Чт, 2024-04-25, 12:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 30 » Микола Азаров і Олександр Лавринович реєструють свою власність на синів, а Дмитро Табачник – на рідного брата
12:11
Микола Азаров і Олександр Лавринович реєструють свою власність на синів, а Дмитро Табачник – на рідного брата
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Більшість членів українського уряду - мільйонери. Про це йдеться у доповіді Інституту Горшеніна "Великий український бізнес і уряд України", яку було представлено 29 березня в Брюсселі, повідомляє ТСН.

"Нинішній український уряд - кабінет прем'єр-міністра Миколи Азарова - один у своєму роді, де більшість (крісел) займають не професійні політики, але дуже багаті люди, які тримають владу зараз", - сказала керівник Департаменту медіа-програм Інституту Горшеніна Ксенія Василенко на презентації доповіді.

Василенко зазначила, що з 16 членів Кабміну п'ятеро - Андрій Клюєв, Борис Колесніков, Сергій Тігіпко, Юрій Бойко і Микола Присяжнюк - є офіційними мільйонерами. Ще двоє, за її словами, - Віктор Балога та Микола Злочевський - хоч і не декларують своїх мільйонів, проте де-факто також є мільйонерами.

У доповіді зазначено, що деякі міністри в уряді реєструють свою власність на близьких родичів. Так, Микола Азаров і Олександр Лавринович реєструють свою власність на синів, а Дмитро Табачник – на рідного брата.

"Поза всяких сумнівів, є чиновники у складі Кабінету міністрів України, які ніколи не мали суперприбутків, як, наприклад, віце-прем'єр-міністр Віктор Тихонов і міністр закордонних справ Костянтин Грищенко", - зауважила Василенко.

Водночас вона звернула увагу, що за останній рік рівень статків багатьох урядових мільйонерів значно зріс. "І це тільки інформація з відкритих джерел", - уточнила експерт.

Зокрема, за її даними, статки першого віце-прем'єра Клюєва за 2010 рік зросли більш ніж на півмільярда доларів, а статки віце-прем'єра Тігіпка - на 223,6 млн доларів. У доповіді з посиланням на відкриті джерела дано оцінку статків 12 членів уряду з 16, а також сфери їхніх основних інтересів.

Зазначимо, також, що до рейтингу найбагатших людей світу, який склав американський журнал Forbes в 2010 році, потрапили ще три українці. За даними світового рейтингу мільярдерів від Forbes: найбагатший українець Рінат Ахметов посів 39-те місце, його статки оцінюються в 16 млрд доларів. Він також за минулий рік значно збільшив їх: у 2011-му експерти видання оцінили його "вартість" у 16 мільярдів доларів, а в 2010-му – лише у 5,2 мільярда.

А за рейтингом найбагатших людей України 2011 року журналу "Фокус", також зросла кількість українських мільярдерів. Як зазначає видання, торік мільярдерів було вісім, а тепер - вже 21.

У той же час у провладній Партії регіонів вважають, що присутність у рейтингу найбагатших українців депутатів від ПР свідчить про позитивний розвиток економіки України.

Крім того, нещодавно Верховна Рада ухвалила власний кошторис на 2011 рік у розмірі 980 мільйонів гривень. "Там є невеличке збільшення (у порівнянні з минулим роком) – приблизно 70 мільйонів – але це відповідно до індексу інфляції", - сказав голови регламентного комітету Володимир Макеєнко. Також повідомлялося, що депутати витратять сім мільйонів на перельоти і два мільйони - на телефонні переговори. А Держуправління справами закупило бензину та шин на 10 млн грн.

Варто нагадати, що, за даними Держкомстату, понад 80% українців отримують зарплату до 3,5 тисячі гривень на місяць. За даними одного з останніх опитувань, близько третини українців (32%), оцінюючи своє матеріальне становище заявили, що ледве зводять кінці з кінцями, іноді їм бракує грошей навіть на харчування. Тільки 6% громадян не зазнають матеріальних труднощів - за винятком особливо великих покупок (житло, автомобіль).

За даними Рахункової палати, кількість українців, які живуть за межею бідності, сягає 12,5 млн осіб.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ