Також відповідаючи на питання про стан Луценка, Карпачова сказала: "Стан здоровий. Тримається нормально. Настрій, як завжди - з гумором, як у Луценка, хто його знає, навіть два анекдоти розповів".

Як повідомлялося, Луценка було затримано 26 грудня в Києві бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа". 27 грудня, Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід екс-міністрові внутрішніх справ Луценку з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Згідно з рішенням суду Луценко знаходитиметься під вартою протягом двох місяців. 28 грудня, його перевели для подальшого утримання під вартою з установи СБУ до Лук'янівського слідчого ізолятора.

Колишнього міністра звинувачують за декількома пунктами: за зловживання службовим положенням - нарахування зайвих 40 тис грн пенсії водієві екс-міністра, нецільовому використанню ресурсів; за заявою самого Луценко, його намагаються прив'язати до справи про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка. Зокрема, зі справи по отруєнню екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу. Крім того, Луценка можуть звинуватити у бурхливому святкуванні Дня міліції .

У той же час, ще 5 листопада, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Луценка, підставою для якого стали обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 рік, коли Луценко двічі був міністром.

За висунутими Генпрокуратурою звинуваченнями екс-міністрові внутрішніх справ Луценку може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

На Луценка "нанизують обвинувачення як на новорічну ялинку", вважає його дружина

Дружина колишнього міністра внутрішніх справ Ірина Луценко поки не змогла зустрітися в СІЗО з чоловіком і передати йому передачу, яку вже зібрала.

"Про те, що його перевели з ізолятора СБУ на Лук'янівку, я дізналася тільки біля 13 години дня. Мені подзвонив старший брат чоловіка Сергій і сказав, що чув заяву омбудсмена Ніни Карпачової, яка вже побувала у Юрія. Для нас це було повною несподіванкою", - сказала вона.

"Ми зі старшим сином Олександром негайно туди поїхали. З'ясували режим роботи. Розібралися з передачами. Я попросила наших знайомих почергувати біля СІЗО вночі. Сподіваюся, що завтра ми все-таки встигнемо що-небудь послати Юрію до Нового року. Хоча б дзеркало...", - додала дружина екс-міністра.

Вона пояснила, що на суді Луценко був неголений. "Я його питаю: чому? Він говорить: у мене немає дзеркала. Я йому порадила в окуляри голитися", - сказала Ірина.

"На Лук'янівці я познайомилася з жінками, які вже три доби не можуть передати продукти своїм рідним. Отже всяке може бути. Але як з'ясувалося, при СІЗО працює добродійний фонд, який доставляє затриманим усе необхідне: від зубної щітки і продуктів харчування до електричної лампочки. Зрозуміло, за гроші. Отже зовсім без нічого він не залишиться. Я взяла перелік товарів і в крайньому випадку зроблю замовлення. Втім, я все-таки сподіваюся, що він отримає передачу, зібрану моїми руками, а не казенну! Я туди вже поклала півкілограма його улюблених цукерок "Білочка" (їх йому тільки я і купую) і мандарини. Два светри, ковдру, подушку і теплий коцик. А також книгу Солженіцина "Червоне колесо" (він її читав перед затриманням) та альбом із сімейними фотографіями. Адже ми з Юрієм завжди зустрічали Новий рік в сім'ї. Їздили з дітьми до моїх батьків на Рівненщину. Можливо, він перегортатиме альбом і йому буде трохи легше", - сказала вона.

Також дружина Луценка повідомила, що адвокати сім'ї посилено працюють над апеляцією: "І ми думаємо, що Апеляційний суд розгляне нашу скаргу до Нового року. Влада поспішатиме, оскільки побоюється реакції на політичні репресії щодо мого чоловіка з боку міжнародної громадськості. А зараз дуже зручний момент - усі святкують або готуються до свят".

При цьому вона висловила припущення, що їх скаргу не задовольнять. "Більш того - зроблять все можливе, щоб залишити Юрія під арештом до закінчення слідства, а потім засудити його. До речі, в суді (тільки там ми з чоловіком і змогли поспілкуватися) чоловік сказав мені, що розділяє мої припущення", - сказала вона.

Також дружина затриманого екс-міністра вважає, що на нього "як на новорічну ялинку, нанизують всі звинувачення, які тільки можуть придумати".

Вона висловилася щодо чуток, начебто проти її чоловіка збираються ще порушити кримінальну справу щодо розтрати державних коштів під час святкування Дня міліції та проведення огляду духових оркестрів. "Я знаю, що є з цього приводу фактова справа. Хоча День міліції - це абсолютно офіційний захід, на який приїжджали вітати співробітників органів внутрішніх справ перші особи держави. Про що тут може йти мова?", - запитала вона.

"Знаєте, які чоловікові претензії пред'являли в рамках цієї справи? Як з'ясувалося, їм не сподобалося, що міліція витратила гроші на медалі, які високопоставлені чиновники вручали правоохоронцям, і квіти! Правда, абсурд?", - зазначила Ірина.

За словами дружини Луценка, за всі роки незалежності України цей день не відзначали лише один раз - у цьому році, при новому главі МВС.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1003 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ