Пт, 2024-03-29, 11:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 1 » Матіос - на пункті пропуску в зоні АТО затримано за побори п'ятьох прикордонників
11:19
Матіос - на пункті пропуску в зоні АТО затримано за побори п'ятьох прикордонників
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  Військова прокуратура затримала п'ятьох прикордонників, які організували систему збору хабарів з людей за позачерговий проїзд через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Майорськ" на лінії розмежування на Донбасі. На отриманні 43 тис. грн хабара від підлеглого затримано начальника відділу прикордонної служби "Бахмут". Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Доповідь прокурора сил АТО: Вчора о 23 год. 15 хв., Військовою прокуратурою Донецького гарнізону в результаті оперативної комбінації оперативників УСБ України в Донецькій області, відділу внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби та оперативно-розшукового відділу Краматорського прикордонного загону припинено схему цинічного і систематичного отримання щоденних "хабарів" військовослужбовцями відділу прикордонної служби "Бахмут" Краматорського прикордонного загону в зоні АТО. Прикордонники, як на конвеєрі, "продавали квитки" за позачерговий проїзд через КПВВ "Майорськ" людей, які прямують на тимчасово окуповану територію України. Затримані продавали свою честь по 200 грн, а лінію розмежування перетворили на верстат для "заробляння" грошей", - розповів він.

Під час документування злочину, після отримання від підлеглого частини такої неправомірної вигоди в сумі 43 тис. грн, за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (хабар), затриманий на "гарячому" начальник відділу прикордонної служби "Бахмут" майор М., гроші вилучено.

У ході проведення невідкладних обшуків за місцем проживання військовослужбовців зі складу зміни прикордонних нарядів вилучено грошові кошти на загальну суму близько 600 тис. грн.

"Слідчі дії документують, оформляємо протоколи затримання не менш як 5 прикордонників. Це потік... І не фури, а тупо по 200 грн з кожного авто. Щодня", - зазначив Матіос.

"Після таких новин за роботу підлеглих і оперативників - скупа гордість, за роботу прикордонників - глуха злість. Точніше, ненависть. Як після цих поборів з прапором держави на формі знедолені переселенці і вимушені мігранти повинні любити Україну?? Як??" - резюмував він.

Раніше спецпідрозділ по боротьбі з корупцією УСБУ в Одеській області припинив діяльність організованої злочинної групи митників та прикордонників, які систематично вимагали та незаконно одержували гроші за безперешкодний пропуск через державний кордон громадян Молдови.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: п'ять прикордонників, побори, Матіос, зона АТО, пункт пропуску
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ