Чт, 2024-04-25, 14:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 19 » Ми не підписували акту капітуляції, щоб дозволяти зовнішнім силам диктувати нам наш конституційний лад - Ляшко Порошенку
12:21
Ми не підписували акту капітуляції, щоб дозволяти зовнішнім силам диктувати нам наш конституційний лад - Ляшко Порошенку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко не мав повноважень виносити на "торги" у Мінську питання конституційного устрою країни, що знаходиться у виключній компетенції парламенту і народу України. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відповідаючи на публічні звинувачення глави держави партнерів по коаліції у тому, що вони "раптово атакували мій мирний план", Ляшко вирішив "нагадати президенту Порошенку кілька принципових обставин".

По-перше, як зазначив Ляшко, "Україна не програвала війни та не підписувала акту капітуляції, щоб дозволяти зовнішнім силам – Москві, Вашингтону, Берліну і Парижу – диктувати нам наш внутрішній устрій та конституційний лад".

"По-друге, якщо "мирний план" президента Порошенка полягає у колінопреклоненому виконанні нав’язаних йому (не Україні!) Путіним-Меркель-Олландом ганебних "мінських домовленостей", то вкотре наголошую на їхній незаконності та неконституційності. Адже президент Порошенко не мав повноважень виносити на торги у Мінську питання конституційного устрою країни, що знаходиться у виключній компетенції парламенту і народу України. Зокрема, він порушив межі міжнародних переговорів, встановлені Верховною Радою України ще в квітні 2014 року з метою не допустити під час проведення будь-яких переговорів зовнішнього диктату з питань, що порушують наш суверенітет та незалежність", - зазначає лідер радикалів.

Він також упевнений, що "такий "мирний план" президента Порошенка має стати предметом розслідування спеціальною тимчасовою слідчою комісією відповідно до ст. 111 Конституції України".

"По-третє, повторення президентом Порошенком страшилки про Україну, залишену сам на сам із агресором, рівносильно твердженню, що цивілізовані країни начебто готові повністю відмовитися від міжнародного правопорядку й системи безпеки та занурити світ у хаос насильства і безладу. Безумовно, за нашої власної готовності поступатися, Захід з полегшенням вирішить проблему збройної агресії Росії за рахунок України. І виправдає це тим, що ми самі на це погодилися", - пише Ляшко.

Також Олег Ляшко абсолютно упевнений, що "якщо ми проявимо силу духу та наполегливість у вимогах дотримання міжнародного правопорядку, то нікуди не дінуться ні США, ні Європа".

Здають слабких, підтримують сильних!, відзначив Ляшко.

"Тож, краще б президент Порошенко ще раз нагадав США про їх зобов’язання перед Україною за Будапештським меморандумом 1994 року про наше ядерне роззброєння, ніж поспішливо міняв текст змін до Конституції вночі перед розглядом у парламенті після зустрічі із заступником американського держсекретаря. Зрештою, президент Порошенко прикриває власну безхребетність, слабкодухість та недієздатність у захисті національних інтересів України у цей час важких випробувань цинічними звинуваченнями патріотів у спробах зірвати мир", - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, на сайті українського парламенту 15 липня був оприлюднений президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади з позначкою "доопрацьований".

Порошенко заявив, що внесений ним до Верховної Ради проект змін до Конституції України в частині децентралізації не передбачає ніякого "особливого статусу "Донбасу, країна залишиться унітарною.

16 липня Верховна Рада направила до Конституційного Суду проект змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№ 2217а) для отримання висновку про відповідність вимогам статей 157 і 158 Основного Закону. За це рішення проголосували 288 народних депутатів.

Повністю не підтримали проект депутати фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Також за це рішення проголосувала лише один депутат від "Сапопомочі" - Ганна Гопко.

Порошенко засмутився тим, що деякі представники коаліції відмовилися голосувати за проект змін до Конституції, і розцінює це як атаку на його мирний план. "Вчора відбулася спроба торпедувати реформу децентралізації, торпедувати мій мирний план", - сказав президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: Ляшко, акт капітуляції, порошенко, наш конституційний лад, Диктат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ