Чт, 2024-03-28, 20:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Мінфін - якщо завтра депутати не ухвалять пакет законів щодо реструктуризації, співпрацю з МВФ буде призупинено
20:17
Мінфін - якщо завтра депутати не ухвалять пакет законів щодо реструктуризації, співпрацю з МВФ буде призупинено
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У разі не ухвалення Верховною Радою України пакета урядових законопроектів про реструктуризацію на завтрашньому засіданні, під загрозою отримання нашою країною нових кредитів і може бути призупинено програму з Міжнародним валютним фондом.

Як передає УНІАН, про це 16 вересня 2015 року повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

Міністр нагадала, що одержання нових кредитів, включаючи додаткові гарантії на 1 млрд доларів від уряду США, залежить від успішного прийняття парламентом пакета урядових законопроектів про реструктуризацію й завершення боргової операції.

"Якщо завтра Верховна Рада не прийме рішення, можливості щодо додаткових фінансових ресурсів буде під загрозою. Насамперед, це може призупинити програму з Міжнародним валютним фондом", - сказала Яресько.

За її словами, успішне завершення боргової операції гарантує Україні стабільну платоспроможність, при цьому кожен кредитор, який надає кредити Україні, хоче бути впевненим, що наша країна не втратить платоспроможності. "Боже збав, аби завтра Верховна Рада не ухвалила ці закони", - наголосила Яресько.

Даний пакет законів було внесено до парламенту 9 вересня.

Пакет складається із трьох законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього приватного боргу країни, а також проект постанови про забезпечення фінансової стабілізації в рамках виконання програми МВФ "Механізм розширеного фінансування" (EFF), йдеться у повідомленні на сайті парламенту.

Йдеться про поправки до Податкового і Бюджетного кодексів, а також до закону про цінні папери і фондовий ринок щодо випуску нових інструментів - державних деривативів, однак текст законопроектів наразі відсутній.

Раніше міністр повідомляла, що обмін єврооблігацій України на нові папери в рамках узгоджених з кредиторами умов реструктуризації почнеться одразу після прийняття пакета законів щодо реструктуризації та їх підписання президентом України Петром Порошенком. За її словами, ухвалення законів очікується цього тижня, в четвер.

Як повідомлялося, 27 серпня Україна і комітет кредиторів уклали угоду про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 млрд доларів. Реструктуризація передбачає повне списання 4 млрд доларів, відтермінування платежів по тілу кредиту на 4 роки, а також встановлення єдиної процентної ставки за бондами на рівні 7,75%.

За даними ЗМІ, на сьогодні є принципова згода з приводу підтримки цих проектів законів з боку всіх фракцій правлячої в Україні проєвропейської демократичної парламентської коаліції.

Позафракційні "радикали" підтримають законопроекти про реструктуризацію

Парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка (РПЛ) має намір підтримати законопроекти про реструктуризацію, заявив віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський.

"Прийняв участь у зустрічі членів фракції РПЛ з міністром фінансів України Яресько та членами її команди, на якій обговорили важливі питання реструктуризації зовнішнього держборгу, деталі боргової операції, яка повинна закрити "платіжну діру" на чотири роки. Вирішили, що фракція підтримає ці законопроекти . Однак, попросили міністра надалі більш наполегливо працювати з кредиторами, щоб умови були більш вигідними", - повідомив він.

При цьому він висловив сподівання, що кредитори, зокрема, Міжнародний валютний фонд (МВФ), будуть враховувати реальний соціально-економічний стан країни, в тому числі окупацію РФ значної частині України.

Вощевський вважає, що Верховна Рада має підтримати внесення зміни до Бюджетного та Податкового кодексів й закон "Про цінні папери та фондовий ринок".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: реструктуризація, Мінфін, депутати, МВФ, пакет законів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ