Сб, 2024-04-20, 18:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 27 » майже кожен п'ятий українець у віці від 15 до 24 років ніде не працює і не вчиться
14:53
майже кожен п'ятий українець у віці від 15 до 24 років ніде не працює і не вчиться
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Цю статистику наводить в своїй статті для "Дзеркала тижня.Украина" перший заступник міністра соцполітіки України Василь Надрага.

"В Україні кожна третя молода особа, бажаючи працювати, не може цього зробити. Результати деяких соцопитувань навіть стверджують, що п'ята частина вже переконалася в тому, що де-небудь може прикласти свої сили. З одного боку, такий природний хід речей. З іншого боку - через декілька років покоління 55-річних піде на пенсію і виникне величезний розрив в обсязі трудових ресурсів України. Вона миттєво відіб'ється на прирості ВВП і доходах більшості жителів країни. Щоб цього не відбулося, діяти потрібно вже сьогодні", - вважає автор.

За статистикою, Україна займає зовсім не почесне друге місце в Європі з падіння зайнятості серед молоді. У проміжок з 2007-го по 2009 рік серед дорослого населення країни приріст безробітних склав два процентні пункти, тоді як серед молоді - 4,9 процентних пунктів. І це при загальному зростанні рівня безробіття (за методикою Міжнародної організації праці) на 3,7 процентних пункти - з 6,9% до 9,6% працездатного населення.

Криза лише підсилила проблеми з молодіжною зайнятістю в усьому світі. Сьогодні саме на молодь випадає майже 40% світового безробіття. У 2009 році близько семи мільйонів осіб віком від 15 до 24 років опинилися без роботи. (До цього їх звільняли приблизно по 200 тисяч осіб у рік.)

"Працевлаштування людей віком від 15 до 24 років завжди було особливо віртуозним завданням, і не тільки в Україні. Навіть коли справи у компаній йдуть в гору, мало хто поспішає наймати некваліфікованих працівників. Їх доведеться навчати, багато хто не справиться або, через вік, не захочуть ставитися до роботи відповідально. Молоді люди мало думають про стабільність і кар'єру, вони схильні звільнятися, зіткнувшись з першими труднощами", - відзначає автор.

Надрага приводить декілька принципів, які можуть вирішити проблему молодіжного безробіття в Україні: соціальний діалог, реформування освіти, податкові пільги, зміни в законодавстві, спеціальні програми.

Cоціологи називають покоління, народжене в 1985-2000 рр. "поколінням ігрек". На думку фахівців, представники покоління "ігрек" часто мінятимуть місця роботи. Серед чинників, які викликають таку нестабільність, - міжнародна фінансова криза, висока вартість житла, структурне безробіття.

У травні повідомлялось, що в Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних скоротилася на 5,3%, або на 30,7 тис людей, порівняно з квітнем, і на 1 червня становила 549,2 тис осіб. З початку року кількість безробітних зросла на 0,8%, або на 4,3 тис людей (на 1 січня 2011 року кількість безробітних становила 544,9 тис осіб).

У свою чергу рівень безробіття серед молоді у світі досяг чергового максимуму, повідомляє Міжнародна організація праці (агентство ООН). Раніше організація прогнозувала скорочення безробіття, оцінки ґрунтувалися на оптимістичних прогнозах зростання світової економіки.

Експерти організації очікували, що безробіття серед молоді, віком від 15 років до 24 років, піде на спад у 2010 і 2011 роках. Однак, за даними ООН, безробіття серед молоді за цей період досягло чергового рекорду і сягнуло 13%. Це означає, що тепер у світі налічується 81 млн безробітних молодих людей.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1109 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ