Пт, 2024-03-29, 16:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 17 » Майже кожен четвертий росіянин вважає, що РФ повинна вибачитися за Голодомор в Україні
22:07
Майже кожен четвертий росіянин вважає, що РФ повинна вибачитися за Голодомор в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  23% опитаних росіян вважають, що керівництву Росії варто вибачитись перед Україною за голод 30-х років так, як вони вибачились за Катинь перед Польщею. 52% опитаних вважають, що цього не варто робити.

Такі дані опитувань у Російській Федерації, проведених 2009 року, оприлюднив 17 вересня, під час дискусії "Російсько-українські претензії", яка відбувалася у межах 17 Форуму видавців у Львові, представник російської недержавної дослідницької аналітичної організації "Левада-Центр" Алексєй Лєвінсон, передає ZAXID.NET.

Серед відповідей на запитання опитування "Як ви вважаєте, що стало причинами масового голоду в Україні на початку 30-х років?", найбільш популярною стала версія – помилки у проведенні колективізації, - так вважає 35%. Несприятливі погодні умови вважає за причину 27% населення. З тим, що це зумисні дії радянської влади, яка бажала зламати спротив українських селян, що не бажали йти до колгоспів, готові погодитись 14%. Значна частина росіян не змогла відповісти на це питання – 24%.

"Таким чином можна говорити, що 1/6 дорослого населення Росії сприймає версію історичної несправедливості, допущеної стосовно українського народу. І в такій перспективі можна говорити про кваліфікацію його як геноциду. Більшість іде іншою дорогою. Вони визнають, що були помилки, від яких постраждали всі. Тепер ми можемо лише висловлювати жаль, але немає ситуації, коли хтось перед кимсь повинен вибачатися. У цьому сенсі проблема виглядає іншою, ніж та, яка виникла у зв'язку з проблемою розстрілу польських офіцерів у катинському лісі", - зазначив Лєвінсон.

За його словами, в опитуванні населення на запитання, чи варто керівництву Росії вибачитись перед Україною за голод 30-х років так, як вони вибачились за Катинь перед поляками, з тим, що вибачитись потрібно, згідні 23%, а 52% вважають, що цього не варто робити.

"Причин такого результату багато. Крім психологічного міркування "а хто ж любить зізнаватись у..." причиною є те, що політика керівництва Росії останніх років, за винятком ситуації з Катинню, полягала у тому, що ніколи, у жодних гріхах каятись не будемо. Це прийнято як етична норма. Важливішим є те, що у росіян не вирішене питання зі сталінським минулим. Фігура Сталіна – єдина, яка за період від розпаду Радянського союзу і до сьогодні у свідомості росіян не втрачала балів, а піднімалась... Таким чином кидати тінь на сталінську політику росіянам не хочеться і вважати за злочин те, що відбувалось у часи сталінського правління росіянам важко", - зазначив Лєвінсон.

За словами представників "Левада-Центр", оприлюднені дані - дані опитувань, котрі проводились аналітичним центром Юрія Левади за репрезентативною вибіркою, що представляє думку всього населення Російської Федерації у віці від 18 років.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1144 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ