Пт, 2024-04-19, 22:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 28 » Майдан повторює свій ультиматум і закликає всіх бюджетників страйкувати 29-го листопада
17:48
Майдан повторює свій ультиматум і закликає всіх бюджетників страйкувати 29-го листопада
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Общенациональную акцию протеста предпринимателей, назначенную на 29 ноября, необходимо поддержать всему сознательному работающему населению Украины, в том числе и работникам бюджетной сферы. Об этом заявил на брифинге в Киеве генеральный координатор акции протеста предпринимателей Александр Данилюк.

Как сообщили ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе Всеукраинского центра содействия предпринимательской деятельности, Данилюк отметил, что граждане должны объявить однодневную забастовку и обозначить этим шагом свою позицию в ответ на "неприкрытую узурпацию власти в государстве, методичное подавления политических и экономических прав и свобод".

- Майдан відмовляється домовлятися - вимагають ветувати весь Кодекс
- 5 канал: уряд фільтрує ЗМІ, які висвітлюють діяльність прем'єра
- До Києва їде делегація Венеціанської комісії
- Азаров запросив підприємців на зустріч. Ті ще подумають, чи варто йти.

Такова была его первая реакция на сообщение о том, что председатель ЦИК Владимир Шаповал считает бесперспективной с юридической точки зрения инициативу предпринимателей о проведении референдума о досрочном прекращении полномочий Верховной Рады, поскольку это, по его словам, не предусмотрено Конституцией. "Во-первых, толкование Конституции не входит в полномочия господина Шаповала, поскольку это не предусмотрено его функциональными обязанностями. Во-вторых, если бы он взял в руки этот документ и ознакомился с содержанием статьи 74, то узнал бы, что референдум в Украине не допускается в отношении законопроектов по вопросам налогов, бюджета и амнистии. И точка. Любые другие вопросы могут стать предметом рассмотрения на всеукраинском или местном референдумах", - сказал он.

"Позорная некомпетентность этого чиновника является отражением общего уровня компетенции людей, которые сегодня считают, что они нами правят. Нам фактически сообщили, что власти не планируют соблюдать нормы Основного Закона и гарантировать наше право на свободу волеизъявления. На это у нас только один ультимативный ответ: либо парламент и Президент немедленно соглашаются на перевыборы и этим доказывают, что имеют инстинкт самосохранения и не растратили остатки здравого смысла, либо мы поднимаем страну и акциями прямого действия возвращаем себе свои законные права", - подчеркнул Данилюк.

Также он сообщил, что в Украину прибывает официальная делегация Венецианской комиссии во главе с секретарем комиссии господином Томасом Маркетом. Целью визита является изучение ситуации относительно реального уровня легитимности украинской власти после отмены политреформы 2004 года. По мнению Данилюка, однодневная общенациональная забастовка станет самым показательным проявлением реального отношения народа к власти и даст необходимый материал для выводов Венецианской комиссии. "Акция, которая начиналась как протест против экономических притеснений стала политической. Власть сама спровоцировала людей на это противостояние. Сегодня на Майдане все меньше говорят о Налоговом кодексе и все больше об общей несправедливости, которая охватывает страну. 29 ноября, в понедельник, начинается всеукраинская бессрочная политическая акция протеста, цель которой - поставить наконец это государство с головы на ноги. От того подпишет или ветирует Президент Налоговый кодекс сегодня уже не зависит ничего. Обо всем этом надо было думать раньше. Время вышло", - подытожил Данилюк.

Напомним, 27 ноября президент Виктор Янукович и премьер-министр Николай Азаров встретились с участниками акции протеста предпринимателей на майдане Независимости. Они пообещали рассмотреть предложения протестующих в понедельник, 29 ноября.

Загальнонаціональну акцію протесту підприємців, призначену на 29 листопада, необхідно підтримати всьому свідомому працюючому населенню України, в тому числі і працівникам бюджетної сфери. Про це заявив на брифінгу в Києві генеральний координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності, Данилюк зазначив, що громадяни повинні оголосити одноденний страйк і позначити цим кроком свою позицію у відповідь на "неприкриту узурпацію влади в державі, методичне придушення політичних та економічних прав і свобод".

Такою була його перша реакція на повідомлення про те, що голова ЦВК Володимир Шаповал вважає безперспективною з юридичної точки зору ініціативу підприємців про проведення референдуму про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, оскільки це, за його словами, не передбачено Конституцією. "По-перше, тлумачення Конституції не входить до повноважень пана Шаповала, оскільки це не передбачено його функціональними обов'язками. По-друге, якби він узяв в руки цей документ і ознайомився зі змістом статті 74, то дізнався б, що референдум в Україні не допускається щодо законопроектів з питань податків, бюджету та амністії. І крапка. Будь-які інші питання можуть стати предметом розгляду на всеукраїнському або місцевих  референдумах ", - сказав він.

"Ганебна некомпетентність цього чиновника є відображенням загального рівня компетенції людей, які сьогодні вважають, що вони нами керують. Нам фактично повідомили, що влада не планує дотримуватися норм Основного Закону та гарантувати наше право на свободу волевиявлення. На це у нас тільки одна ультимативна відповідь: або парламент і Президент негайно погоджуються на перевибори і цим доводять, що мають інстинкт самозбереження і не розтратили залишки здорового глузду, або ми піднімаємо країну і акціями прямої дії повертаємо собі свої законні права ", - підкреслив Данилюк.

Також він повідомив, що в Україну прибуває офіційна делегація Венеціанської комісії на чолі з секретарем комісії паном Томасом Маркетом. Метою візиту є вивчення ситуації щодо реального рівня легітимності української влади після скасування політреформи 2004 року. На думку Данилюка, одноденний загальнонаціональний страйк стане найпоказовішим проявом реального ставлення народу до влади і дасть необхідний матеріал для висновків Венеціанської комісії. "Акція, яка починалася як протест проти економічних утисків стала політичною. Влада сама спровокувала людей на це протистояння. Сьогодні на Майдані все менше говорять про податковий кодекс і все більше про загальну несправедливість, яка охопила країну. 29 листопада, у понеділок, починається всеукраїнська безстрокова політична акція протесту, мета якої - поставити, нарешті ,цю державу з голови на ноги. Від того , підпише , або накладе вето Президент на Податковий кодекс -сьогодні вже не залежить нічого. Про все це треба було думати раніше. Час вийшов", - підсумував Данилюк.

Нагадаємо, 27 листопада президент Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров зустрілися з учасниками акції протесту підприємців на майдані Незалежності. Вони пообіцяли розглянути пропозиції протестуючих в понеділок, 29 листопада.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 986 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ