Чт, 2024-03-28, 14:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 18 » Медведєв ставить Україну перед вибором: або в Європу, або "в інші місця"
20:18
Медведєв ставить Україну перед вибором: або в Європу, або "в інші місця"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що керівництво України має зрештою визначитися, з якими країнами слід насамперед розвивати стратегічні та найбільш тісні відносини, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мене не бентежить анітрохи європейська інтеграція України. Це, врешті-решт, суверенна країна, і вам обирати, куди інтегруватися. Хочете - в Євросоюз, якщо вас там чекають, хочете - в інші місця", - сказав Медведєв у середу на своїй прес-конференції.

"Ось єдине, що я хочу сказати, абсолютно точно, що якщо Україна, наприклад, обере європейський вектор, то їй, звичайно, буде важче знаходити якісь розв'язки в рамках єдиного економічного простору і Митного союзу, в якому беруть участь Росія, Казахстан і Бєларусь. Тому що це інше інтеграційне об'єднання", - додав він.

"Ну, не можна бути скрізь. Або там, або там. Не можна сидіти на двох стільцях, потрібно робити якийсь вибір", - підкреслив Медведєв.

Також президент РФ категорично не погодився з думкою про "кулуарний характер" Харківських угод. Медведєв розповів, що "придумано ці домовленості" було у нього на дачі ним і Віктором Януковичем, проте потім пішов звичний для підготовки подібного роду міжнародних угод тривалий процес "узгоджень і притирань" на рівні експертів і урядів. "Документ абсолютно взаємовигідний, але не універсальний - завдяки йому не можна розв'язати всі проблеми", - підкреслив Медведєв.

Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що переговорів про вступ України до Митного союзу (МС) з Росією, Казахстаном і Бєларуссю немає. Про це він заявив у п'ятницю, 22 квітня, у Верховній Раді під час години запитань до уряду. "Формула "3+1" означає, що Україна має намір взаємодіяти з Митним союзом поза рамками формального членства в Митному союзі", - заявив він.

"Ми не перебуваємо в переговорному процесі з Митним союзом як таким", - зазначив Грищенко.

Слід зазначити, що президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає неможливим одночасний вступ України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. "Неможливо інтегруватися до Митного союзу і водночас мати поглиблену та всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС", - заявив він.

Нагадаємо, у Європарламенті прогнозують підписання договору про ЗВТ з Україною до кінця року. Як повідомлялося, Європейський Союз у рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі пропонує Україні квоти, які значно перевищують її нинішній рівень торгівлі сільськогосподарськими продуктами.

Раніше прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що прямий виграш України від вступу до Митного союзу може становити від 6,5 до 9 млрд доларів на рік. "Ми сподіваємося, що в рамках тих процесів, які зараз відбуваються на пострадянському просторі, Україна також братиме активну участь в інтеграційних процесах", - заявив Путін.

Також Путін заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів.

Як відомо, президент України висловлюється за зближення країни з Митним союзом країн СНД. "Вважаю, що подальший розвиток стосунків з Митним союзом спиратиметься на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю, і можлива пакетна угода про співпрацю за формулою "3+1", - заявив він 7 квітня, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді.

Президент зазначив, що це дасть змогу забезпечити реальний курс на зближення європейського і євразійського економічних просторів.

Також повідомлялося, що Україна може долучитися до протоколу про створення Митного союзу Єдиного економічного простору з Росією, Бєларуссю й Казахстаном у липні. Такий прогноз висловив уповноважений Кабінету міністрів з питань співробітництва з Росією й державами-учасниками СНД, Євразійського економічного співтовариства та інших регіональних об'єднань Валерій Мунтіян.

При цьому Україна не має наміру відмовлятися від євроінтеграції, й наступним етапом буде підписання договору про зону вільної торгівлі між Митним союзом та ЄС. "Ми прогнозуємо його підписання в 2015 році", - повідомив уповноважений.

Глава МЗС Костянтин Грищенко раніше заявляв, що Україна не планує вступати у Митний союз, оскільки вже однозначно визначила для себе пріоритет - входження в Євросоюз. Україна не може бути членом Митного союзу і водночас створювати зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 879 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ