Вт, 2024-04-16, 08:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 8 » Макроекономічні досягнення України вражаючі, та ключове завдання – подолати корупцію, у МВФ кажуть
19:28
Макроекономічні досягнення України вражаючі, та ключове завдання – подолати корупцію, у МВФ кажуть
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

За результатами другого перегляду виконання Україною програми МВФ, у Фонді вражені зусиллями уряду щодо проведення реформ та відновлення економіки.

Це зазначив під час прес-конференції у п'ятницю 7 жовтня у Вашингтоні директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє "Укрінформ".

"Ми бачимо, що (економічна) політика перебуває на вірному шляху та відповідає цілям програми. Що це означає? Відверто кажучи, я думаю, якщо ми подивимося на макроекономічні досягнення України – вони є дуже вражаючими", - зауважив представник Фонду.

У цьому зв'язку він позитивно висловився про досягнення у фінансовому регулюванні попри значне зростання витрат на безпеку й оборону. Окрім того, представник Фонду згадав про введення гнучкого курсу валют, а також вирівнювання цін на енергоносії. За словами Томсена, українська влада досягла "значних результатів" у проведенні структурних реформ.

"У підсумку, ми маємо відчутну макроекономічну стабілізацію у фінансовій системі і відновлення економічного зростання в Україні", - констатував керівник європейського департаменту МВФ.

Для того, що Україна зберегла нинішній рівень міжнародної економічної підтримки, в тому числі з боку МВФ, вона має впоратися з головним викликом – подолати корупцію, наголосив Томсен.

"Головним викликом для української влади є те, що вони повинні дійсно мобілізувати тверду рішучість для подолання проблеми корупції. Я думаю, це ключове завдання для просування вперед", - зазначив представник Фонду.

Він висловив переконання, що в Києві "усвідомлюють важливість цього як для України, так і для міжнародних співтовариств", що прагнуть продовжувати підтримку країни в нинішніх "достатньо широких масштабах".

Томсен нагадав, що МВФ висловлював свою стурбованість по темпах реформ, спрямованих на зниження корупції, включно на урядовому рівні.

"У цьому зв'язку було кілька ініціатив, у тому числі в поточній програмі (МВФ), в (останньому) огляді по Україні, включаючи вимоги для високопосадовців задекларувати свої активи", - зауважив директор Європейського департаменту МВФ.

Як повідомлялося, Міжнародні резерви України на 1 жовтня 2016 року становили 15,589 млрд доларів за попередніми даними. У НБУ наголосили, що збільшення резервів у вересні відбулося за рахунок надходжень з трьох джерел: третього траншу від МВФ на суму 1,002 млрд доларів; пов'язаного з програмою МВФ офіційного фінансування. А саме - 1 млрд доларів від розміщення єврооблігацій Мінфіном під гарантії уряду США; коштів від розміщення ОВДП на 100,1 млн доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 600 | Додав: adminA | Теги: завдання, МВФ, подолання корупції, макроекономічні досягнення України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ