Пт, 2024-03-29, 00:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Вересень » 5 » Маріуполь під час конфлікту на Донбасі переходив з рук в руки, доки не став столицею області. ВІДЕО
17:27
Маріуполь під час конфлікту на Донбасі переходив з рук в руки, доки не став столицею області. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Ввечері 6 травня поблизу аеропорту Маріуполя почалася стрілянина, в центрі міста горіли шини. На ранок 7 травня силовикам вдалося розблокувати міськраду та вивісити на флагшток прапор України, однак вже через три години поблизу мерії зібралося кілька сотень сепаратистів, які змусили силовиків залишити приміщення.

8 травня силовики розпочали спецоперацію. Біля будівлі міськради знову підпалили шини. Периметр міськради оточили правоохоронці з автоматами.Охорону об'єкту здійснювали працівники міліції і спецбатальйон "Дніпро", а також - війська ВВ. Поруч перебували близько 200 мітингувальників. Міліціонери намагалися заспокоїти людей. Проте мітингувальники продовжували кричати і звинувачувати правоохоронців у тому, що вони допустили військових у центр міста.

Близько 18:00 спецбатальйон "Дніпро" почав вантажитися в автобуси і збирався їхати. У натовпі мітингувальників сталася бійка, міліція їх розігнала, був один постраждалий.

О 18:40 журналісти повідомили, що над будівлею міськради знову встановлено прапор так званої "Донецької народної республіки".

Вранці 9 травня постріли пролунали біля міського управління внутрішніх справ і військової частини Нацгвардії. Сепаратисти розпочали штурм управління міліції та військової частини. Згодом загорілись перший поверх будівлі міськради та міськуправління міліції. У місті розпочався безлад. Сепаратисти захопили будівлю міліції та взяли в заручники начальника управління Андрущука. Крім того, прихильники «ДНР» почали будувати барикади на вулицях. На вулицях Маріуполя з’явилася юронетехніка.

За інформацією МВС, під час збройного протистояння близько 20 терористів були знищені, 4 взяті у полон. Також, за словами голови МВС Арсена Авакова, 5 українських силовиків були поранені, один убитий. За даними ОДА, 9 травня під час антитерористичної операції в Маріуполі загинули 7 осіб, поранені 39.

10 травня сили Нацгвардії відійшли з Маріуполя. Сепаратисти підпалили будівлю прокуратури та мерію. Крім того, група сепаратистів викрала БТР, який перебував на території військової частини на пр. Нахімова.

11 травня викраденого очільника міліції Андрущука знайшли з тяжкими ужкодженнями.

З 12 травня міліція та дружинники Маріуполя почали відновлювати порядок у місті, Сепаратисти звільнили проїжджу частину на проспектах Лєніна та Металургів від баррикад,  припинилися масові випадки мародерства.

Незважаючи на це, терористи продовжили свою діяльність у місті.

Так, 20 травня вони захопили дільничну комісію 59-го округу. 21 травня люди з автоматами захопили та опечатали дві виборчих дільниці ОВК № 59, розташованих в приміщенні ЗШ №37.

26 травня в районі «штабу» терористичної організації "ДНР"на вулиці Грецькій, в Маріуполі, відбулася стрілянина. Автоматні черги було чути в районі вулиці Георгіївської, готелю "Спартак", а також на перетині пр. Леніна, Торгової та Миколаївської.

13 червня силам АТО вдалося звільнити Маріуполь. На всіх адміністративних будівлях вивісили державні прапори України. Президент України Порошенко доручив голові Донецької обласної державної адміністрації Сергію Таруті тимчасово перенести офіс облдержадміністрації до Маріуполя.

Після цього правоохоронцям вдалося затримати в місті значну кількість сепаратистів та терористів «ДНР».

В ніч на 24 серпня під Маріуполем українські військові відбили напад на блокпост та затримали кількох бойовиків. Місцеві мешканці повідомили про те, що в місті активізувалися агітатори за вступ до "ДНР". З’явилася інформація про можливий штурм міста, зокрема, не виключали атаку з моря.

25 серпня стало відомо, що колона російської бронетехніки прорвалася через кордон у напрямку Маріуполя.

Крім того, поблизу Маріуполя зафіксували 60 російських танків, які перефарбовували у кольори так званої "Новоросії".

28 серпня у Маріуполі близько п’яти тисяч людей вийшли на антивоєнний мітинг. Крім того, маріупольці допомагали військовим укріплювати місто.

Так, навколо Маріуполя створили форпост ЗСУ та направили підсилення військовим, які несуть службу на блокпостах навколо міста.

31 серпня у морі неподалік від Маріуполя обстріляли катери берегової охорони.

2 вересня терористи спробували прорватися до Маріуполя з боку Новоазовська. Бій прийняли прикордонники та бійці батальйону "Азов". Атаку терористів вдалося відбити. В бою загинув прикордонник, ще один поранений.

4 вересня українські військові – прикордонники та підрозділ батальйону «Азов» – відступили з укріпрайону під селищем Широкине, що приблизно за 20 кілометрів на схід від Маріуполя. Перед цим противник завдав потужного артилерійського удару по українських позиціях. Внаслідок цього укріпрайон зазнав серйозних руйнувань. В українських силовиків є поранені та значні втрати в техніці. Після артудару українських силовиків атакувала й ворожа бронетехніка. Також бойові дії відбувалися поблизу селища Комінтернове, що розташоване на північ від Широкіного.

Крім того, значної шкоди зазнали низка населених пунктів на відстані 20-30 км від Маріуполя. Є жертви серед мирних мешканців.

Зранку 5 вересня у Маріуполі пролунали вибухи та стрільба з "Градів".

Влада міста заявила  про можливу евакуацію мирних мешканців «в разі потреби».

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: донбасі, столицею області. ВІДЕО, рук в руки, Маріуполь, конфлікту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ